Tags
Aktuelle Nachrichten
America
Aus Aller Welt
Breaking News
Canada
DE
Deutsch
Deutschsprechenden
Europa
Europe
Global News
Internationale Nachrichten aus aller Welt
Japan
Japan News
Kanada
Konflikt
Korea
Krieg in der Ukraine
Latest news
Map
Nachrichten
News
News Japan
Polen
Russischer Überfall auf die Ukraine seit 2022
Science
South Korea
Ukraine
UkraineWarVideoReport
Ukraine War Video Report
Ukrainian Conflict
United Kingdom
United States
United States of America
US
USA
USA Politics
Vereinigte Königreich Großbritannien und Nordirland
Vereinigtes Königreich
Welt
Welt-Nachrichten
Weltnachrichten
Wissenschaft
World
World News
17 Comments
Den grønne omstilling må vige for bureaukratiet. Så her er et oplagt nytårsforsæt til staten.
“For bøvlet og for dyrt”.
De slipper ikke, så de kan ligeså godt komme i gang, det er et krav i bygningsdirektivet der er vedtaget i EU.
>Senest den 31. december 2027 for eksisterende offentlige bygninger med et nytteareal på over 2.000 m2.
>Senest den 31. december 2028 for eksisterende offentlige bygninger med et nytteareal på over 750 m2.
>Senest den 31. december 2030 for eksisterende offentlige bygninger med et nytteareal på over 250 m2.
[https://www.bechbruun.com/nyheder/faglige-nyheder/nyt-bygningsdirektiv-er-traadt-i-kraft](https://www.bechbruun.com/nyheder/faglige-nyheder/nyt-bygningsdirektiv-er-traadt-i-kraft)
Ja, administrationen omkring at det skal have eget selskab er noget forfærdeligt bøvl, men de slipper ikke uanset hvad.
Jeg er muligvis den eneste men jeg forstår godt hvis de ikke gider løbe igennem tusind labyrinter. Det er fair nok at forlange en labyrint men der er så mange kommuner der økonomisk er i vanskeligheder. Hvis vi som borgere kræver at kommunen løber igennem tusind labyrinter så må vi samtidig bare være klar på at vi ikke kan få alt muligt andet. Og det tvivler jeg på folk er klar til. Så må problemet sparkes tilbage til staten så kommunerne får lettere ved at nå målet. I så fald det ikke ændres må der istedet gives statslige penge til kommunerne så de kan løfte opgaven.
Hold nu op med det der kinesiske solcelle crap, og sæt Danske vindmøller op istedet for 🇩🇰 – eller også så byg i det mindste noget mere Dansk/europæisk solcelle produktion først.
Jeg kan huske da min bror arbejdede som jurist i Københavns kommunes, hvor han havde at gøre med byfornyelse, nybyggeri (kommunens egne og privates) og tilskud til den slags. Der var et stort ønske fra alle involverede parter om at sætte solcelleanlæg op, men det var et bureaukratisk dynd uden lige.
Der var planer på tegnebrættet om anlæg, hvor man tilbød at frasige sig indtægter fra overskydende strøm og alene benyttede det man så kunne til bygningens drift, for derfor at undgå at skulle etablere et energiselskab, men alle forslag om dispensation, mindre administration og strømlining af regler blev afvist.
Solceller er virkelig bøvlet selv for en privat. Hvis man har el bil og derfor bruger meget strøm ender man sågar med at tabe penge på det.
> For når kommunen skal oprette et særskilt selskab til at drifte solcelleanlæggene, følger der en række administrative opgaver med. Der skal blandt andet laves regnskab, afregnes moms og nedsættes en bestyrelse.
Jeg har eget firma (dog uden bestyrelse) og tro mig når jeg siger her er der for måske fem timers arbejde og det er nok højt sat. kommunen har vel en revisor? Ellers kan sådan en fås for ikke specielt mange penge.
Lav et fælles selskab for alle kommuner. Lad alle indtægter fra salg af strøm gå ind i det selskab. Selskabet skal kun stå for at sikre at ingen anlæg producerer strøm når prisen er under nul og håndtere moms og regnskab.
Skulle der være overskud, så lav en pulje som giver tilskud til etablering af nye anlæg eller send pengene i statskassen.
Vedligehold osv står bygningsejeren (kommunen) selv for, og der følger ingen rettigheder eller forpligtelser med dem. Hvis de bliver trætte af det kan de tage det ned.
Lyder det rimeligt?
Der skal jeg lige bruge lidt hjælp. Filantropi for borgernes penge, oversætter direkte til “velgørenhed for skatter”. Det lyder lige umiddelbart præcis som meningen med skatter?
Ja det skal vi ikke ha noget af, filantropi? adr badr.
Ka’ vi så få noget olie fra sheikerne, se *det* er fremtiden!
Det er bare endnu et eksempel på hvordan regeringen lader som om at de vil den grønne omstilling og beskytte miljøet, men alt de indfører har enten at for lang tidshorisont til at være nyttig, ingen effekt, eller regler så besværlige eller hullede at det er meningsløst.
Nu skriver de adspurgte, at det ikke kan betale sig, men vi skal absolut hænge os i, at der er nogle regler, der besværliggør det. Det er endda nogle regler, der skal sikre private mod konkurrencen fra det offentlige.
Solceller har ikke den fantastiske business case lige nu, som mange fantaserer om. Jeg er da fint tilfreds med, at min kommune ikke skal bruge penge på at holde en solcelleindustri oven vande.
Igen beviser kommunerne at de er uduelige
>Jeg hjælper gerne med at fjerne bøvl, så længe vi bærer os ansvarligt an. For elproduktion er en kommerciel aktivitet. Og ligesom kommuner ikke producerer og sælger elbiler eller plantebøffer, så skal de heller ikke sælge strøm. Det kan de gøre i et særskilt selskab, så man ikke blander penge til plejehjem og elproduktion sammen.
Altså så længe det bare er solceller på taget og ikke solcellemarker, så kan jeg ikke se at det burde drives i en selskabsform.
Når man tænker på de store udfordringer vi står over for. Så er det måske på tide at acceptere at nogle gange er det ikke bare nødvendigt men vigtigt at skøjte på reglerne.
Vi har brug for at få solpanel, og jeg mener på alle offentlige bygninger.
Det er ikke skide meget at samle sin EL infrastruktur et sted. Troede vi havde lært bare en lille smule fra tidligere krige?.
>Kommunerne kan som alle andre opsætte solcelleanlæg på bygningstage. Men anlægget skal drives i et særskilt selskab.
>Erhvervsvirksomheder kan sætte solceller på tagarealer uden at oprette et særskilt selskab til driften af anlægget.
>Ved nybyg og renovering har kommunerne mulighed for at søge og modtage dispensation fra kravet om selskabsudskillelse.
>Kommunerne betaler elafgift – også af deres eget forbrug af el fra solcellerne. Det gør private virksomheder ikke.
>Hvis kommunerne har solceller på tage af bygninger, hvor man ikke kan benytte strømmen på det tidspunkt, den bliver produceret, skal de betale for at levere strømmen ud i elnettet – og igen når den skal hives retur til stikkontakterne i bygningen. Dette gør sig også gældende for private virksomheder.
>Den gevinst – og de eventuelle besparelser – som kommunerne har ved at producere strømmen selv, skal modregnes kommunernes bloktilskud.
Er det energiselskaberne som har skrevet de regler, som det offentlige er underlagt? Ved at gøre det tilstrækkeligt bøvlet at forsyne egen strøm, så bliver kommunerne fortsat som kunde?
Jeg forstår vitterlig ikke hvorfor det skal separeres fra kommunernes drift. Måske forstår jeg heller ikke hvordan kommunernes økonomi er banket sammen. Indtægter, tilskud og bloktilskud er vel bare én stor balje penge som skal dække kommunernes udgifter?
“Penge til plejehjem og elproduktion skal ikke blandes sammen.”
Hvorfor ikke? Hvis de kan spare penge ét sted, så er der flere penge tilgængeligt for andre steder, hvor det ville lande på et tørt sted.