Kritik an Mädchentischen in Nachtclubs – „Wir fungieren als Köder“

    https://nyheder.tv2.dk/samfund/2024-12-20-ung-kvinde-kritiserer-pigeborde-paa-natklubber-vi-fungerer-som-lokkemad-siger-hun

    Von ulandsdansker

    13 Comments

    1. ananas_takeover on

      At få sådan en kommentar med om at nu skal de lige huske at lave penge til stedet, som tak for deres pigebord, er da direkte vammelt. Det er i alles interesse at sådan noget her kommer for ligestillingsnævnet i en vis fart.

    2. ulandsdansker on

      Stor respekt til hende Alberte for at bringe fokus på det. Der er desværre mange steder i nattelivet hvor ligestillingen er ikke eksisterende (for begge køn).

      Desværre har jeg svært ved at se hvordan man får bragt sådan en sag her for ligestillingsnævnet. Man ved jo som mand godt det foregår, men jeg har jo ingen beviser for at de samtaler har fundet sted.
      Derfor føler jeg også Kvinfo igen kommer til kort når de her ikke mener den enkelte har et ansvar i en sag som denne. Er det samme holdning de har andre steder? F.eks. sexisme på arbejdspladsen? Selvfølgelig skal man holde institutionerne til ansvar, men det betyder jo ikke at den enkelte ikke skal deltage i den aktive kamp mod det (jeg mener ikke at den enkeltes skal straffe, men at sige de ikke skal sige nej virker fuldstændig bagvendt).

    3. No-Dragonfruit4837 on

      Kvinder har det meget nemmere, bruger ingen penge, særligt hvis de ser godt ud…
      Men husk, alting har en ende ..🍑

    4. “Henriette Laursen mener dog ikke, at der er en direkte modsætning mellem at gøre brug af pigeborde og kalde sig feminist.
      – Det gør mig ked af det, hvis unge kvinder føler, de skal sige nej til et tilbud om en øl på en bar for at kalde sig feminist. Ansvaret for at gøre op med kønsnormer ligger ikke hos den enkelte, men i stedet i lovgivningen og branchen, siger hun. ”

      Du kan ikke både blæse og have mel i munden. Det ligger netop ved os alle at sige fra over for de her ting.

    5. Interessant hvis der kommer et opgør mod natklubbernes dominans. Det har aldrig været et sted med ligestilling i forhold til køn, etnicitet eller klasse. Du skal jo se ud og være på en bestemt måde for at blive lukket ind.

    6. ParadiseLost91 on

      Jeg sidder og tænker på hvad vi som kvinder selv kan gøre. Det er længe siden jeg har været i byen, og dermed oplevet det beskrevne.

      Men hvad hvis vi simpelthen siger nej tak? Altså hvis man tilbydes at komme ind gratis. “Nej det er fint nok, jeg kan godt betale for mig selv”.

      Det er måske nemt for mig at sidde og sige, når jeg ikke selv går meget i byen længere. Jeg kan godt forstå det er nemt bare at sige “fedt, okay”, hvis man er ude med pigerne, humøret er højt og man tilbydes ikke at skulle betale entre. Ville måske føles dumt at afvise noget gratis? Men som artiklen også er inde på, så afføder det “gratis” nogle helt andre problemer efterfølgende.. For kvinderne selv, og i forhold til generel ligestilling.

      Ja, jeg ved godt mænd har fået meget foræret historisk, så man har lyst til at holde på de fordele man trods alt selv kan få. Men det sender et skidt signal, og det kommer negativt igen på andre måder, som hun også beskriver.

      Så hvad hvis vi pænt takker nej, og insisterer på at betale? Andre løsningsforslag? Jeg tror jeg selv vil takke nej (hvis jeg er så heldig at blive tilbudt dette igen), og se hvad der sker.

    7. Det ændrer sig vel, hvis pigerne i byen generelt i højere grad betaler for deres aftener selv.

      Der er rigtig go økonomi i at få en masse piger ind på klubberne, fordi det tiltrækker fyrene, som lægger pengene.
      Det skaber jo desværre et loop af gratis entréer, fyre der betaler drinks og piger, der har vænnet sig til at bruge meget få penge, når de er ude.

      Det er svært at vende, hvis ikke pigerne er med.

      Når man får noget gratis uden grund, skal man altid overveje, om man selv er varen der handles med. Klubberne gør det kun, fordi de tjener penge på det, ellers holdt det op ret hurtigt.

    8. Big-Today6819 on

      Endnu en sag for forbrugerombudsmanden. Men tvivler på de får rettet op på problemet

    9. Cunn1ng-Stuntz on

      Nedenstående er en glimrende pointe.

      >Hun mener, der er tale om selektiv feminisme, fordi mange kvinder kæmper for ligestilling i dagligdagen, men accepterer stereotype kønsroller i nattelivet, når det falder ud til deres fordel.

      De fleste kvinder er vel heller ikke så dumme, at de ikke forstår, at de er del af en bytteøkonomi, men har i et omfang selv valgt at acceptere det.

      Hende fra Kvinfo illustrerer i øvrigt fint dobbeltmoralen i det hele, med påstanden om at det ikke er op til den enkelte at tage afstand. For Kvinfo er ligestilling aldrig rigtig temaet, men i højere grad målrettet diskrimination.

    10. Jeg arbejdede som bartender på en lille bar. Vi havde nogle inde og udeborde, hvor bordene udenfor var attraktive om sommeren. Lidt efter åbningstid kom der 7 piger og satte sig ved ved et af vores mest populære borde.

      Efter de 10 minutter og ingen af dem havde bestilt noget gik jeg ud og sagde pænt hej til dem, og spurgte om jeg skulle hente noget til den. Én af dem skulle have et glas vand, men ellers skulle de ikke have noget.

      Jeg kiggede lidt skævt på dem, men sagde fair nok og en af dem siger: “Du skal bare være glad for der sidder pæne piger og tiltrækker gæster til dig”. 10 minutter senere sad der en flok gutter på +40 år omkring pigerne og bestilte drinks til hele bordet. Jeg kan stadig huske hendes smørrede smil da jeg serverede for dem, og baren stille og roligt blev fyldt op på, hvad der ellers tydede på at være en rolig aften.

      Lige så snart fyrene stoppede med at betale for drinks til pigerne, gik de videre med det samme.

    11. canned_laughter_lol on

      >Hun mener, der er tale om selektiv feminisme, fordi mange kvinder kæmper for ligestilling i dagligdagen, men accepterer stereotype kønsroller i nattelivet, når det falder ud til deres fordel.

      “i nattelivet”…

    12. Alternative_Pear_538 on

      Det primære problem er vel ikke om det er tilladt, men at det fungerer. Det fungerer fordi vi stadig har et samfund hvor det bliver betragtet som normalt at mænd skal betale for fremmede pigers drinks i bytte for håbet om sex.

      Løsningen er at ændre samfundsnormerne for ligestilling, ikke at lovgive omkring symptomerne.

    Leave A Reply