Ich habe im Abstand von einem Tag zwei Bestellungen bei Temu aufgegeben und im Abstand von einem Tag zwei betrügerische E-Mails erhalten. Das Problem ist, dass es zu verdächtig ist, um ein Zufall zu sein, weil es vorher nicht angekommen ist. Woher wissen die Betrüger, dass ich eine Bestellung aufgegeben habe?

https://www.reddit.com/gallery/1g44b4v

Von TheShadowHeart

11 Comments

  1. Sence nereden biliyor olabilir kanka demek ki Temu kullanıcı bilgilerini satıyor iyi forumlar.

  2. serdasus101 on

    Bu tür dolandırıcılar genelde rastgele herkese mesaj atıyorlar. Bana da tonla abd’de kargom olduğuna vs dair mail falan geliyor.

  3. neyapmamgerek on

    Temu’dan alışveriş yapmadan önce de geliyordu bana, Temu’dan sonra da geliyor. Olayın Temu’yla alakası yok. Bahis mesajları, spam mesajlar, dolandırıcı mesajları vs sürekli gelmeye başladı ve bu işin sonu da yok gibi çünkü abartısız 100 tane falan numara engellemişimdir. Bence önce dönüp ülkeye bakmak lazım.

  4. LeisureMint on

    Çin bazlı bir internet sitesinden/uygulamadan alışveriş yapıyorsun. Çin kanunlarına göre tüm şirketler tüm verilerini “güvenlik yasası” altında hükümetle paylaşmak zorundalar. Bunun aksini iddia ederek veri toplamadıklarını söyleyebiliyorlar, ulusal güvenlik veri talebi reddetme gibi bir seçenekleri yok. Çin aynı zamanda da data kara borsasının en büyük noktalarından birisi, bu bilgilerden çıkarım yapabileceğini düşünüyorum.

    Ayrıca Temu’nun satış fiyatları düşük tutarak kazançlı kalmaya çalışmak için bir çok etik olmayan yollara başvuruyor. Bunlar arasında data broking dediğimiz veri satışı yapmak da var. Kısacası verilerini derleyip sattıkları konusunda %100 emin olabilirsin. Buradan güvenli bir şekilde gemişte sorunsuz satın alım yapmış olunması bu gerçeği değiştirmiyor.

    >[https://www.malwarebytes.com/blog/news/2024/06/temu-sued-for-being-dangerous-malware-by-arkansas-attorney-general](https://www.malwarebytes.com/blog/news/2024/06/temu-sued-for-being-dangerous-malware-by-arkansas-attorney-general)

    >[https://arstechnica.com/tech-policy/2024/06/shopping-app-temu-is-dangerous-malware-spying-on-your-texts-lawsuit-claims/](https://arstechnica.com/tech-policy/2024/06/shopping-app-temu-is-dangerous-malware-spying-on-your-texts-lawsuit-claims/)

  5. Bana da trendyoldan alışveriş yaptıktan sonra aynı mesaj geldi dün :/

  6. enivecivokkee on

    Temu ile alakası yok, Amazon’da da oluyordu bana. Bunu kargocular veya gümrükçüler sızdırıyor.

  7. jeanviolin on

    Alışveriş yapmadığım halde bana da geliyor bu mesajlar. Üyeliğim bile yok.

  8. Embarrassed-Share-30 on

    Kredi kartımdan harcama yapıldı önerim kullanacak olanlar sanal kart kullansın.

Leave A Reply