Überraschende Statistik: Die Zahl der jungen Hausbesitzer hat sich in den letzten 30 Jahren nicht verändert

https://politiken.dk/danmark/art10115812/Antallet-af-unge-boligejere-har-ikke-rokket-sig-ud-af-stedet-de-sidste-30-%C3%A5r

Von Jerslev

10 Comments

  1. ObjectiveMinute2641 on

    Befolkningsfordeling på alder er nok ikke ændret vildt meget, der er det samme, eller flere, antal boliger, så set i det lys er det vel ikke så underligt.
    Men hvis man ser på husstandsindkomst, socialgrupper og rådighedsbeløb, uddannelseslængde, så er de 30-34 årige nok nogle andre typer end for 30 år siden 🙂
    At se på så lille en aldersgruppe på kun 5 år lyder også som lidt underkanten rent statistisk, for at ramme en konklusion, men kan ikke se hele artiklen, så svært at vurdere.

  2. No_Individual_6528 on

    Men hvad de ender med at betale mere for den, i procent, både af boligen og også af deres lån og formue er steget.

    Og det er også selvom renten er faldet.

  3. …Vent.

    Kan det passe, at al den larm man hører over boligmarkedet, kun kommer fra dem som vil bo de mest centrale steder og leve over evne, men at de fleste danskere godt magter at leve helt almindeligt?

  4. DJ_Beekeeper on

    Så, på trods af vi er gået fra 5,2 til 5,9 millioner folk i Danmark, er tallet stadig det samme?

    Vil det så sige der er 700.000 flere folk i provinserne?

  5. spicyskinke on

    Jeg har ikke adgang efter betalingsmuren, så måske misser jeg noget, men jeg fik dog adgang et par uddrag

    fra billedteksten:

    >Uden for København boede knap halvdelen af de unge i den såkaldte etableringsalder fra 30 til 34 år i 2022 i en ejerbolig. Og sådan var det også tilbage i 1995, viser en analyse. Foto: Thomas Borberg

    Jeg er selv 30, og føler mig ikke som en “rigtig” voksen, men for dælen hvor giver det en mærkelig følelse i maven at kalde 30 – 34 årige for unge. og hvis man kigger på dem der er lidt yngre, de 25-29 årige, er andelen [halveret siden start 80’erne](https://politiken.dk/danmark/politik/art10024665/Unge-bliver-holdt-udenfor-boligmarkedet-%C2%BBi-alt-for-stort-omfang%C2%AB)

    >Vi hører det igen og igen: At det bliver mere og mere håbløst for unge borgere og familier at få foden indenfor på det københavnske boligmarked. Hvor boligpriserne fortsat stiger, selv om lånene er blevet dyrere, og skatterne er steget.

    Taget i betragtning at [gennemsnitsalderen for førstegangskøbere](https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/13654288/ny-undersogelse-alder-pa-forstegangskobere-er-historisk-hoj?publisherId=13559959) er gået fra 32,62 i 1987 til 37,32 i 2022, så er der måske noget om det, til trods for, at antallet af boligejere i den aldersgruppe ikke er faldet.

  6. 1) Hvor meget gæld stifter unge nu kontra for 30 år siden?

    2) Tager undersøgelsen højde for mængden af unge nu ift tidligere?

  7. QueefMcQueefyballs on

    Det er vel ikke overraskende, at der ikke er forsvundet en masse mennesker. De har dog nok ikke samme muligheder som før til at købe hus, lige hvor de vil – dét ville være overraskende.

  8. Alternative_Pear_538 on

    Vild cherrypicking af data i den artikel, og man overser også at befolkningen er steget. Hvis antallet af købere er fast under en stigende befolkning, er den procentmæssige andel faldet.

  9. Icecream-is-too-cold on

    Forældrekøb giver nok et stort skyggetal her.

    De der havde råd dengang, har nu råd til at give den sociale arv videre.

    Jeg er i 30’erne begyndt at tage min kandidat i Aarhus og samtlige af de unge der har ejerlejlighed og andel på mit studie der bor i Aarhus er via forældrekøb.

    Resten bor til leje i oplandet som strækker sig til alt fra Odder og til Lystrup m.m.

Leave A Reply