4 Comments

  1. > Energimarknadsinspektionen befinner sig nu på delvis nytt territorium. Myndigheten, som är den som ser till att energibolagen följer lagen, har visserligen prövat ärenden där energibolag har nekat anslutning till nätet förr. Men frågan om huruvida en facklig blockad utgör ett ”särskilt skäl” att neka en anslutning – den har aldrig tidigare prövats.

    Om statliga företag och myndigheter kan frångå sitt uppdrag på grund av strejk, och de samtidigt har monopolställning, ja då är den svenska modellen död. Då är det inte längre upp till arbetsmarknadens parter att komma överens om det ska bli kollektivavtal eller inte, utan de facto krav på det eftersom grundläggande samhällstjänster annars avslutas utan alternativ.

  2. Blir vansinnig på detta. Nätbolagen har anslutningsplikt och även likabehandling att ta hänsyn till. Som andra säger, är det så viktigt med kollektivavtal finns det många barrikader att stå på. En jag brukar nämna är: kollar du upp att lunchrestaurangen du går till 3 ggr/vecka har kollektivavtal? Om inte, kliv av hästen.

  3. Mission_Scale_860 on

    Det är så lätt Tesla, skaffa kollektivavtal så slipper ni allt det här.

  4. Det här låter verkligen som ett smörgåsbord för mindre icke-anslutna entreprenörer att komma in och roffa åt sig arbete.

    Vi har bara en elektriker på min arbetsplats, men hade vi varit flera så hade jag övervägt att kontakta Tesla för att se om det finns någon möjlighet att samarbeta.

Leave A Reply