Nach dem NORDIS-Fall haben wir alle Unternehmen in Rumänien im Immobilienentwicklersektor analysiert. Ein Drittel der Umsätze scheint sich in einer ähnlichen Situation zu befinden: Kunden zahlten Vorschüsse in Höhe von 7,7 Milliarden Lei

https://republica.ro/dupa-cazul-nordis-am-analizat-toate-companiile-din-romania-din-sectorul-dezvoltatorilor-imobiliari-o-treime

Von BentudeSoli

12 Comments

  1. DarkINFINITE24 on

    One can only hope ca dupa acest eveniment sa avem un set de legi care sa reglementeze acest sector imobiliar. 🙏

    Nevermind, psdnl e la guvernare si nu vor supara apropiatii chiar acum inainte de alegeri.

  2. cifr reala a avansurilor trebuie sa fie mai mica. Din ce inteleg eu suma de 7.7 miliarde e de fapt totalul datoriilor pe termen scurt si autorul a presupus ca majoritatea datoriilor pe termen scurt sunt avansuri de la clienti. Dar oare nu pot fi si multe alte chestii? credite bancare pe termen scurt, facturi neplatite, obligtiuni si alte feluri de imprumuturi?

  3. Total_Square_8280 on

    Same shit ca in China cu Evergreen doar ca la o scala mai mica

  4. Legislația trebuie ajustată pentru că este prea permisivă cu cât poate fi avansul și cum poate fi folosit el. Parese că va avea loc o astfel de ajustare, dar asta va duce la o încetinire a ritmului de construcție. Nu e rău, e foarte bine să se construiască ca lumea. Însă cine aștepta o scădere a prețurilor la apartamente să nu mai aștepte că nu se va întâmpla prea curând acum că ridicarea ansamblurilor rezidențiale va necesita resurse și mai mari din partea dezvoltatorilor.

  5. Cum au analizat ei treaba asta? Avansurile nu se contabilizeaza ca cifra de afaceri asta stiu sigur. Iar datoriile pot fi catre furnizori, actionari, investitori, banci etc. exista date publice cu o defalcare a structurii datoriei? Din cate stiu eu, nu.

    Iarasi o intrebare ca nu stiu, avansul e inregistrat contabil ca o datorie?

    Este super multa intoxicare in presa pe tema asta ca e subiect fierbinte si genereaza clickuri. Iar Iancu Guda interpreteaza cu rea credinta datele publice. Sunt convins ca are minimul de cunostinte contabile incat sa le interpreteze corect dar asta nu ii genereaza clickuri.

  6. CatalinRmc on

    Stie cineva de unde a luat datele acestea? Sunt curios care sunt acele companii

  7. Imobiliarele = investitia nr 1 la RO, tara de “proprietari”🤨
    In plus, supapa pentru BNR in reducerea consumului direct si atenuarea inflatiei.

    “Aici sunt banii dumneavoastra” history repeat.

Leave A Reply