Laut dem neuen Forscher des Amtes zum Schutz der Souveränität ist es gut, dass der Westen uns 1956 nicht geholfen hat, denn wir hätten uns wie die Ukrainer verhalten können

https://telex.hu/belfold/2024/10/13/somkuti-balint-mcc-1956-szuverenitasvedelmi-hivatal-geopolitikai-szakerto

Von Rossdaemon

26 Comments

  1. LowQualitySpiderman on

    a fidesz ki akarja léptetni magyarországot a nato-ból, mert amikor az oroszok megtámadják magyarországot, akkor a fidesz az oroszok oldalán fog harcolni… a fidesz magyarország orosz megszállását készíti elő… aki a pedofil terrorista fidesz maffiára szavaz az hazaáruló…

  2. Rossdaemon on

    > A héten jelentették be, hogy Somkuti a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz tartozó Szuverenitásvédelmi Kutatóintézet kutatója lett, főnöke Horváth József volt III/III-as titkosszolga. A kutatót a hivatal Facebook-oldalán megosztott videóban hidegfejű realistaként, a negyedik generációs posztmodern hadviselés magyar specialistájaként mutatták be, ő pedig azt ígérte, hogy Magyarországnak senki sem adhat mattot. Egy olvasónk hívta fel a figyelmet az Ultrahang szeptember közepén megjelent podcastjára, ahol Somkuti volt a vendég. Az ukránok nyugati támogatásáról és az orosz területeken történő fegyveres támadásokról volt szó, amikor hosszasan kritizálta a nyugati vezetők döntéseit. „Nyugaton mintha nem gondolnák végig azt, hogy a tetteiknek következményeik vannak, és a legtöbb esetben nem azok a következmények, amiket ők el akartak érni” – fogalmazott a kutató, és azt is bevallotta, hogy őt maximálisan felháborítja a nyugati világ Ukrajnával kapcsolatos kétszínű és aljas hozzáállása.
    „Ha Ukrajnát meg akarták volna védeni, akkor ezt már ‘22-ben meg tudták volna tenni. De az, ahogy csepegtetik a hazájukat egy külső agresszió ellen védő ukránoknak a felszerelést, azokat az orosz propagandaállításokat támasztják alá, amely arról szól, hogy ennek az egésznek a végső célja tulajdonképpen Ukrajna elpusztítása és másodsorban Oroszország meggyengítése.” Somkuti szerint a nyugati világ a saját hitelességét és szavahihetőségét ássa épp alá. Ha ugyanis valóban segíteni akarnának az ukránoknak, akkor lett volna rá lehetőség, például 2022 februárjában el kellett volna látni Ukrajnát komoly mennyiségű fegyverrel. Ha pedig nem gondolják ezt komolyan, akkor Somkoti azt kéri a nyugati vezetőktől, hogy ne játszanak a világbékével. „Ezek a kijelentések, ezek a cselekvési minták mindig arra visznek engem, hogy feltegyem a kérdést, hogy a nyugat vajon mennyire gondolja komolyan ezt az egészet. És milyen jó, hogy ’56-ban nem segítettek bennünket, mert lehet, hogy mi is úgy jártunk volna, mint az ukránok” – tette hozzá Somkuti.

    Kész.

    Teljesen beleálltak a témáb, mert tudják hogy a málészájú, nyáladzó, bamba magyarokkal ezt is meg lehet tenni.

    Nem is értem, miért Magyar Péter fasza izgatja őket, amikor éppen ők ütemesen riszálják jobbra-balra az ország seggét hogy tövig csüccsenhessünk a ruszki faszba.

  3. HUN5t3v3nk3 on

    Hát nem tudom, az ukránok hogy járnak, de kőkeményen helyt állnak egy véres honvédő háborúban 🙂

  4. Wild_Lifeguard4542 on

    Geci, ezek egyre ijesztőbbek, USA pls. adj politikai menedékjogot egységesen minden magyarnak, aki nem akar újra orosz megszállás alatt élni, és teljesíti a ZK pénzügyi feltételeit.

  5. Fun-Capital-300 on

    Tehát az, hogy kb. 30 évig szovjet kommunista rendszerben és elnyomásban élt az ország az szerinte pozitív.

  6. Imádom, remélem beleáll ebbe is az ellenzéki média.

    Minden pillanat, amíg 56 és az ukránok helyzetét párhuzamba állítja, a Fidesz narratíváját gyengíti.

  7. Fun_Perception8718 on

    Egyébként ebben van egy kis igazság, de a hidegháborúban sokkal fenyegetőbb volt Oroszország. Abban a pillanatban atomháborút kockáztatott volna az USA. Nato még nem is volt, ami támogatta volna a magyar ellenállást. Jelenleg azért nem erről van szó.

  8. Lofaszjanko on

    Tolják ezt a kibaszott dilirollert, mintha nem lenne holnap. A kontraproduktívitás-méter meg folyamatosan ki van akadva és a kazánfűtő nem veszi észre..

  9. Teljesen elmentek otthonrol a kormanynal, de meg a padlast is kipakoltak.

  10. Independent-Bug-4955 on

    Az Ultrahang ruszki propgandacsatorna egyik legtöbbet szereplő arca. Kiváló választás hogy a Szuverenitásvédelmi Hivatalnál “kutasson”.

  11. Eddig az volt a baj, hogy a Nyugat nem segített ‘56-ban, most meg jó, hogy nem segített. Döntsék már el!

  12. Naive-Bee9013 on

    Remélem az összes hazaáruló és családja úgy jár mint Chau. Ennyi.
    (Most biztos elvonulok banra. De már kibukott belőlem bocs admin.) Ezek a gerinctelen férgek teljesen szétbasszák az országot.

  13. Spiritual_Aerie7230 on

    Ha nagyapáink tudták volna, hogy ekkora barmok így fognak róluk beszélni, inkább elmenekültek volna ők is. Ezekért qrvára nem érte meg a halál és a hadifogság sem.

  14. A párhuzam nem áll, de maga a probléma valós. Zelenszkij is ezért kilincsel, mindennel késnek mindig, és sose kapnak az ukránok döntő mennyiségű hadfelszerelést.

    Aki nem látja hogy a nyugati blokk ezt az alkalmat az orosz hadi potenciál erodálására használja, az nem gondolkodik objektíven. Amikor volt még meglepetés faktor, és nem volt kiépitve az orosz vedvonal, akkor átfogó minden fegyvernemre kiterjedő csomaggal akár meg is torhették volna az oroszokat.

    De nem tették mert atom. Meg Putyin után egy káoszban süllyedt Oroszország, hadurakkal még rosszabb opció.

  15. Ha az ukránok nem ellenkeneznenek akkor felhasznalhatnak őket más esetleges haborukban , ahogy azt tették velük régebben mint pl második világháború. Az oroszok szeretik a kisebbségeket felhasználni ilyenkor. Mi magyarok is így járnánk könnyen , lehetnénk áldozatok egy oroszok által vívott következő háborúban.

  16. Mondjuk a nyugati fegyverek és ellátmány tényleg elég lassacskán megy Ukrajnába. Harckocsi, himars stb nem lett elsietve…

  17. Kockas_Pierre on

    A kormányzati narratíva totálisan széthullott. Ők védekeznének  Corvin-közbem, de mégsem, mert háború rósz, de a Kádár-korszak megnyert béke, ami jó, de komenizmus rósz. 

  18. TerribleMaximum5932 on

    Ismerve Hruscsovot meg Eisenhowert, ha nem lett volna a Szuezi-válság vagy a Szuezi-válság néhány héttel később kezdődik, diplomáciai úton el lehetett volna érni egy semlegességet. Persze ehhez kellett volna egy átgondoltabb külpolitikai stratégiai hazai részről, ami Nagy Imréből (a padlássöprős kommunistából, mielőtt valaki agyonmagasztalná) hiányzott, főleg a Varsói Szerződésből való kilépés.

    Visszatérve erre a faszra meg az ezeket támogatókra, szívesen támogatnám, hogy Oroszországban a MAGA-föld mellett kapjanak ők is egy Mini-Magyarországot, valamelyik elhagyatott észak-oroszországi bányászvárosban vagy Vorkutában. Olcsó ingatlanok, olcsó gáz, vár a ruszki hon szeretettel. Kellemes ruszki ondó nyelést kívánok.

  19. eliana_cobbler on

    Nem hiszem el, hogy így meggyalázzák ’56 emlékét! Pedig most kéne leginkább példát venni róluk. Eltiporják az akkori bátor harcosok érdemét, akik feláldozták az életüket azért, hogy egy szabadabb országban élhessünk. Erre mit csinál a kormány? Ugyanúgy dörgölőzik a ruszkikhoz, mint Rákosi. Elegem van abból, hogy kezd már olyan narratívába elmenni az egész, mint a szoci korszakban és közel a forradalom kb. 70. éve után visszajön megint az idő, amikor 1956-ról “még beszélni sem szabad”. Egyszerűen undorító, hogy a kormány a háború után egyre inkább efelé halad, lásd Orbán Balázs kijelentését.

Leave A Reply