Laut der neuesten Umfrage von Metropoll Research liegt der Anteil derjenigen, die glauben, dass es in der Türkei eine Oppositionslücke gibt, bei 72 Prozent. "Glauben Sie, dass es in der Türkei eine Oppositionslücke gibt?" Die meisten Antworten auf diese Frage gab es bei den Wählern der größten Oppositionsparteien CHP, DEM-Partei und İYİ-Partei.

81,4 Prozent der DEM-Parteimitglieder und 75 Prozent der CHP-Mitglieder beantworteten diese Frage mit „Ja“. 75 Prozent der Mitglieder der İyi-Partei gaben an, dass es ihrer Meinung nach eine Lücke in der Opposition gebe.

Die Quote derjenigen, die sagten, dass es keine Oppositionslücke gebe, wurde mit 23,1 Prozent gemessen. Demnach sind 25 Prozent der CHP-Mitglieder der Meinung, dass es keine Oppositionslücke gibt.

Diese Quote wurde für die AKP mit 26,2 Prozent, für die MHP mit 26 Prozent, für die İYİ-Parteien mit 23,9 Prozent und für die DEM-Parteien mit 14 Prozent berechnet.

https://www.sozcu.com.tr/muhalefetin-canini-sikacak-anket-p88674

Von Swimming-Purchase-88

4 Comments

  1. turkish__cowboy on

    doğru, bir muhalefet boşluğu var. ancak sinir bozucu derecede yüksek seçim barajı ve hazine yardımı gibi etkenler temsiliyeti engelliyor. muazzam paran, nüfuzun, ünün yoksa başarılı olamıyorsun. bu yüzden chp hariç tüm siyasi partiler kişi partisidir.

    ayrıca diyelim bir siyasi parti kuruldu, gençler gönüllü olacak mı? teşkilatlanma çalışmasında yer alacaklar mı? eğer cevap hayır ise meydan yine kek-kahve ikilisiyle geçinen yaşlılara kalıyor ve söz hakkı da ona ait oluyor. yani burada muhalefet eksikliğinden çok katılım eksikliğinden söz ediyoruz.

    z kuşağının cahilleştirilmesi ve yobazlaştırılması kapsamında apolitik bir nesil hedefleniyordu, ve başarılı da oldu. gençler üçüncü yol istiyorlar, ancak bunun için çaba gösteren yok. gençler arasında zafer partisi popüler ancak etkisi toplumun diğer kesimlerine tesir edemiyor, çünkü kimse kapı kapı gezip zafer partisi’ni tanıtmıyor.

    siyasi parti kurmayı geçtim, bugüne kadar muhalefetten şikâyetçi olan herkes chp’ye girse ve kariyer basamaklarını yükselse değişim mümkündü. her zamanki gibi söylenmeyi tercih ettik.

  2. KeremOsman on

    Bana göre ana muhalefet muhalefet yapma konusunda değil yönetme konusunda başarılı. Yani Özgür Özel akpyi iyi eleştirmiyor ama İmamoğlu ibbyi iyi yönetiyor.

  3. Maalesef bu değişmediği sürece muhalefetin adayı başkanlığı kazansa da mecliste çoğunluk Cumhur ittifakında olacak. Erdoğan merkez sağdaki bütün rakiplerini ya AKP’ye yamadı ya da saf dışı etti. Bu baskı ortamında da yeni bir merkez sağ partinin çıkması zor.

Leave A Reply