Während die Piloten auf den Rafales trainieren, werden die ungarischen Gripens den nördlichen und kontinentalen Teil des Landes übernehmen, während die italienischen Eurofighter an der Adria im Einsatz sein werden. Die MIGs werden in den Ruhestand gehen, sobald die Nachbarn die Macht übernehmen.

Es steht nicht, wie lange es dauern wird, aber es wird uns nichts kosten.

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/madjarski-i-talijanski-borbeni-avioni-preuzet-ce-zastitu-hrvatskog-neba—873715.html

Von belanedeja

9 Comments

  1. belanedeja on

    *mađarski, kopirao sam početak rečenice iz članka.

    Da nije bilo blamaže s nabavom aviona 2018., vj ne bi došlo do ovoga, s druge strane zar se nije pisalo da resursi MIG-ova istječu 2023. ili 2024. Jesu li već istekli? I ako ne ističu još, koja je razlika u još par mjeseci naspram toga da nam drugi nadziru zračni prostor?

  2. Oni prvi doznaju ono kaj je već sto puta javno komunicirano. Ja doznajem da će Severina pjevati za Novu godinu, klikni i doznaj u kojem gradu.

  3. Just1Dude_ on

    Ako je tako bilo džabe stalno, šta uzimašmo ove polovne?Mogli smo ugurat peneze u veću kasicu i kao komšija da kupimo novo? I to lapo-lapo mix rafale i F35.

  4. Strukani_Pelin on

    Nije smak svijeta u širem kontekstu. Sve su to naši saveznici, i nismo ni prvi ni zadnji s tim problemom.

    Ali do ovoga ipak nije trebalo doći.

    Država hrvatskog povijesnog puta, bi ipak i na ovaj način trebala paziti da se sami brinemo o sebi i da se takve (ipak uglavnom ceremonijalne) potrebe zadrže u našim rukama u svakom trenutku.

    Npr. Slovenci, Estonci, oni su uvijek bili mali i nemaju breme tog egoističnog samoodržanja.

  5. Tableforoneperson on

    Hahahahah Mađarska. Hahahahahhahahaja bolje da na smjenu dežuramo s pračkom nego da nam se petlja Orban sa svojom armijom. Bilo bi više koristi.

Leave A Reply