Ich kann für mich selbst sagen, dass es zwar Frauen gibt, die so denken, aber auch Frauen, die das nicht tun. Ich muss zugeben, dass ich viele Männer in dieser Situation gekannt habe, die selbstmordgefährdet waren. Ich hatte viele Freunde, die mir erzählten, dass sie von ihren Ehepartnern ständig gedemütigt würden, dass sie nie wertgeschätzt würden und dass sie sie nie zufriedenstellen könnten, egal wie sehr sie es versuchten. Einige meiner Freundinnen, die von Zeit zu Zeit in mein Leben traten, erging es so: Trotz meiner Bemühungen und allem, was ich konnte, fand ich die Lösung darin, meine zweijährige Beziehung zu beenden und zu vergessen, was passiert war. Weil ich entweder zwei Jahre meines Lebens oder mein ganzes Leben wegwerfen würde. Es war möglich, dass ich einer der Männer war, die diese Erfahrungen gemacht haben. Im Wesentlichen denke ich, dass der Mann, der heiraten möchte, ein Millionär sein muss, und der Mann, der heiraten möchte, ein Milliardär sein muss, um sich von seiner Frau scheiden zu lassen, mit der er nicht klarkommt. Diese Gesellschaft braucht auf jeden Fall Gerechtigkeit. Ich hoffe, dass wir diese Tage überstehen und uns zu einer Gesellschaft entwickeln können, in der jeder materiell und spirituell ohne Angst leben kann. Was denken Sie über dieses Problem?

https://i.redd.it/sb5hgipxt7ud1.jpeg

Von rexcasp

8 Comments

  1. sayhitolegend on

    Bir erkeğin evlilikte/ilişkide yaşadığı ama anlatamadığı neredeyse bütün sıkıntılar bir görsele sığdırılmış. Burada amacım erkeği yüceltmek veya kadını aşağılamak değil. Köklerinden kopmuş ve neyi ne için yaptığı belirsiz bir gelenekçi mantık ile kadına hakkettiği değeri veriyormuş gibi gösterip onu bir sosyal, fiziksel ve ticari pazarlama aracı olarak kullanan modernizm aynı şeyi yapıyor. Ve Türkiye’de neredeyse bütün kesimlerden bu tip “yaratıklar” çıkıyor.

    İlk çıkma teklifini erkek yapsın, erkeğin arabası olsun, erkeğin X maaşı olsun, erkek hep hediye alsın, erkek hesabı ödesin, erkek it gibi çalışsın, erkek şöyle olsun erkek böyle olsun…

    Kadın: benim 1 milyon km’de X organım var.

    Yukarıda yazdıklarım kendi ayakları üzerinde duran, erkeği bir hamal olarak değil, yol arkadaşı olarak gören kadınlara yönelik asla değildir. Kendilerine saygılarımı sunarım

  2. cartophiled on

    Manipülasyonun, istismarın cinsiyeti olmaz. Karşınızda “red flag” görüyorsanız uzaklaşmaya bakın.

  3. Gok-Yildirim on

    Dostum bu tip görseller nefretin daha da yayılmasına, saçma sapan sikimsonik düşüncelerin popüler olmasına sebep oluyor ki bu insanları daha da bokun içine sokuyor. O yüzden paylaşmanı tavsiye etmem. Yaşadıkların için üzgünüm, verebileceğim tavsiye de bu tip kadın/erkeklerden uzak durman. Gerekirse tek kal yine de uzak dur yoksa öfke ile dolup taşarsın, kendini bitirirsin.

    Türkiye’de bu tip kadınlar azımsanmayacak kadar çok, evet ama bu da onların elinde olan bir şey değil maalesef.(Erkek versiyonu da var bu tiplemelerin.) Son yüzyılda artan ”kadın-erkek” eşitliği, erkeklerin kadınlar ile rekabet halinde olması erkeklerin zihinsel yapıları ile ”dans” ediyor, kadınların zihinsel yapısını ise parçalıyor. Çünkü eğitimi ona göre vermiyorlar. Kadınlara ve erkeklere rekabet edecekleri ortamı ”sağlam” temellere dayandırmıyorlar. O yüzden kadın senden bu tip şeyler isteyince sen hemen kendin ile karşılaştırma yapıyorsun ve olayı ”saçma” buluyorsun. Bu olay çok daha derin, tek paragraf ile açıklanabilecek bir olgu değil maalesef.

    Türkiye gibi doğu ve batının ortasında kalmış topluluklarda bu tür kaotik ortamların olmasını gayet normal. Çünkü birisi kadına ”şöyle ol” diyor, diğeri ”böyle ol” diyor, diğeri kadını daha da baskılıyor sözde ”yanlış” yollara sapmasın diye. Bu da kadının kaos içinde olmasına sebep açıyor. Sonra seninde yakındığın tiplemeler ortaya çıkmış oluyor. Bunun düzelmesi için yapabileceğimiz pek bir şey yok maalesef.

  4. Any-Performance-271 on

    Evet böyle insanlar azımsanamayacak kadar fazlalar bunun için önlemini sen alacaksın gerekirse bir kadınla çok uzun yıllar evlenmeden birlikte olacaksın her şeyini bileceksin, mutlu ve mutsuz olduğun anlarda sana ne gibi yaklaştığını öğreneceksin kısacası bütün yüzünü öğreneceksin ve en son aşamada evleneceksin. Sadece nafaka almak için evlenip boşanan kadınlar tanıyorum maalesef böyle bir çıkar dünyasında yukarıda yazdıklarım dışında yapabileceğin bir şey yok.

  5. trumpisnotagay on

    >Eşi tarafından sürekli aşağılandığını, hiç bir şekilde takdir görmediğini ve ne kadar çabalarsa çabalasın asla tatmin edemediğini söyleyen bir çok arkadaşım oldu.

    Bunu söyleyen erkeklerin büyük çoğunluğu “kadınlar doğru düzgün erkek seçemiyor öldürülüyorlar” argümanını kullanan erkekler.

    İki argüman da birbirinden saçma olduğu için, kötü cinsiyet yoktur kötü insan vardır diyelim.

    Birlikte olduğum bir çok kadından yalnızca bir tanesi böyle toksikti, 17 yaşında bir çocukken tanıştım, üniversiteye gidip normal arkadaşlıklar edinince aşırı saçma olduğunu görüp ayrıldım.

    Bu konuları önceden konuşun. Amsalak erkeklik yapmayın ve kırmızı çizgilerinizi ayaklarının üstünde duran kadınların hemen altına koyun.

    Yalnız ondan sonra da “bikini giyeyyo, bana karıştırtmeeyyo” demeyin, çünkü böyle kadınlarla evleniyor olmanızın sebebi onları kontrol etmek istemeniz.

    Eyyorlamam bu kadar, gönül rahatlığıyla linçleyin şimdi.

  6. Positive-Schedule901 on

    2 taraf da sikko aq ne bu kadar tek taraflı düşünmenin gereği var ne de bi amı var siki var diye birini övmenin mantığı

Leave A Reply