Ich bin 21 Jahre alt und habe seit meiner Kindheit Beulen. Ich habe verschiedene Produkte verwendet, aber nichts scheint zu helfen. Hier sind die Fragen: Gibt es Produkte, die Ihnen geholfen haben? Sollte ich zum Arzt gehen, wenn möglicherweise ein genetisches Problem vorliegt (mein Vater hat das gleiche)? Bekommt man beim Arztbesuch echte Hilfe oder nur Kräuter, die nur für ein paar Monate helfen?

Besonders problematisch sind schwarze Beulen auf den Wangen. Ich sage vorab, dass ich den Kissenbezug oft wechsle.

Im Moment habe ich diese Produkte verwendet:

La roche posay näopuahstusgeel

La Roche Posay Effaclair Duo+

Gewöhnliche AHA 30 % + BHA 2 % Peeling-Lösung

Reine Natur-Gesichtscreme Hagebutte

Aidake punnidega
byu/Caffoy inEesti



Von Caffoy

14 Comments

  1. fakeghouul on

    Jah, mine arsti juurde, läksin liiga hilja, aga sain reaalselt abi ja nutsin, et varem ei läinud

  2. Lensgoggler on

    Lumi Tundra sari + Naked seerum,
    enne seda Babe Akn Stop sari. Nahaarsti sõnul on tegu leebe hormonaalse aknega.

  3. Olen teinud kaks korda oma elus Roaccutane. 12 aastaselt ja 15 aastaselt. 11-12 eluaastal läks mu näonahk nii kohutavaks, et nägu oli lausa deformeerunud, sest põskedel olid suured kobarad sügavaid punne. Kõike proovinud mida üldse saab, oli Roaccutane ainus, mis probleemi lahendas. Esimene kord siiski ravi jäi liiga lühikeseks, tuli mingil määral akne tagasi, seega tegin ka teist korda, mis lõpuks näo laitmatuks tegi. Kui sinul nii hull ei ole, alusta dermatoloogist ja küsi Duac geeli. See on loogiline tee, kuidas oma murest lahti saada, sest oled täiskasvanud ja see puberteedimöll ilmselt olla ei saa. Elukaaslane samuti oli kimpus oma selja aknega – jubedad sügavad tsüstid, särgid verd täis ja enesekindlus kindlasti kannatas. Teeb Roaccutane, aitab. Ükskõik mis möksi sa endale peale ei määri – kui sul on sügavad põletikulised mädapunnid tuleb see seestpoolt (peamiselt toitumine või hormoonid). Kui sul ainult komedoonid, siis sellest jutust sulle kasu ilmselt pole. Loodan, et kellegile äki ikka!

  4. Toitumine on vaja korda saada. Tervislikult on vaja toituma hakata, lõpetada magusa söömine, nisujahu toodete, kiirtoidu.

  5. Akneravi naha pinnal hõlmab:

    * kuivatus, rasuerituse vähendamine
    * põletiku vähendamine
    * aknebakteri vastu võitlemine
    * vajadusel naha koorimine, uuenemise kiirendamine

    Kasutanud oled salitsüülhappe, B3, tsingi ja koorivate AHA-hapetega tooteid, mis üldiselt ongi esmane valik kodukasutuses. Tundub, et need mingil põhjusel ei toimi ja tegelikult soovitaks siis akne kui ikkagi nahahaiguse puhul minna arsti juurde.

    Arsti juures määratakse tavaliselt:

    * bensüülperoksiid või muu kuivatav toimeaine + antibiootikum – lühiajaliselt, et kiiresti suurem põletik alla saada – kasutus lühiajaliselt, kuid pärast seda tuleks raviga jätkata
    * a-vitamiini baasil tooteid, nagu tretionoiin või adapaleen (uuem, spetsiifilisemalt naha retseptoritega, vähem ärritavam toode), mis samaaegselt panevad naha kiiremini uuenema, koorivad, kergelt kuivatavad jne – vajavad kauaaegset kasutust, aga on nahale tervikuna uuendava ja siluva efektiga, st parandavad ka naha kvaliteeti ja aknearme
    * isotetinoiin ehk sissevõetav ravi – seda raskema, lokaalsele ravile allumatu ravi ära proovides tavaliselt

    Seega nahaarsti juurde, kes diagnoosib, et kas on klassikaline akne (ega ei ole rosaatsea, seenhaigus vms), määrab ravi ja edasised tegutsemisviisid.
    Minu isiklik lemmik akneravim on adapaleen (teatud ka kui Differin).

    NB! Akne ravis on väga olulisel kohal ka päikesekaitse, sest kuigi UV võib lühiajaliaelt naha olukorda parandada hävitades aknebakterit, siis pikaaegsel puhul suurendab ta põletikku, tumendab aknearme ja tekitab komedoone (kuna kahjustab nahas kollageen-elastiini õiget jaotumist, mistõttu poorid lähevad naha lõdvenemise tõttu suuremaks).

  6. Ma ei tea küll kui hull su olukord on aga mul nt tulevad mädapunnid kui ma söön šokolaadi. Ma saan sel kuul 30 😀

  7. Invisible_Sentinel on

    Mind pole retseptiravimid ja käsimüügis olevad aknevastased tooted kunagi päriselt aidanud. Kuni ükskord avastasin seerumi, mis tundub päriselt toimivat!
    Rilastil Acnestil PB rahustav rasueritust reguleeriv geel – mina tellisin viimati Euroapteegist, aga hetkel on see vist otsas.

  8. Invisible_Sentinel on

    Rilastil Acnestil PB rahustav rasueritust reguleeriv geel – minu jaoks hämmastav avastus, sest see on esimene, mis toimib.
    Mul on hormonaalset tüüpi akne.

  9. Roucatane is the answer. Can’t recommend it enough. Unfortunately i am from a poor family and from very poor region in Ukraine where ppl getting treated with prayers and are super scared of roucatane. Man, if i had this shit in my youth I wouldn’t look like smb stabbed my face thousands of times

  10. Salt_Replacement_520 on

    Olin ka akne girly 22-25, seega jagan mida õppinud olen.

    Ma tegelt ei soovitaks kasutada seda The Ordinary maski. Kas ta on hea? Sure, why not, aga ta võib su nahka vastupidi hullemaks muuta ja ta on lihtsalt nii tugev, et seda pigem kehal kasutada.

    Nr 1 abi: **Palun mine dermatoloogi juurde**, näita oma rutiini ja küsi abi. Alguses tõenäoliselt kirjutab ta sulle Differini või kui on väga hull siis tretinoin või tabletid(isotretinoin). Ja see päriselt aitab.

    *Edit: Mitte ‘väga hull’ vaid kui näiteks Differin ei tööta. Mul kahjuks Differin ei mõjunud.*

    Kui sulle kirjutatakse tretinoini siis pead nahka väga palju niisutama, sest tret kuivatab alguses nahka. Soovitan ise [seda](https://www.stylevana.com/en_EU/pyunkang-yul-intensive-repair-cream-50ml26535.html?_gl=1*7rlnek*_up*MQ), sest kasutasin seda kui tretinoin mu naha natuke kuivemaks tegi + COSRX snail mucin. Aga niisutaja peaks olema *thick*.

    Tretinoini kasutavad paljud mitmeid aastaid, aga see ei ole nõutud. Soovitan r/tretinoin üle vaadata rohkema info saamiseks.

    Räägid mustadest punnidest, kas mõtled komedoone? Nende jaoks soovitan absoluutselt holy grain Paula’s Choice 2% BHA toner. Jah, see on natuke kallim aga see on minu ‘tried and true’.

    Kui kasutad meiki ja/või päikesekaitset siis peaks su näopesu olema kahefaasiline st. [õli(seda kasutan ise) ](https://www.stylevana.com/en_EU/kose-softymo-deep-cleansing-oil-2024-version-240ml75826.html?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=freelisting&sonid=75801&___store=bwsveub_en&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=21612317649&utm_term=&utm_content=75801&device=c&gad_source=1&gclid=Cj0KCQjw6oi4BhD1ARIsAL6pox1ewO1E9qxAXZupxSiUt7NlOVzJlw2XMN6LTWJPBpAE9Wg95cirY2MaAhuREALw_wcB)ja siis vee baasil cleanser(su praegune on fine). Ja kui kasutad happeid, nagu sa oma rutiinis näitad, siis palun kasuta ka päikesekaitset, muidu teed endale vaid halba.

    Edit2: Lisan ka youtubereid, kes palju infot ja abi on jaganud.
    – [Cassandra Bankson](https://www.youtube.com/@CassandraBankson) – on ise kogenud väga rasket aknet ja jagab oma tips and tricks’e, on ka õppinud meditsiinilist esteetikat.
    – [Dr Dray](https://www.youtube.com/@DrDrayzday) – dermatoloog
    – [Lab Muffin Beauty Science](https://www.youtube.com/@LabMuffinBeautyScience) – kosmeetiline keemik, keemiku PhD

    Hope this helps.

  11. Sufficient_Dot4268 on

    Ma olen ligi 30 ja olin ka hädas kerge akne ja mustade punnidega. Mind aitas keemiline koorimine. Käisin ilukliinikus, vaatasime koos õega naha seisukorra üle ja nähtu põhjal valis mulle sobiva protseduuri. Juba peale esimest korda oli väga suur erinevus naha seisukorras. Sain kaasa soovitused milliseid tooteid kodus kasutada. Käin iga paari kuu tagant kliinikus keemilises koorimises ja puhastamas ning nahk püsib korras.
    Kindlasti soovitan konsulteerida kas detmatoloogiga või külastada mõnda usaldusväärselt kliinikut.

  12. lambielmar on

    Muidugi käi dermatoloogi juures, saad modernsete meditsiiniliste vahenditega jõuliselt peale lennata ja olukord paraneb kiiresti.
    Aga siia lisaks, meie keha koosneb sellest mida sööme, otseses mõttes. Endal kunagi avastasin et piimatoodete tarbimisel tekkis rohkem erinevaid punne. Samamoodi nisuvalk võibolla põhjustajaks. Proovi muuta enda toitumise harjumusi, alguses kardinaalselt ja vaadata kas tekivad mingisugused muutused 2-3 nädala jooksul ja siis vaikselt hakata tagasi tooma erinevaid tooteid et näha kas tulevad vanad probleemid tagasi. Seda muidugi kui toitumise muutmisega üldse midagi muutus.
    Ning muidugi füüsiline aktiivsus, higistamine aitab kehal puhastuda.

  13. Ei aitagi miski. Oled sitarahe põlvkonnast. Vabandan ja tunnen kaasa.

Leave A Reply