Der alte Tatramat-Kessel begann innerhalb eines Augenblicks massiv durch das Thermometer zu fließen, d. h. irgendwo aus der Innentrommel tritt warmes Wasser aus. Habt ihr Erfahrung damit? Ist es zu 100 % austauschbar oder sollte ich einen Mechaniker rufen?

https://www.reddit.com/gallery/1fwtwm2

Von RareGentleman

13 Comments

  1. WolverineNo5189 on

    Prorezavěl plášť, to je nejčastější závada na bojleru, vymeň to. To nema cenu opravovat protože by to nevydrželo. Rodičům dražickej bojler prorezavěl asi za 6 let. Asi bude hodne zaležet i na tvrdosti vody no.

  2. mrnobodycze on

    Urcite vymenit, vnitřek už bude za ty roky plný rezu nebo vápníku

  3. No-Article-Particle on

    Hele jako kdyz budes za 4 mesice rekonstruovat, tak ti to IMO dobrej opravar nejak posefuje na tu chvilku. Zkus nekoho zavolat, v nejhorsim pripade zaplatis 800 za to, ze te posle do hajzlu…

  4. Daniel121111 on

    bojler je v píči, jsi si jistý že jste neměli z kotle až přílíš velký tlak v potrubí? přesně tohle jsme teď řešili taky…

  5. Visual_Instance_8969 on

    Myslím že to bohužel neopravíš, poměrně těžko se dostává k samotný kovový nádobě, celý to je zalepený izolační pěnou a potom obalený plechem. Zevnitř se k tomu dostává poměrně těžko, nicméně nejsem instalatér, jen se radši s někým pořádně poraď než vyhodíš peníze/čas za pokus o opravu. Jestli to máš dočasně, můžeš se zkusit podívat na prutokáč, nejsou tak drahý, případně na bazaru (to by na 4 měsíce mělo stačit) budou ještě levnější.

  6. Opravit se to “nedá” protože bys musel veškerou izolaci odstranit. Je to vlastně montážní pěna a ta tam drží jak čert (jednou jsem rozebíral starej bojler tak moc dobře vím).

    Jinak shodou okolností máme ten samý problém, akorát nám to neteklo tolik. No a teď už to neteče vůbec, asi ta dírka zase zarezla. Protože to teklo nejvíc když jsme ohřívali vodu (protože se při ohřívání zvedá tlak).

    Jinak topenář říkal že to není akutní, ale tobě to teče víc, tak těžko říct.

Leave A Reply