Mindestens 25 Polizisten wurden verletzt – nur drei Personen wurden verurteilt

https://www.expressen.se/nyheter/sverige/minst-25-poliser-skadades-bara-tre-personer-domda/

Von MingWree

3 Comments

  1. > Minst 25 poliser skadades när en stor folksamling gick till förenat angrepp i Skäggetorp i Linköping på påskdagen 2022.

    > Hittills har bara tre av gärningsmännen dömts – det stora flertalet går fria.

    > Polisen Tomas Bolevin som befann sig mitt i stenregnet, hoppas att det inte ska bli slutresultatet.

    > Det vore katastrof, säger han.

  2. Vad tycker ni? Är detta något som politiker och det svenska samhället i stort kommer lyckas att lösa genom bara integration?

    Eller tror ni att det kommer krävas andra åtgärder för att komma till bukt med detta? Vad tycker ni behövs göras i så fall?

    Beskrivningen nedan från polisen är inget annat än häpnadsväckande, och visar i mitt tycke på hur inkompatibel fundamentalistisk Islam är med Sverige och våra värderingar. Den visar även hur stor och utbredd denna typ av fundamentalism har blivit bland en stor del av människorna i våra förorter:

    > Tomas Bolevin anser att det förenade våldet som utövades av folksamlingar mot polisen i flera svenska städer påskhelgen 2022 på sätt och vis liknade terrorism.

    > Det närmar sig terrorism. När folk ser poliser som springer från en mobb med stenkastare, när man bränner upp våra polisbilar och bokstavligen försöker döda poliser, då blir alla rädda. Det är vi som ska skydda samhället. Finns inte vi kvar finns ingenting kvar. Det som skedde den här helgen var extremt allvarligt ur ett samhällsperspektiv, säger han.

    > Egentligen skulle han vara ledig hela den helgen. På nyheterna kunde han se hur högerextremisten Rasmus Paludans planerade turné av koranbränningar möttes av protester som urartade i våld mot polisen i flera svenska städer – i flera fall trots att huvudpersonen inte ens dök upp.

  3. Svenska polisen kanske ska sluta med silkesvantar och återställa våldsmonopolet med dödlig utgång om så krävs …

Leave A Reply