SVT – Im Moment – ​​Gegenstände wurden in den Reichstag geworfen – hierhin flüchtet der Minister

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/debatt-i-riksdagen-avbruten

Von FlowersPaintings

12 Comments

  1. FlowersPaintings on

    SVT – Just nu – Föremål kastades in i riksdagen – här flyr ministern

    >En debatt i riksdagen har fått avbrytas efter att personer störde på åhörarläktaren. Enligt uppgifter till flera medier kastades någonting mot utrikesminister Maria Malmer Stenergard (M).
    >
    >Torsdagens interpellationsdebatt avbröts kort efter att utrikesminister Maria Malmer Stenergard (M) svarat på en fråga om situationen för palestinier i Mellanöstern.
    >
    >Enligt uppgifter till Göteborgs Posten ska **personer på åhörarläktaren kastat något mot ministern, som i samma stund sprang ut från Plenisalen i riksdagen.**
    >
    >– **Det var en påse med något rött innehåll, säger** Ann-Sofie Alm, riksdagsledamot för Moderaterna till TT.
    >
    >**I sändningen från riksdagen hörs personerna ropa mot Maria Malmer Stenergard och anklaga henne för att stödja folkmord. Debatten fick avbrytas i väntan på sanering och åhörarläktaren tömdes på folk.**
    >
    >Statsminister Ulf Kristersson fördömer händelsen.
    >
    >– Jag förväntar mig nu en grundlig analys av hur detta kunde gå till och kraftfulla åtgärder för att upprätthålla riksdagsledamöters och statsråds säkerhet i kammaren, säger Kristersson till Expressen.

  2. ICA_Basic_Vodka on

    Hoppas att hela Reddit kan samlas runt tanken att det inte är bra om den svenska demokratiska utövningen tvingas ***avbrytas***. Snälla visa att jag tänker rätt där, och börja inte trivialisera, relativisera och försvara detta.

  3. Bbrasklapp on

    Jävla pack! Lämna landet och åk till Palestina, tack. Här attackerar vi inte politiker.

    Verkar finnas enormt många våldsbenägna puckon bland folk som sympatiserar med Palestina.

  4. WhisperingHammer on

    Ja men det låter väl som ett fint exempel på respekt för demokratin.

  5. WholeFactor on

    Visiterar de inte personer som vill sitta på åhörarplats??? Helt bedrövligt att någon kan kasta ut “röd substans” i salen – oavsett om det var ketchup, målarfärg eller djurblod – det hade kunnat vara kontaminerat av något farligt.

    Att sätta skyddsglas framför åhörarplats vore väl en rimlig åtgärd.

  6. Detta är allvarligare än vad vi tror…

    Oavsett vilket parti man röstar på så är detta en utveckling åt det negativa och ett påhopp på våran demokrati och vi borde ha en gemensam linje mot sådana som hotar våran demokrati

  7. tuttifruttigodis on

    Vänstern hatar demokrati och yttrandefrihet. Sedan gammalt. Skicka ner dem till palestina, de ligger ju nära varandra ideologiskt.

  8. Spelar ingen roll om det skulle vara gjort av högern eller vänstern eller av någon som är vit eller brun eller svart eller gul eller lila.

    Personer som försöker störa ut den demokratiska ordningen på det här sättet tycker jag förtjärnar långa fängelsestraff, minst 10 år bakom låst dörr utan vare sig permision eller frisläppt efter 2/3-delar!

Leave A Reply