Eine Kaffeemaschine wird zu einem recht guten Preis (niedrig, aber dennoch realistisch) zum Verkauf angeboten. Der Benutzer wurde heute erstellt und ist natürlich nicht NEM-ID-validiert.

Im Bescheid steht, dass man an eine Telefonnummer schreiben muss, also mache ich das.

Der Verkäufer sagt, er habe ein GLS-Paketetikett gekauft, nachdem er meine Kontaktinformationen erhalten hatte (die ich erfunden hatte). Dann bittet er natürlich um eine Sofortüberweisung und sagt, er habe kein MobilePay.

Mir ist durchaus bewusst, dass ich bei dieser Überweisung weder das Geld noch die Kaffeemaschine sehen werde. Aber ich bin neugierig auf die Verwendung des Verpackungsetiketts. Es sieht glaubwürdig aus und die Track & Trace-Nummer befindet sich im System von GLS. Ist ihr nächster Versuch, mir ein schlechtes Gewissen zu machen, ein schneller Transfer, weil sie nur behaupten, das Label gekauft zu haben?

Sie verbessern ihr Spiel wirklich. Hat das noch jemand erlebt? Und habt ihr Vorschläge, wie ich am besten mit ihnen ficken kann? 😈 Natürlich kann ich die Nummer melden, aber es ist nichts Illegales passiert. Noch…

https://www.reddit.com/gallery/1fuo3ak

Von Stevenoschmidt

21 Comments

  1. Det er lidt mysti-fystisk, at sælgeren ikke har MobilePay og foreslår straksoverførsel. Der er ingen god undskyldning for ikke at have MobilePay. “Desværre har jeg aldrig haft MobilePay” – sikke en klaphat (taget i betragtning, at han har godt styr på forsendelse og det hele). Det er *så* nemt at downloade og få til at virke upåklageligt.

    Hvis jeg var dig, ville jeg lade tvivlen kommer mig til gode, og så find en anden kaffemaskine.

    Bare et lille tip: Eventuelt spørg folk, som du personligt kender fx over Facebook eller Instagram (lav en story hvor du efterspørger), om ikke de har en kaffemaskine, de gerne vil af med. De fleste har kaffemaskiner, og mon ikke der er en enkelt eller to du kender, som står og overvejer at anskaffe sig en ny.

  2. Zestyclose_Bet_2977 on

    Hvis han har et firma kan man lave pakkelabels som man kun betaler for når gls har pakken så han kan godt lave et label der er helt legit men han ikke hæfter for før han sender

  3. PlanOld9310 on

    Jeg er den hammer naive type, når det kommer til den slags. Så jeg tænker, at en ferie-konto kan være en konto hvor han sparer op til ferie, blandt andet ved salg af brugte ting? Så vidt jeg ved, så kan man ikke som privatperson overfører penge til “feriekonto” som jo et noget offentlig ik?

  4. monsieurkaizer on

    Sig at du har en fyr der personligt kan hente den idag. Så slår han nok bak.

  5. Man kan altid spørge om vedkommende ikke vil verificere sig med mit-id. Det anbefaler dba også.

  6. Ligner sygt meget et scam jeg var igennem sidste år. Køb den ikke

  7. Mission_Current_1553 on

    Så mange red flags ved ordet “Feriekonto” alene….
    Allereder dér ville jeg ikke betale og bare fortryde en handel før jeg mister penge.

  8. Few-Ad-7142 on

    Når man køber gls label får man en QR kode som skal scanner af posthuset.
    Man får ikke selv nogen pakkelabel i hånden. Oftest får man slet ikke pakken efter.

  9. Brilliant-Concern155 on

    Hvis du vil fucke med ham, så ja noget med at du faktisk har mulighed for at kigge forbi. Og hvis han så siger han bor et andet sted pludselig, så er det sjovt nok lige ved siden af din ven som du skal besøge i weekenden. Og hvis ham så ikke er hjemme den næste uge, men i Aalborg , så skal du faktisk præcis til Aalborg i morgen og en uge frem på Business rejse!

  10. miklosokay on

    Har vel handlet 50 gange på dba og er blevet scammet 1 gang – ikke verificeret + kontooverførsel – never again, altid mitid og mobile pay hvis noget skal sendes, ingen undtagelser.

  11. Altså jeg kan slå pakken op på GLS tracking. Så label er legit nok. Formentligt lavet gennem erhverv.

    Men det virker stadig rimelig uldent.

  12. Practical_Parfait550 on

    100% scam…

    Nu ved jeg ikke hvad den maskine står til, men hvis jeg skulle forsøge snyde nogen overbevisende, så ville jeg mene at en legit label til hvad 50-100kr var godt givet ud, for en scam på lad os sige 1000kr.. stadig en fortjeneste på 900 kr…

    Lang historie kort, er du i tvivl så du ikke i tvivl

  13. Stevenoschmidt on

    Update herfra: fortalte at jeg har en ven der bor tæt på Marstal som gerne vil hente kaffemaskinen. Men det skulle jeg åbenbart have sagt noget før, da pakken selvfølgelig allerede var sendt afsted. Nu vil han have 104kr tilbage for fragten.

    Ved ikke helt om jeg har fucket op, men mig og en kammerat som er betjent sad og fik nogle øl efter fodbold træning og kørte den lidt videre (“Godt forsøgt du. Sidder med en ven her fra fodbold som er betjent”). Men scammeren har lige gjort mig opmærksom på, at mit telefon nummer selvfølgelig kunne slåes op på krak hvor at der også er en (korrekt) adresse…

    Nu følger truslerne “Se dig over skulderen når du går ud alene.” … “Sig til din bøsse kammerat han skal stikke sin pik i din røv. Jeg skal nok fange dig svans. Vent og se. de 104 kr bliver til 104.000kr”. Og han har fundet ud af at jeg er soldat fra de SOME. Men min ven siger at det bare er noget vollepyk. Skulle måske bare have ladet den ligge 😅

  14. Og kontakt “sælgers” pengeinstitut med info på annoncen. Jo hurtigere de kan lugte lunten, jo bedre.
    6695 er så vidt jeg husker Lunar.

  15. Dull-Veterinarian-59 on

    Nummeret er angivet som “lebara limited” på 180. Det lugter rigtig meget af taletidskort. DON’T DO IT

  16. Buttface1991 on

    Jeg ville 100% falde for denne type scam. Synes den er ret grundig.

    Ville dog aldrig lave en straksoverførsel, da det koster ekstra.

  17. Jeg er før blevet snydt ved brug af GLS, hvor pakkelabelet bare er købt, men pakken så ikke bliver indleveret.

Leave A Reply