https://maribor24.si/lokalno/perspektivno-mariborsko-podjetje-sinoci-zabelezilo-vec-kot-70-000-evrov-prometa-pridruzila-se-je-celo-znana-slovenska-vplivnica/

Wenn sich ein Freund anmeldet, erhält der Einladende für das nächste Jahr 25 % Rabatt. Das bedeutet, dass viele Menschen ein System aufbauen können, bei dem sie ihre Zähne völlig kostenlos putzen.

Abgesehen von all den anderen Dingen, die in diesem hier enthalten sind "Geschichten" erschrecken (einschließlich der Tatsache, dass die Leute diese chinesischen Pinsel tatsächlich für das Zehnfache oder mehr des tatsächlichen Preises bestellen) – sind Schneeballsysteme in Slowenien nicht verboten?

Haftungsausschluss: Gemäß den Regeln dieses Subs bin ich gezwungen, das Thema zu verschweigen "Artikel"obwohl wir tatsächlich wissen, dass es so ist "Werbung".

Perspektivno mariborsko podjetje sinoči zabeležilo več kot 70 000 evrov prometa, pridružila se je celo znana slovenska vplivnica
byu/Rambo-Shark6328 inSlovenia



Von Rambo-Shark6328

11 Comments

  1. ni ravni piramida, je pa dodobra naštudiran poslovni model te firme. topshop, ampak za čekane. herta, ampak za tvojo ustno votlino. meni je sicer sporno to, da kitajske ščetke prodajajo kot ultra inovativne in ne vem kaj še vse, ker imam možgane in kratki google search razkrije marsikaj. večina tega ni sposobna

  2. po hitrem pregledu spletne strani mi kaze, da je scetka proizvedena na japonskem

    ce gledam del clanka, ki je izpisan, to ni piramidna shema, ker nihce tukaj ni prodajalec razn oni, to je bolj affiliate marketing

  3. Piramidne sheme so prepovedane ampak *samo* t.i. ciste piramidne sheme.

    Mrezni marketing in affiliate marketing sicer delujeta na podoben princip, ampak se vedno obstaja nek realen produkt, ki se ga trzi. Primer: Herbalife (pustimo ob strani da so navadni bullshit praski) se lahko vrzes v mrezenje, ali pa samo direktno prodajas praske.

  4. Lazy_Aarddvark on

    Če udeleženci (vsi skupaj) večino prihodkov ustvarijo z rekrutiranjem (in izobraževanji, pristopninami in podobno), potem je prepovedana piramidna shema.

    Če se večina prihodkov ustvari s prodajo gre pa za multi level marketing.

    Ločnica zna biti zelo meglena in ugotavljanje, kaj je dejansko prodaja kaj pa skriti stroški novačenja naslednjega nivoja, je hudičevo kompleksna zadeva.

    Ampak poenostavljeno, če ti začneš tak biznis in nekomu zaračunaš 1000 EUR da se vključi kot “distributer”, on enak znesek zaračuna trem drugim (od katerih ti dobiš recimo polovico), so vsi skupaj “investirali” 4000 EUR.

    Če vsi skupaj ljudem izven te “piramide” prodate za 10000 EUR zobnih ščetk je zadeva čista. Če je bilo prodanih za 300 EUR ščetk (ali še to ne), pa je klasična piramida.

    V tem konkretnem primeru, če ni zadaj nekih stvari ki v članku niso omenjene, je zadeva čista – če priporočiš prijatelja, dobiš ti 25% popusta. Tu ni nič piramidnega, pravzaprav niti MLM ni. Preprosta 25% provizija če pripelješ novo stranko.

  5. motornazaga on

    10€ za eno simpl ščetko 🤑

    Pa sem mislu, da je curaprox predrag

  6. Ne vidim tukaj nič spornega, razen da “članek” v tem mediju ni označen kot plačan oglas. Tudi, če niso dobili direktnega plačila, je to še vseeno oglas.

    Kar se tiče izdelka, ne vem nič in ničesar ne trdim. Če bi se šel jaz kaj podobnega, bi šel na [to stran](https://www.shinyei.co.jp/ipd/oem/) in se pozanimal, koliko stane, da bi na njihove [Wakka zobne ščetke](https://www.amazon.de/-/en/Wakka-Toothbrush-Light-Black-Silicon/dp/B091TG9SXR) nalepili moj logotip.

    Morda bi bil to idealen partner, ker na svoji strani navajajo (ANG):

    * Available in small quantities (MOQ 3.000 pcs)
    * Collaboration with universities
    * Cost-cutting for initial manufacturing
    * Made in Japan
    * Our specialized brush materials

    Ko bi prejel svoj paket, bi 10x nabil ceno, izdelek pa pozicioniral kot “Premium” produkt, da lahko potem ponujam ekskluzivne popuste in še vedno množično zaslužim.

    Ok, še nekaj zanimivega sem opazil pri svoji konurenci, VBO. Hvalijo se, da njihova ščetka “ob ščetkanju … sprošča negativne ione”. [Negativni ioni](https://www.google.com/search?q=%22negativni+ioni%22) so priljubljeni pri mazačih in prodajalcih zdravja. Kar poglejte si rezultate na gugliju.

    Všeč mi je, kaj je o negativnih ionih [napisal Andrej Predin](https://www.delo.si/magazin/dobro-jutro/negativni-ioni) v Delu:

    > Če sem pravilno razumel, nastajajo ti negativni ioni, ko curek vode leti skozi ozračje in trka ob atome v okolici. In če razširim misel, ali potem to deluje tudi v manjših razmerjih, na primer nad pisoarji v toaletnih prostorih pri koncertnih dvoranah? Tam se tudi vedno počutim imenitno, še posebej če je dolga vrsta.

    In zdaj me je prijelo scat.

  7. Aleksander2088 on

    Zdravstveno zavarovanje je tudi piramida shema pa te to ne moti?

    Pokojninsko zavarovanje je piramida shema pa te spet ne moti?

Leave A Reply