Immer wenn ich auf der Autobahn fahre, denke ich darüber nach, was die Zahlen auf diesen Autobahnpfosten bedeuten. Das Internet hat nicht viel geholfen, deshalb frage ich hier.

https://i.redd.it/08gevkgtqkrd1.jpeg

Von Resident-Disk-5599

6 Comments

  1. Kilometru marķieri, relikvijas no laikiem kad katram nebija kabatā savs atlass.

  2. NuggetNuggety on

    Es gan atradu lvceli mājaslapā 😛

    **Ceļu signālstabiņš** (piketa stabiņš) ir atsevišķs ceļa vertikālo apzīmējumu elements, kas iezīmē ceļa klātni un informē satiksmes dalībniekus. Signālstabiņi kalpo arī kā piketa stabiņi, ja uz tiem ir skaitlis. Tos uzstāda starp kilometru stabiem no 1 līdz 9, lai fiksētu 100 m attālumu viena kilometra robežās, un tie galvenokārt paredzēti ceļu uzturēšanas dienestiem – ceļu būvju, remontdarbu vietu apzīmēšanai.

  3. Sanry_the_brave on

    Te vari izlasīt: https://lvceli.lv/celu-vestures-lappuses/celu-stabu-transformacijas/

    Jo saita: Ceļu signālstabiņš (piketa stabiņš) ir atsevišķs ceļa vertikālo apzīmējumu elements, kas iezīmē ceļa klātni un informē satiksmes dalībniekus. Signālstabiņi kalpo arī kā piketa stabiņi, ja uz tiem ir skaitlis. Tos uzstāda starp kilometru stabiem no 1 līdz 9, lai fiksētu 100 m attālumu viena kilometra robežās, un tie galvenokārt paredzēti ceļu uzturēšanas dienestiem – ceļu būvju, remontdarbu vietu apzīmēšanai.

  4. Atāluma noteikšanai: kilometru stabi pēc katra km, šie ir piketstabiņi ik pēc 100.

Leave A Reply