Die Danmarks Nationalbank hat heute eine E-Mail-Nachricht über die Banknoten verschickt, die sie derzeit auslaufen lässt.
Eine der größten Banknoten, die noch gedruckt und verwendet wird, ist der Schweizer 1.000-Franken-Schein.
Der Wert beträgt 7.939 Dänische Kronen.

Als der 1.000-Schein im Jahr 1972 ausgegeben wurde, entsprach der Wert in heutigem Geld 7.863 DKK, vgl. Oldmoney.dk

Ich finde es interessant, darüber nachzudenken, wann eines der Argumente für die Abschaffung des Eichhörnchen- und der anderen Tausend-Kronen-Scheine kriminelle Aktivitäten sind.

Wenn wir die Rechnung auf den Kopf stellen, wären wir aus heutiger Sicht mit der 50-Kronen-Note als größter Banknote im Jahr 1972 zufrieden gewesen.

1.000 sedlen var en heftig størrelse i 1972
byu/Skrubbe inDenmark



Von Skrubbe

5 Comments

  1. DanishRedditor1982 on

    Ja ja, men dengang havde vi hverken dankort, kreditkort eller mobilbetalinger. Så hvad skal vi bruge den sammenligning til?

  2. Mortonwallmachine on

    Det var jo dengang de rige brugte dem, så skulle man have så store sedler. Nu når de kan gemme det hele ved hjælp af bankerne har de ikke behov for den slags kontanter, så derfor skal de fjernes. Det går jo ikke at de fattige der ikke har råd til bankernes hjælp, har kontanter som staten ikke nemt kan beslaglægge

  3. Interessant og konkret strøtanke!

    Og, ja, det får da en til at tænke sig lidt om.

    De private banker har brug for at vi giver dem penge, så de kan lave flere penge og finansiere finansielle bobler.

    Pengeskabelsen har ofte været korrupt. Engang blandede man billige metaller i mønterne, så man kunne smelte flere mønter. I dag printer nogle korrupte centralbanker stadig masser af sedler skaber inflation. Vestens quantitative easing ser heller ikke just særlig kønt ud.

    Synes dog umiddelbart Nationalbanken, som vist kom med forslaget, virker til at være en del mindre i lommen på de store banker end f.eks. ECB, BoE og FED.

  4. Careless_Agency4614 on

    Det bedste der er sket for kriminelle er da at valuta og pengestrømmen er blevet digital. Det er fysisk umuligt at hvidvaske de beløb som Danske Bank og Nordea har gjort mulig. Der findes simpelthen ikke nok fysisk valuta til det formål i den størrelsesorden.

  5. De største kriminelle på blokken, er dem som bare printer penge ud af den blå luft. Det devaluerer vores Fiat valuta, indtil lortet falder helt igennem.

Leave A Reply