Das kann nur ein solcher Einzelfall sein/s

https://i.redd.it/yotyjzdwlbpd1.png

Von gebali

15 Comments

  1. RicsardWalter on

    A vállalkozás ilyen, sok tízezer másik hely meg vígan megvan.

  2. “Rohadt adócsaló minden vállalkozó”

    Gyurgyelák Istvánné (47), közmunkás és Fidesz-szavazó, Tiszatenyő

  3. ez valami recycled post lesz, munkaerőpiaci járulék, eho és szakképzési már sok-sok éve nincs… az áfa meg…. hát b*ssza meg, kifizetem a számlában, nem ajándék, csak tovább kell utalnia.

    persze tudom, ettől még élhetetlen és sz*r az ország, de fogalmatlan vállalkozóktól sem lesz szebb és jobb.

  4. szarusername on

    Ezért dolgozik feketén minden vállalkozó, nem azért feltétlen mert akar de csak úgy tud fenntmaradni.

    Ezeknek az adóknak többségesemmire se jó azon kivül hogy valaki a zsebét tömje ki vele. Nem nyújtanak számodra lófaszt se de azért kötelező 😀

  5. EmergencyComplaint75 on

    Mindig ökölbe szorul a kezem, amikor valami kormánynagyokos lenyilatkozza, hogy amúgy sokkal jobb helyzetben lenne a magyar gazdaság, ha több magyar vállalkozó lenne az országban, több magyar vállalkozás, kkv, étterem, bolt.. stb Legutóbb ugyebár Nagy Marci a 2030-ig felfutó nagyívű tervek alapján erősítette meg, hogy magyar vállalkozásokra lenne szükség, mert 50%-ra szorult vissza a hazai tulajdonú vállalatok listája és segítene a GDP-n, ha nem ennyire külföldi kitettek lennénk és nem haldokolna a német autóipar… pont azelőtt, hogy homlokegyenest megfejelte a kínai és a külföldi multik támogatásával.

    Arra nem térnék ki, hogy kedves kormányunk ugyanabban az összetett mondatban is megtudja cáfolni saját magát, habár az is megérne egy hosszú posztot, de… Mondandóm lényege, hogy mindig fel-fel sejlik a reménysugár egy-egy nyilatkozatban, hogy realizálják mennyire elcseszték, tényleg kéne valami mankó egy feltörekvő magyar vállalkozónak, kis- vagy családi üzletnek, de ezek megmaradnak választás előtti szépígéreteknek és a valóság meg mindig azt tükrözi, ahogy kihívták a termelőket is tüntetni az olcsó, kérdéses minőségű ukrán import ellen, aztán rá pár napra meghozták a rendeletet, ami mellett az egyébként sem betartott ukrán embargót ki lehetett dobni és szabadon folyhatott tovább az országba.

    Szar a magyar gazdaság, nem lesz jobb, ígérgetik, hogy az lesz, de a realitása, hogy mindenki le van adóztatva a fenébe és egyik-napról a másikra születnek újabb adónemek, miközben külföldi multik kapják az iparűzési adó elengedését, meg a vaskos kedvezményeket. Helyi vállalkozások mindig hátrányból indulnak és ha nem vagy felszopva a kormánynál, hogy lelopj te is magadnak pár milliót, milliárdot versenypiacon nem tudsz megélni vállalkozóként itthon se, nemhogy külföldre próbálj esetleg exportálni és olyan piaci szereplőkkel versenyezni, akiket nem fojt meg a bürökrácia, vagy kebelez be egy éppen pacsis oligarcha a pénzmosoda birodalmába.

    tldr.: Együttérzek, mert kibaszott szomorú, ami itthon folyik “szárnyaló gazdaság”-ként bemutatva és bármilyen nemzeti érzésű ország népe szégyenkezne miatta.

  6. Prestigious-Job-9825 on

    Sok az adó, de valamiből ki kell fizedni az ország fentmaradásához nélkülözhetetlen dolgokat, pl. a fidesz Csádba áramló 200 millió euróját vagy orbán hatvanpusztai birtokát

  7. EpresGumiovszer on

    És fele annyi fizetés mellett 2x annyiért adom az árut, mint Berlinben… Upsz, ez pont kimaradt…

  8. hungariannastyboy on

    Most itt pontosan mi a rinya tárgya? Ha az, hogy “sok adó bad”, akkor valószínűleg külföldön is koppanni fog a legnépszerűbb kivándorlási helyeken.

  9. juergencabbage on

    és gondolom a medve sincs ingyen, mit megeszik egy olyan böszme nagy állat

    😀

  10. medve_onmaga on

    a magyar ettermes vallalkozo: ahhoz van pofaja, hogy ne jelentsen be senkit se valos berre es utana sirjon hogy ber utan jarulekot kell fizetni. ahhoz nincs eleg esze, hogy jogdijmentes zeneket csapasson a hatterben.

    ennel mar csak az autoszerelok hitvanyabbak.

  11. A kommenteket olvasva:
    2014-ig az volt a cél, hogy fehérítsék a gazdaságot.
    2018-tól már biztos az a cél, hogy az adóbevételek legyenek minél nagyobbak.

    Természetesen a nagyjövedelműeknek és gazdagoknak kedvező lineáris jövedelemadózás, és az igazán nemlétező vagyonadózás rendszerén nem akarnak változtatni a nerfidesznyik k.rmányban.

    De az ÁFA-kulcsot a világbajnok 27%-os szintről már nem lehet feljebb tornázni!

  12. therealzackp on

    Naugye hogy elheto ez az orszag, inkabb bezarnak hogy mas is tudjon vendeglatoskodni. 1-0 lipsik

Leave A Reply