In den meisten Balkanländern, in denen ich war, kann man zu Döner-Kebabs Bier kaufen, genau wie Ayran. Was ich nicht verstehe ist, warum etwas, das bereits in Monopolen verkauft wird, nicht auf Bestellung gefertigt werden kann? Werden auf Bier die gleichen Steuern erhoben wie auf Ayran? Wenn jemand Bier trinken möchte, kann er es trinken, wann immer er möchte, aber ich möchte, dass es Bier zu meiner Mahlzeit gibt. Aber Türkiye lässt dies nicht zu.
https://i.redd.it/efyw1o3leh8e1.png
Von Vilakian
12 Comments
orrospu çocuğu terörist hükumet ve anası sikik islamcılar yüzünden.
Laik ama Müslüman ülkede yaşıyoruz siyasette dini köpeği etmiş insanlar başa geçince bunlar kaçınılmaz oluyor refah seviyesi ne kadar düşsede bunun daha iyi olduğunu düşünen kara cahil kesim Türkiye de fazla bastığından kimse de buna karşı çıkamıyor
Islam ve araptapar zihniyet
Kısa cevap, siyasal islam yüzünden. AKP gittiği zaman serbest olacaktır.
Yasak değil ben ediyorum
hem kebap yanında bira şeklinde bi kültürümüz yok hem de dönerci ahmet abi alkol satma ruhsatı almakla uğraşmak istemiyor diye bence. ama çok istenirse yapılmayacak bi konsept değil
o alman sidiğini chad türk döneriden uzak tutun
Tabii ki siktiğimin hükümeti yüzünden. Keşke tek kısıtlama bu olsa yurtdışından gelirken de getirebileceğin alkollü içki limiti çok komik. Yakında yurtdışından getirmeyi tamamen yasaklarlarsa da şaşırmam doğrusu.
Onun dışında benim gibi çok özel içki zevklerin yoksa tanıdık bir esnafa telefon edersen getirir. Tr şartlarında anca bu kadar.
siyasal islam
Tayyip abimiz sevmiyormuş bizim alkol almamizi
Mal gibi açılmış başlık. Online siparişten bahsediyor ama bunu belirtmemiş
**İnternet, Televizyon, Faks ve Telefon Gibi Elektronik Ticaret Araçları Kullanılarak Yapılan Tütün Mamulleri ve Alkollü İçki Satışlarına Dair Tebliğ**
**Madde 1 —** Bu Tebliğ, 4733 sayılı Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Yeniden Yapılandırılması ile Tütün ve Tütün Mamullerinin Üretimine, İç ve Dış Alım ve Satımına, 4046 sayılı Kanunda ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ve 4250 sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu ile bu Kanunlara dayanılarak çıkarılan ve 31/12/2002 tarihli, 24980 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Tütün Mamulleri, Alkol ve Alkollü İçkilerin Toptan ve Perakende Satışı ile Satış Belgelerine İlişkin Yönetmelik” hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.
**Madde 2 —** Her türlü tütün mamulü ve alkollü içkinin perakende satışının bu Tebliğin 1 inci maddesinde belirtilen Yönetmelik çerçevesinde Kurumdan satış belgesi almış olanlar tarafından, satış belgelerinde yazılı işyerlerinde doğrudan tüketicilere yapılması gerekmektedir.
Bu işyerlerinden veya sanal bir işyerinden internet, televizyon, faks ve telefon gibi elektronik ticaret araçları kullanılarak her türlü tütün mamulü ve alkollü içki satışı ile satılan ürünün kapıda teslim edilmesi şeklindeki uygulamalar ilgili mevzuat uyarınca mümkün bulunmamaktadır.
**Madde 3 —** Bu Tebliğin 2 nci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen şekilde tütün mamulü ve alkollü içki satışı yapmakta olanlar, bu Tebliğin yayımından itibaren 30 gün içerisinde, bu tür satışlarını sona erdirecek düzenlemeleri yaparak mevcut uygulamalarına son vermek zorundadırlar.
**Madde 4 —** Bu Tebliğ hükümlerine uymayanlara, ilgili mevzuat uyarınca adli ve idari yaptırımlar uygulanır.
**Madde 5 —** Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
**Madde 6 —** Bu Tebliğ hükümlerini Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı yürütür.
Kaynak: 23.10.2004 tarihli 25622 sayılı Resmi Gazete
Yurt dışında da yasak olmalı. Çünkü 18 yaş altı da sipariş verebilir sanal ortamda