[https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/09.04.2024-piensaimnieki-atbalsta-ministrijas-nulta-kilometra-ieceri-vietejo-precu-uzcenojuma-mazinasanai.a549632/](https://www.lsm.lv/raksts/zinas/ekonomika/09.04.2024-piensaimnieki-atbalsta-ministrijas-nulta-kilometra-ieceri-vietejo-precu-uzcenojuma-mazinasanai.a549632/)

[View Poll](https://www.reddit.com/poll/1bzkzo1)

https://old.reddit.com/r/latvia/comments/1bzkzo1/kā_pusē_tu_esi_un_kāpēc/

Von bomzay

1 Comment

  1. Es esmu savā kā patērētāja pusē – gan vienu gan otru augšminēto galu galā baro mans maks. Valdības centieni mēģināt ierobežot veikalu peļņu ir apsveicami, bet dziļi kapitālistiskā sabiedrībā – njā, labu veiksmi šādu precedentu uztaisīt.

    Man vienalga, vai es pērku savu pienu no tantes Ļubas pēdējās gotiņas vai no gigantiskas megakorporācijas, kas pienu sintezē no pulverveida kazeīna proteīna, un tāpat man vienalga, vai tas slaukts turpat aiz letes, vai braucis tankera tvertnē no Spānijas – tik ilgi kamēr tas ir kaut cik garšīgs, nenogalina mani ātrāk kā vajadzētu, un ir lēts, man vienalga.

    P.S. lielie veikalu tīkli (Rimi, Maksima, pat Mego un Lats) pelna ļoti labi – viņi piegādātājus un ražotājus izžmiedz līdz pēdējai centa simtdaļai, un liek mēmo uzcenojumu (daudzām precēm 200-300% uzcenojums ir pilnīga norma!)… Kad pērc kaut ko “uz akciju” – esi drošs, ka lielākoties tai precei PAT TAD vēl ir vismaz 20% uzcenojums.

Leave A Reply