Forschung zur Verbreitung von Abschnittskontrollen: "Sollte kein Einnahmemodell für die Kommunen sein"
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/11/20/evealuatie-van-wildgroei-aan-trajectcontroles-mag-geen-verdi/
Onderzoek naar wildgroei aan trajectcontroles: "Mag geen verdienmodel voor de gemeenten zijn"
byu/Blaspheman inbelgium
Von Blaspheman
12 Comments
Ik hoop dat het onderzoek iets oplevert. In mijn gemeente hebben ze de laatste jaren enorm veel trajectcontroles geïnstalleerd, duidelijk om de gemeentekas te spijzen. Eerst verlagen ze de snelheid van 70 naar 50 (op wegen waar dit helemaal niet nodig is!) en dan trajectcontroles. Opvallender kan het niet.
Ben toch benieuwd of het aantal ongevallen gedaald is of niet sinds die trajectcontrole’s er staan, lijkt mij toch het belangrijkste maar daar spreekt men niet over in het artikel alleen over snelheid
Eindelijk zeg
terecht dat dit aan de kaak gesteld wordt
– Ik woon in Hoeselt en elke straat staat er bijna een controle. De grote hoop werkt niet want heb nog maar 1x een boete gekregen. Die heb ik niet betaald en ook nooit meer iets van gehoord
– ook heel vervelende straten waar je 70 mag met in het midden stukken waar het 50 is zonder reden
https://gocar.be/nl/autonieuws/buzz/ook-jij-betaalt-mee-voor-de-lambo-van-conrad-janssens
Verdienmodel voor de gemeentes is het niet… wel voor het bedrijf dat het als een service aanbiedt. Het heeft al lang niets meer te maken met verkeersveiligheid en alles met inkomsten. Uiteraard wil een bedrijf er zo veel mogelijk zetten want hun omzet moet groeien en er moet winst zijn.
Het feit dat zowat alle trajectcontroles in Vlaanderen in handen zijn van een bedrijf ipv de overheid zegt genoeg
Ik haat nogal dat het onderzoek naar de gemeentes is en niet naar het feit dat er een private bedrijf is dat die controles zet en zowat de helft van al het boetegeld ontvangt. Er is een private partij die er belang bij heeft dat mensen overtredingen maken en dat zit ethisch compleet verkeerd wat mij betreft.
Pas voor de eerste een boete voor te hard rijden gehad.
Op de antwerpse ring was er een snelheidsverlaging naar 50km/h. Door de snelheid van men medeweggebruikers achtte ik trager als 60 te gevaarlijk in. Als je links en rechts voorbij gestoken wordt door kruisend verkeer op een verkeerswisselaar is aangepaste snelheid je enige verdediging.
Ik heb het niet uitgetest om de boete aan te vechten, vermoed dat het zo simpel is als ´de limiet is 50 en de datum van eiking was xx.xx.xx ´ als je voor zo´n verkeersrechter staat.
Voelt wel heel verkeerd aan om gestraft te worden om defensief te rijden op de manier waarop ik al +25j boete en ongevalvrij rondrij.
Onderzoek, toch duidelijk als ze het opnemen in hun begroting.
1. Volg de verkeersregels en je moet geen enkele boete betalen.
2. Tragere maximumsnelheid.= veiliger verkeer = minder slachtoffers
3. Die tragere snelheid moet je handhaven en motiveren. Handhaven door trajectcontroles, motiveren door het aanpassen van de infrastructuur (en ook door boetes).
4. Buikgevoel is geen expertise. Vooral niet als het over verkeer gaat. Dat is een complexe materie met heel veel factoren.
Als dat geld effectief geïnvesteerd zou worden in betere infrastructuur, hadden ze van mij zoveel mogen flitsen als ze willen. Maar dat is niet wat gebeurt natuurlijk
Oeps, te laat …
Ondertussen in de lokale dorpstraat hier: Het is vandaag flitsmarathon, de weg ligt er wat gladjes bij door de regen, hagel, en bladeren, en geen enkele automobilist slaagt er in om maximum 30 te rijden.
Tja. Blijkt dan toch weer nodig zijn. Wil je niet dat de gemeente er iets aan verdiend De oplossing voor dat probleem ligt ZO voor de hand.