„Du bist in der Tschechischen Republik, also sprich Tschechisch!“ Armer Ausländer 😀 Zumindest hat er es nicht persönlich erlebt, das ist meist viel schlimmer.

https://i.redd.it/8ckqdho2ijud1.jpeg

Von Kattarinna_

4 Comments

  1. Abominable_Rat2244 on

    jak už jsem neúspěšně avizoval v r/czechrepublic (kde jsou většinou zahořklý imigranti co viděj rasismus na každym rohu)

    ta věta vůbec nemusí bejt neslušná nebo urážlivá 

    podle fotky a vyjadřování to skoro vypadá na dítě (ano, mladý holky taky používat vinted), a jen oznamuje druhému účastníku konverzace, že se spolu nemusí bavit anglicky, když jsou oba z česka

    OP z původního postu se samozřejmě urazil, protože očekává že se s ním na český platformě budou hned všichni bavit v JEHO jazyce

  2. This_Hope3310 on

    Chápu když přijde cizinec a mluvi anglicky. Když je angličtina univerzální jazyk a znají ho dnes skoro všichni. Ale ze na mě bude v Česku mlet někdo Ukrajinsky nebo Rusky, a myslí si, že to každej musí znát, tak to je na pováženou.

  3. rotacni_anuloid on

    V době, kdy jsem ještě neuměl anglicky, do mě ve stanici metra začal něco hustit neznámý chlap a natáhl ruku. Odvětil jsem ponašimu “Co pičo?!”, chlap vylali oči a řekl “Jsem revizor, ukažte mi prosím jízdenku”.

  4. Mně už se asi taky 1-2x stalo, že jsem psal nějaký technický dotaz na support, který byl řešený jako fórum. Psal jsem do anglického rozhraní, protože světově je větší šance na smysluplnou odpověď, ale bylo to moc chytré a automaticky založilo dotaz v české subsekci, když jsem český uživatel. Kde mne ihned někdo zprcal, proč píšu anglicky na českou stránku.

    Už nevím, co to vlastně bylo, možná kdysi něco od Microsoftu.

Leave A Reply