Wie viel kostet die Nas Economy? Ich habe eine einfache Vergleichstabelle basierend auf dem Artikel von Fatih Altaylı erstellt, da den meisten Menschen nicht bewusst ist, wie viel Kosten ihnen entstehen. (Ressourcen in Kommentaren)

https://i.redd.it/9lv9anaw23vd1.png

Von a_e_i

8 Comments

  1. [https://fatihaltayli.com.tr/kose-yazisi/2024/09/16/14-mu-buyuk-yoksa-217-mi](https://fatihaltayli.com.tr/kose-yazisi/2024/09/16/14-mu-buyuk-yoksa-217-mi)

    [https://10haber.net/bilim-teknoloji/evrenin-sirlarini-cozmek-icin-cernden-20-milyar-dolarlik-yeni-carpistirici-projesi-354771/](https://10haber.net/bilim-teknoloji/evrenin-sirlarini-cozmek-icin-cernden-20-milyar-dolarlik-yeni-carpistirici-projesi-354771/)

    [https://guardianlv.com/2014/06/moon-worth-apollos-170-billion/](https://guardianlv.com/2014/06/moon-worth-apollos-170-billion/)

    [https://en.wikipedia.org/wiki/James_Webb_Space_Telescope](https://en.wikipedia.org/wiki/James_Webb_Space_Telescope)

    [https://www.birgun.net/haber/marmaray-in-gercek-maliyeti-ortaya-cikti-150183](https://www.birgun.net/haber/marmaray-in-gercek-maliyeti-ortaya-cikti-150183)

    [https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Genome_Project](https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Genome_Project)

    [https://sanayigazetesi.com.tr/milli-muharip-ucak-kaanin-maliyeti-belli-oldu-f-35-mi-ucuz-kaan-mi/](https://sanayigazetesi.com.tr/milli-muharip-ucak-kaanin-maliyeti-belli-oldu-f-35-mi-ucuz-kaan-mi/)

  2. turkish__cowboy on

    artemis programı nerede? adamlar ay’a kalıcı insan kolonisi kuracak, ~150 milyar dolar. karşılaştırmak için ibb bütçesi, tsk bütçesi ve orta halli bir avrupa ülkesinin millî geliri de dahil edilebilir.

    iktisat post doc yapan herkes türkiye’ye getirilmeli bence, iyi bir sandbox. staj yapar gibi canlı deneyler yaparlar, sırayla istedikleri teoriyi denerler. iktisat bilimine katkıda bulunuruz.

  3. Deney yapıyoz burda, bilim bilim! Vatam hayinleri annamaz!! 

    Dünyanın en büyük çapta düzenlenen egonomi deneyi, her deney başarılı olacak diye bişşe de yok. 

    Deneye karşı olaranların hepsi fedoncudur!

  4. Bu sadece TCMB ve hazineye etkisi. Hanehalkına ve şirketlere etkisi bunun birkaç katıdır.

  5. Icy-Macaroon1070 on

    İslam’ın maaliyeti bu. Şu ülkede İslam olmasa ne muhteşem şeyler yapılabilirdi.

  6. Ben nas ekonomisinin İslam’a uygun olmasıyla alakası olduğunu sanmıyorum. Uygulamak istedikleri ekonomi düzenini tabanına yedirmek için yaptıkları açıklamalar okadar. Erdoğan’ın takip ettiği,bence, hiçbir ideoloji ve felsefe yok. Tamamen o günün gerektirdiklerine göre kostüm değiştiriyor. Neyi neden yaptığını da, kısıtlı medya organları yüzünden, anlamak neredeyse imkansız. Sürekli bı tiyatro izliyoruz. Yarın en büyük tabanı solcular olsun, oburgun camiye gitmek yasaklanır.

  7. ScientistStrange4293 on

    Rakamlar sadece işin mali boyutunu ortaya koyar. Binlerle şirket iflas etti ya da konkordato ilan etti, milyonlarca insan işini kaybetti.

    Ekonomik bozulmalara bağlı aşırı stresten binlerce insan intihar etti, onbinlerce çift boşandı, onbinlerce çocuğum yuvası yıkıldı..

    Ve bunun aklını Tayyibe veren tüm ekonomi danışmanları hala görev başında. Biz canımızla kanımızla bedel ödedik, o ekonomi danışmanları bizim vergilerimizle hala sarayda keyif çatıyorlar..

    Bu düzülen değişmedikçe, bu düzen değişmez..

Leave A Reply