https://anlatilaninotesi.com.tr/20241015/bakan-simsek-canli-yayinda-konustu-ozellestirme-idaresi-kamu-araclarinin-satisina-baslayacak-1089237162.html

„Finanz- und Finanzminister Mehmet Şimşek sprach zum ersten Mal über das zusätzliche Ressourcenpaket für die Verteidigungsindustrie. Şimşek gab eine Erklärung zum Abzug von 750 TL von der Kreditkarte ab und sagte, dass nicht einmal ein Penny des Pakets in den Haushalt fließen werde. Minister Şimşek, "Wir dürfen gegenüber Kritik nicht taub sein. Das Parlament berücksichtigt die eingegangenen Bewertungen." sagte er.

„Anfang der 2000er Jahre war die Verteidigungsindustrie sehr klein. Türkiye bezieht mehr als 80 Prozent seines Bedarfs aus dem Ausland. Heute ist es völlig umgekehrt. 3.500 unserer Unternehmen produzieren Ausrüstung für die Verteidigungsindustrie. Die Stahlkuppel wird gebaut. Zum Schutz des Landes wird ein Luftverteidigungssystem aufgebaut. Das sind teure Systeme. Wir investieren seit langem Geld in die Flugzeuge der 5. Generation. Wir haben es produziert und es begann zu fliegen. Der Motor muss verbessert werden. Es gibt über 1000 Projekte. Dies erfordert Ressourcen. Es wurde eine Anfrage nach zusätzlichen Ressourcen gestellt. Wir haben erklärt, dass wir zwar die Verteidigungsindustrie unterstützen, wenn ein Bedarf an zusätzlichen Ressourcen in der Verteidigungsindustrie besteht, der Haushalt jedoch damit beschäftigt ist, die Erdbebenwunden zu heilen. Die Verteidigungsindustrie braucht Ressourcen. Wir haben gesagt, dass wir uns bei der Bekämpfung der Inflation von Steuererhöhungen fernhalten sollten, die die Inflation erhöhen würden. Transaktionsbasierte Gebühren wurden bevorzugt. Es werden Themen diskutiert, das hängt vom Obersten Parlament ab. Es gibt einen Fonds für die Verteidigungsindustrie, die Mittel werden hierher fließen. Dieses Paket wurde ausschließlich zur Bereitstellung von Ressourcen für den Verteidigungsindustriefonds erstellt. Wir werden bisher 2,5 Billionen Lira an Ressourcen für das Erdbeben bereitgestellt haben. Unsere Nation sollte sich in dieser Angelegenheit keine Sorgen machen. Um uns herum herrscht Krieg, wir müssen das Land schützen. Es ist politisch nicht angemessen, dies auf andere Kanäle zu übertragen. Wir können gegenüber Kritik niemals taub sein. Das Parlament berücksichtigt die eingegangenen Bewertungen. Es handelt sich nicht um ein auf Haushaltsbedürfnisse abgestimmtes Maßnahmenpaket. Außerbudgetäre Mittel finde ich grundsätzlich nicht richtig. Es werden einige Mittel benötigt.“

https://i.redd.it/0wvb1yjtyvud1.jpeg

Von mertkksl

31 Comments

  1. Ek kaynak: https://www.bloomberght.com/simsek-celik-kubbe-insa-edilecek-2362347-amp

  2. Bu tarz üstü kapalı “hazineye bir kuruş” gitmeyecek diye üstünkörü güvenceler verilmesi yerine, para akışını ve her kuruşun nereye aktarıldığını websiteler üzerinden halkın önüne transparan bir şekilde sunsalar ne güzel olur değil mi? Geçmişteki o kadar paranın puf 💨diye ortadan kalkması bu açıklamaları yetersiz kılıyor.

  3. SunsetBread on

    bütün o paranın savunma sanayiye değilde ceplerine gideceğine adım gibi eminim.

  4. Kac para oldugu umrumda bile degil, donem borcumu odeyip 98Bin e dusurecegim kart limitimi. Yandas milyarderlerin vergi borcunu silip vatandasa bu muameleyi yapamazsiniz. Miktarda degilim, size 1 kurus bile vermek istemiyorum. O para diyanette orta olcekli bir yoneticinin makam arabasinin benzinine gitmeyecek sanki.

  5. KomutanLogar12N on

    Kredi kartlarından aldığın 750 lira koskoca çelik kubbe sistemine mi yetecek

  6. -weirdcore on

    Türkiye bir NATO ülkesi. Türkiye’ye kimse saldıramaz. Böyle fakir bir halkın zaten az olan parasını böyle gereksiz bir şeye harcamanın hiçbir mantığı yok.

  7. Such-Molasses-5995 on

    Ya tamam alsın helali hoş olsun sonuçta devlet benim kızdığım kredi kartı limitini özellikle yükseltmeyin dememe rağmen 160 bin yapılmış . Yılbaşından sonra vergimi öder malum yeşil yonca 🍀 bankasına 2 bin kira kredi kartı aidatını öderim ama sonra ben bu bankayla mevzumu kapatırım

  8. AromaticAttention618 on

    Doğru mu anladım? milli savunma için çekilen paranın BİR KISMI İLE milli savunma sistemi kurulacak. İyiymiş

  9. Positive-Schedule901 on

    Kanuna gore o 750 tl ile isterse 1000 tane daha çakarlı mercedes alır, kimse hiçbi şey diyemez

  10. Kebab_Engineer on

    Ben inandim ve ikna oldum. Tabi bizim celik kubbemizin digerlerine gore daha iyi olmasi lazim. Umarim reyiz ulkenin uzerine gercekten kocaman bir celik kubbe yaptirir. Kocaman da megafon butun dunyaya bangir bangir ezan okur. Su an bu paranin davunma sistemine aktarilacagi ile ilgili kafamda hic suphe kalmadi. Tesekkurler diger sacli adam.

  11. stephenredstone on

    Bazen aklıma kötü şeyler geliyor. Mesela tosuncuk olayı gibi. Bir kaç fabrika ve bir kaç ürün görüyoruz. Bunlar gidince bir bakıyormuşuz hepsi boş. Binlerce fabrika aslında 10 fabrika, uçaklar seri üretime geçmemiş, çelik kubbe dediği ise sadece proje gibi.

  12. Siktirin gidin. Kredi kartı borçtur, borcun vergisi olmaz, gelirin olur.

  13. AbondenedZeus on

    Kıç kadar İsrail demir kubbe için 10 adet batarya kullanıyor tanesi 50 milyon dolardan 500 milyon dolar yapar, İsrail’in 37 katı olan Türkiye’de 100 bin liranın üzerinde limiti bulunan 5 milyon kişi olduğu düşünülüyor herkesin ödediği senaryoda da bu 110 milyon dolar yapar, kendisi bir kısmıyla yapacağımızı söylemiş ama görmezden gelsek bile İsrail kadar alanı kapsayacak bataryanın parasını toplamamız 5 yıl, o da kur sabit kalırsa iddianın gerçekçiliğini buradan anlayabilirsiniz.

  14. Maaslardan alınan vergiler nerede ? Deprem vergileri nerede ? Ne kadar aciz bir ülke ve ekonomiyiz ki bize raporlanmayacak bir demir kubbe yapımını kredi kartı borcu olanlardan istiyoruz.
    Sanıyorum otv de depremden sonra gelmişti, şimdi anamızı ağlatıyor. Vergi çıkartıp ileri dönemde can yakmayı en iyi bilen parti akpartidir.

  15. donquijiote on

    Adamlar her olaydan sonra pamuk eller cebe diyor.

    Deprem olur para, komşu savaşır para. Sülün Osmanı geçtiler yeter artık bi aralaşın yav.

  16. Bak o para çelik kubbeye gitmezse ağzının kubbesine salıncak kurar sallana sallana sıçarım sayın mcqueen, anlaştık mı?

  17. Vergi borcunu sildiğiniz kankalarınızdan isteyin o parayı. Bizim şu zamana kadar verdiğimiz vergilerle ülke sınırından her giren kuşu takip edecek sistem kurulurdu, onun yerine birilerinin lüks hayatını karşılamak için kullanıldı. Şimdi alınacak verginin yine aynı şekilde kullanılmayacağını kimse inandıramaz.

  18. lung_time_no_sea on

    Yerli halkı enflasyonun düştüğüne inandırmalıyız. Diyen adam değil mi bu.

Leave A Reply