Ich war damals noch ein kleines Kind, ich weiß nichts von den Vorwürfen, die in der Öffentlichkeit kursieren, ich kann nur aus den begrenzten Informationen, die uns die Medien liefern, etwas lernen. Wurden zum Beispiel die Dokumente gestohlen, die unseren Plan für den möglichen griechischen Krieg dokumentierten, der innerhalb von 11 Jahren organisiert wurde? Mehr als 800 unserer Soldaten starben aufgrund des Diebstahls dieser und ähnlicher Informationen usw. Ich warte auf eure Kommentare, Brüder.

https://i.redd.it/84k93ulzfkud1.jpeg

Von sokucutim

13 Comments

  1. mahcuptilki on

    Yunanistan konusu, meselenin ciddiyetinin anlaşılması açısından verilen bir örnek olabilir. Doğruluğu hakkında hiçbir fikrim yok ve bu hükümet değişmeden öğrenmemize de imkan yok. Ama birçok alanda büyük kayıplar yaşadığımız bir gerçek.

    Zaten bi odanın adı neden “kozmik” olur? Belli ki girilmesin diye. Girildiyse de artık geçmiş olsun kozmik odasına girilen ülkeye.

  2. Cumhuriyet tarihinin değil hatta Türk tarihinin en büyük vatan hainliğidir Orhun yazıtlarına bile yazılabilir bu olay, Türkiye’nin her hangi bir savaş durumunda çizmiş olduğu planlar, askeri planları ve devlet bütünlüğünün esası satılmıştır yani bu belgeleri feto Yunanistan’a ve ABD’ye sattı ve çok az konuşuldu bu konu

  3. Devletin gizli deposu, personeli, planı ne varsa hepsinin ifşa olmasıdır.

  4. LowCranberry180 on

    Fetöcüler devlete ait gizli ne varsa herkese ifşa etti. Ve bu demokrasi diye yutturulmaya çalışıldı.

  5. architecTiger on

    FETÖ+RETÖ elele ülkeye çöküp, en gizli güvenlik sırlarına kadar herseyini sattılar. Bir kez bile olsa AKPye oy vermiş herkes bu vatan hainliğine ortaktır, unutmayın, unutturmayın…

  6. AdhesivenessFew9090 on

    Devlet işgal ile çökertildiği taktirde, gerilla örgütünü kuracak kişiler ve, işgalcilerle nasıl savaşılacağı bu odada kayıt altındaydı.

  7. Sadece bu degil, 2005den sonrasinda yasananlar ulkenin kokune dinamit koyulmus gibiydi.
    Ergenekon ve balyozla birlikte akepeliler ulkeye karsi tavir alip, degerli fetullah hocalari ve kurtlerle birlikte ulkenin butun degerlerine saldirdilar.
    O donemde tasfiye ettikleri Turk Milletinin askeriyedeki yerlerini, kendi hocalarinin picleriyle doldurdu. Akepe ve recep biz bu davanin savcisiyiz diye demecler veriyorlardi. Fetullah hocqlariyla birlikte suan vatan haini olarak yargilanmayi birak, dinci ve cahil kesim sagolsun devleti ellerinde tutmayi basardilar. Akepeyi ve inandigi dinlerini hic bir zaman desteklemeyecegimin temel tasiydi ergenekon ve balyoz dvalarinda Turk komutanlarinin yargilanmasi.

  8. Equivalent-Rip-1029 on

    Skandal falan değildir. Devletin savcısı devletin odasına girmiştir. Kurtuluş savaşı planları vardı da onlar sızdırıldı edebiyatı da hep olayı romantize etmek için kullanılmıştır.

  9. MassiveMeddlers on

    Bildiğim kadarıyla o sıralar bülent arınç suikast iddasıyla subayları sorguluyorlar, evine yakın noktadaki iki subay da seferberlik kurulu subayları çıkınca bununla ilgili belgeleri kozmik odada saklamışlardır bahaneyle odayı açıp orada 600den fazla dosyayı alıp çıkıyorlar. Zaten 2016 darbe girişiminden sonra da odaya girme emri verenlerle fetödekiler arasında bağlantısı olduğu da ortaya çıkıyor.

    Mesela atıyorum amerikanın yüksek yerlerindeki a kişisi aslında trye bilgi sızdırıyor ve bunun belgesi oradaydı, yada örneğin devletin planladığı bir suikastı biz kaza olarak biliyoruz. Bunun gibi Toplumun bilmemesi gereken şeyler hep açığa çıktı.

  10. Outside-Level-2432 on

    O odada eş dostla birlikte 101 atılmış bile olabilir.

  11. tatsudaninjin on

    Fetöcüler Recep Bey’in eliyle devletin bütün gizli belgelerine sınırsız erişim imkanı bulmuş. Recep Bey bu belgeleri bizzat teslim ettiği oluşumun daha sonra ülkeye darbe yaptığını iddia etmeaine rağmen, bu konu hakkında şimdilik herhangi bir bedel ödememiştir.

    Edil: Bütün bunlara rağmen 15 Temmuz 2016 sonrasında bu millet kendisini 2 kere daha Cumhurbaşkanlığı makamına layık görmüştür.

  12. turkish__cowboy on

    olayla ilgili tam bilgim yok, haberleri okumadım. yine de yorum yapacağım.

    dünyada şeffaflık ve demokrasi olan tüm toplumlarda, istihbarat teşkilatları dahil tüm devlet kuruluşları bütçesinin nereye harcandığıyla ilgili hesap vermekle yükümlüdür. aksi durum black budget olur.

    şimdi halk parasının nereye harcandığını merak ediyor, ancak açıklanırsa gizli bilgiler de ifşa edilmiş olur. bu yüzden devletler buna orta bir yol bulmuş: örneğin abd senato ve temsilciler meclisi’nde istihbarat komisyonları kurulmuş. bu komisyonlara hem demokrat, hem de cumhuriyetçi milletvekilleri alıyorlar. bu bilgiler de halkın temsilcileri olarak yemin etmiş yasama organı üyelerine açıklanıyor. böylece;

    a) gizli bilgiler kamuya açıklanmamış oluyor.

    b) rakip partilere brifing verildiği için paranın takibini yapabiliyorlar. sonuçta her ne kadar bilgiler gizli olsa da muhalefet partisi vergilerin istihbarat adı altında başka yerlere yatırılmasını kabul etmeyecektir.

    türkiye’de de ab uyumu, yani modernizasyon kapsamında silahlı kuvvetlere sivil denetim mekanizması getirilmesi hedeflendi. e peki diğer batı ülkelerinde çalışan sistem türkiye’de neden bu kadar sorun çıkarıyor? çünkü türkiye’de tüm milletvekilleri ulusal çıkarları gözetmiyorlar. sen tbmm’de istihbarat komisyonu kurarsan üye sayısına göre hdp’li milletvekilini de dahil etmen gerekiyor. sonrası malum.

Leave A Reply