35 Comments

  1. Mankurt_LXXXIV on

    0.5 saniye içinde silahını çekip delik deşik etmesi lazım orçoyu. Polislerin eğitimi rezalet.

  2. Bu nası polis olmuş la daha kaçmasını bilmiyo, vatandaş da yok kurtaran olmamış amk..

  3. jakobenliber on

    Pankart açsa delik deşik ederlerdi bıçak görünce köşe bucak kaçmışlar.

  4. Bir ara intihar etme girişiminde bulunan insanlar haberlere sürekli çıkardı. Daha sonra bunun daha çok intihar girişiminde sebep olduğu tespit edildi ve bu girişimler haber yapılmadı. Bu da intihar girişimlerini azalttı. Galiba son yaşanan polise saldırı olaylarının haber yapılması da polise yönelik saldırıları arttırıyor. (Tabi ki asıl sıkıntı bizim insanımızda. Ona bir şey demiyorum.)

  5. Eylemcileri, şiddet mağdurlarını ve masumları saniyesinde enselemeyi bilen polis bu manyağa karşı bir şey yapamıyor. Rezil durumdayız

  6. Herkes polis neden vurmamış diyor da, arkadaşlar Abd’de yaşamıyoruz. Rehineyi bıçaklayan adamı vuran polis adlı soruşturma geçirdi bu ülkede. Onların açısından bakın biraz.

    Ha bacağından vurabilirlerdi, o da eksik/kötü egitim gostergesi

  7. KacakMazoT on

    Polisler acayip acemi haraket etmişler. Egitim koca bir sıfır amk. Hele o arkaya kaçan polis nedir, şakamı o amk. Çek silahını bacağından vur etkisiz hâle getir. Ne kadar zor olabilir ki? Gerçi bizimki de laf ağa. Akepe sayesinde gelen polislerin ne eğitimi olacak ki. Alayı torpil ile gelmiş kişiler. İyi polisler de arada kaynıyor işte.

  8. BasiBozuk06 on

    2 polis 1 sağlıkçı var. Polislerden biri direkt kadrajın dışına koşuyor öbürü bahçe kapısına gidip sola dönüyor. Videonun sonuna doğru kadrajın dışına koşan polis dönüp meslektaşını kurtarıyor.

  9. United_Use4907 on

    Polisimize çok geçmiş olsun ama Bu 3 polis meslekten men edilsin, utanç kaynağı. Kendi koruyamayan polis 3 kişi bir bicaklı deliyi zapt edemiyor doğer ikisi bir meslektaşını kollayamıyor, bicaklanan gidiyor açık alana kaçmak varken kendini kuytu kenara sıkıştırıyor.. hicbir egitim almasalar içgudusel olarak bile her hareketleri hatalı

  10. Sea-Dragonfly-5216 on

    Amerikan polisi ile karşılaştırırsak.

    Türk polisleri genellikle fiziksel olarak çok cılız. Yoksulluk nedeniyle protein alamıyorlar. Büyük ihtimal spor da yapmıyorlar. Kesinlikle çevrelerinde bir otorite hissetiremiyorlar. Amerikan polisi cüssesi ve beden duruşu ile size otoritesini hemen hissettirir.

    Türk polisi pek çok savunma manevrasını da bilmiyor gözüküyor. Bir kere saldırgandan gözünü ayırmazsın, hemen silahını çekersin, saldırganı uyarırsın. Eğer hayatına tehlike oluşturuyorsa da vurursun. Bu kadar.

    Türk polisi kask ve çelik yelek giydiğinde LGBT ve kadın yürüyüşlerini iyi dağıtıyor gözüküyor. Ama asıl suçlululara karşı baya etkisiz.

  11. RodokCavusu on

    Polis vatandaştan daha çaresiz olaya bak amk. Normalde suçlunun polis görünce altına sıçması lazım eline almış mutfak bıçağını polis kovalıyor

  12. Master-baiter31 on

    özgürlüğünü savunan üniversite öğrencisi olmayınca karşıdaki hemen domalma pozisyonuna geçmiş 4000 yıllık törk devlet aklı

  13. corpusarium on

    Gücü bir tek 20 yaşındaki cılız üniversite öğrencilerine yeten akp polisi, karsisinda gerçek bir suçlu görünce.

  14. Ebucehil_El-Fakbadi on

    Liyakatına değil biatına bakarak özenle seçilen polislerimiz yine görevlerini hakkıyla yerine getiriyor. Biri silahını çaldırıp arkasına bakmadan kaçar, diğeri telefonlar oynarken bıçaklanır, bunlar da çil yavrusu gibi dağılmıştır. Vur yetkisiyle falan alakası yok bu işin, iradesi, savaşma iç güdüsü olmayan, biat edecek adamları özenle doldurdular kolluk kuvvetlerine.

  15. Dull_Substance8905 on

    bu video ne diyor biliyor musunuz? Bu video açık açık size boş gezmeyin sürekli tetikte olun kolluk kuvvetleri dahi sizi koruyamaz diyor.

  16. 4thafter3bans on

    Bunu çekip vurmayan polis o bıçağı maalesef hak etmiş sayılır.

  17. IChooseFoxIsTaken on

    Ne yapsınlar ilk kez biri onlara bıçakla koşmuş . Hayatlarında ilk kez bir katille/saldırganla mücadele ediyorlar

  18. CecilPeynir on

    Polisin bu şekilde bir geri çekilme yapması ani yaşanan bir saldırı üzerine bile olsa büyük bir kusur, adama arkanı dönerek kaos içinde dağılmak ve diğer polise yardım edememek ciddi bir eğitim/disiplinsizlik

    ancak silah sıkılmaması yeni bir şey değil çok uzun zamandır polis böyle sorunları çözmeye çalışıyor. Elinde pompalı(?) tüfek olanlara bile polis silahını çekmeden ikna etmeye çalışıp sonra silahı elinden alarak çözüyorlardı. Bıçaklı saldırılar da ise klasik elde ne varsa kullanarak çözme taktiği.

    Genelde saldırganlar polise itibar ettiklerinden, onları kendilerini öldürecek bir düşman olarak görmediklerinden böyle olaylar kansız çözülebiliyor (ABD’de yapayım desen imkanı yok işe yaramaz bu) ama bu yaşanmadığında ve saldırgan polise saldırdığında polisler ne yapacağını bilemiyormuş gibi davranıyor.

    Polis memurlarının hiç hazır olmadıkları zamanlarda bile terör eylemlerine üstün bir çaba ile karşılık verdiği çokça oldu bunların videoları çokça var lakin olay terör saldırısı olmadığında silaha bile davranmıyorlar anlaşılan.

  19. polisin egitim seviyesinin yerlerde olduğunu gosteren bir örnek daha 3 kisi 1 kisiden kaçıyor azıcık yakın dövüş bilseler cok rahat indirebilirler

  20. YavuzCaghanYetimoglu on

    Bu artık polislerin de suçu değil, onları da suçlayarak bir yere varılamaz. Adamlara demek ki düzgün eğitim vermeden acil ihtiyacını kapatmak için direkt olayın içine atıyor bu devlet.

  21. Polis vatandaşa güven vermeyi bırakalı çok oldu zaten de artık kendine bile güven vermiyor amk rezilliğe bak.

    Yorumlarda saçma sapan soruşturma yiyorlar, elleri kolları bağlı diye ağlayanlar da yine gerçek sorunu görmeyip sik sok bir noktaya takılıyor. İnsan öldüren biri elbet soruşturma geçirecek, direkt vur geç diye serbestlik mi olur amk? 3 tane eğitim almış olması gereken polis, ekmek bıçağı taşıyan bir saldırganı etkisiz hale getiremiyor farkında mısınız? Olay vurmaktan falan çok daha basit, adam ekmek bıçağıyla geliyor üç tane polis koşarak kaçışmaya başlıyor. Tekrar bir düşünün isterseniz sizce burda sorun polisin birini vurunca soruşturma geçirmesi mi gerçekten?

  22. Abd de olsa o bıçakla koşmaya başladığı an 3 şarjör mermiyi yemişti.

  23. Skyhun1912 on

    Kahraman polisime bak hele, karşısında öğrenci, öğretmen, sade vatandaş olmayınca nasıl da cengavere dönüşüyor.

  24. Artık polislerimizin yaylaya gider gibi değilde olaya gider gibi gitmesi gerektiğini ne zaman fark edecekler.

  25. BatNumerous9621 on

    türj polisinin konu rüşvet almak olmayınca max uzmanlığı

  26. Due_Victory_3358 on

    Yetki yok diyen arkadaşlar siz ne yaşıyorsunuz ya. Sikerim yetkisini yasasını senin arkadaşın orada yaşam mücadelesi verecek, sende onu vurmayacan hâ?? Burada sadece yetki, eğitim sorunu yok, insanlık sorunu var. Adamın silah arkadaşı bıcakla canına kast ediliyor, diğeri arkasına bakmadan kacıyor vay amk, bu ülke… bitmiş amk.

  27. Polisler neden arkasına bakmadan kaçıyor amk nasıl bi ödlekliktir bu

  28. yani şu sahnedeki polisin sıradan vatandaştan farkı nedir? üstündeki üniforma mı? üniformaya saygıyı eğitimi bitirerek sıfırladınız zaten, bari polisi şu anlarda harekete geçirebilecek bi yasa getirin. yaka kamerası bile hala yok ülkede, kamera kaydını evden almışlar amk

  29. GunMuratIlban on

    Orada iki tane polis memuru var (diğeri sağlıkçı). Biri oraya, diğeri tersine basıyorlar deparı. Şimdi o eli bıçaklı adam sokağa çıkıp ilk geçen kişiye saplasa ne olacak? Bu mu polis müdahalesi?

    Kimse bana “e ne yapsınlar, yetkileri yok” masalını anlatmasın. O adamlar korktukları, panik oldukları için kaçıyorlar. Orada “aman soruşturma yemeyeyim” diye planlayıp koşuşturmuyorlar.

    Ki Türkiye’de prosedür bu tür durumlarda saldırganın bacağına ateş etmek. Bence de saçma; çünkü madde kullanmış veya sinir krizi geçiren biri mermi yese de hemen etkisini hissetmeyebilir. Ama burada yapılan o da değil. Hani bacağına sıksa, saldırgan devam etse o zaman prosedürü tartışırız.

    Bu iş eğitim meselesi de değil, tamamen mental. Mental yönü kuvvetli olmayan, baskı altında soğuk kanlılığını koruyamayan insanların polis olması işte böyle görüntülere yol açar. Kendi canları da, vatandaşların canı da tehlikeye girer.

Leave A Reply