TBMM-Sprecher Kurtulmuş hat seine Grenzen überschritten: „Artikel 3 der Verfassung sollte geändert werden“

https://www.veryansintv.com/tbmm-baskani-kurtulmus-haddini-asti-anayasanin-3-maddesi-degistirilsin

Von turkish__cowboy

15 Comments

  1. turkish__cowboy on

    Değiştirilmesi teklif edilen madde:

    >*III. Devletin bütünlüğü, Resmî dili, bayrağı, milli marşı ve başkenti*

    >**Madde 3 –** Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

    >Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

    >Milli marşı “İstiklal Marşı”dır.

    >Başkenti Ankara’dır.

    TBMM Başkanı, protokolde ikinci sıradadır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin en yetkili ikinci otoritesidir. Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan dahi önce gelir.

    Kişisel yorumum: İdam cezası için referandum yapmayacaklarını defalarca söyledim. Tüm bu gündem yanıltmacaydı ve her zamanki gibi başarılı oldular. Federal cumhuriyet hayırlı olsun.

  2. Living-Chemical9000 on

    Sonunda açık açık söyleyecek cesareti buldular demek

  3. collateral35damage on

    Bu sefer sert girdiler. Kendilerini hala 2011’de sanıyorlar.

  4. Face_Electronic on

    En az %55’in evet oyu vereceği referandumun habercisidir. Zırlamayın lan sakın. Evete mührü yapıştırmanız işinize gelen 1 tane yasaya bakar. Gerçi size 3. madde vaadi bile yeter.

    “x yaparsanız silahlı direnis hakkımız başlar ” mavalı okuyanlar da anca avucunu yalar. Bu zamana kadar neye sesinizi çıkardınız da buna ses çıkaracaksınız. Kapayın çenenizi, oturun oturduğunuz yerde.

  5. DamnToTheCensorship on

    Bunlar iyice eşek beyni yemişler artık galiba kaybedecekleri bir şey yok diye şanslarını zorluyorlar anlaşılan. Ekonomiden de pek ışık görmüyorlar herhalde.

    Ülke federal düzene geçse Doğu Güneydoğudan önce Ege ve Marmara ayrılır. Gerçi bunların getireceği federalizmde başkanları bile Erdoğan atar. Millet boşuna coşuyor buna.

  6. KeremOsman on

    20 yıl sonra yeterince güç sahibi oldukları düşündüler. İşin komik yanı 20 koca yıl boyunca şuan en güçsüz oldukları zaman. Zaten kaybedecekler ama 2. Çözüm süreci olursa %~20 oy alıp yok olurlar.

  7. NowWhereToRun on

    hadi o yüreği buldular, hadi bunun üzerine duracak kadar da kafayı yemişler, sorması ayıp ülkenin adını ve diğer hayati unsurlarını ne yapmayı düşünüyormuş? florasan lamba bayraklı akistan falan mı yapacak ne yapacak bu dar vizyonla? düşünsene ülkeni yönetmesi için iç ve dış işlerinde sözü geçmesi için bir memur birliği seçiyorsun adamlar yaşadıkları ülkenin var olma sebebine, kurucusuna, düşmanlık besliyor, eserlerine göz dikiyor, vatandaşlarına salak muamelesi yapıyor, üstüne üstlük ense tokat yapıp paralarını alıyor, ve güç zehirlenmesi bile değil artık karnı şişmekten çatlamış güç kusuyor.

    ama bunların hepsi tabi ki de filmlerde, kitaplarda veya dünyaya kapalı ülkelerde olur değil mi 🙂

  8. Top_Sun_914 on

    ozdağ’ı pek sevmem ama yıllar önce böyle durumlara dair iyi bir yorum yapmıştı

  9. Zealousideal_Cry_460 on

    Türk millet, ordu ve hakimler/yargıçlar buna direnişsiz, protestosuz izin verirlerse atam afetsin böyle kuyruk sıkışmış bir ulus görmedim.

    Ben katılacağım, ancak geçerse artık başka Türk devletin vatandaşı olurum herhalde. Türklüğünü yitiren bir Türkiye Türk yurdu değildir. Kürtler coştu

  10. Icy-Macaroon1070 on

    Bence anayasa rafa kaldırılsin zaten tadı kalmadı. sikimizin keyfine göre diye tek maddelik bir şey ilan edilsin. Cmk falan da iptal. Herşey için tek madde: sikimizin keyfi bilir.

Leave A Reply