Er: (…) natürlich unabhängig Medien. Sie lügen weiter, Telex, 444 und so weiter.
Ich: Wussten Sie, wie viele Berichtigungsklagen Origó, Mandiner und m1 verloren haben? (Ich werde es finden und ihm zeigen Artikel darüber von ein paar Jahren zuvor.)
Er: (schaut, schaut, ein paar Momente der Stille… dann…) Gut, und woher weißt du, dass es wahr ist?
Ich: Naja, wenn Sie mal schauen, Átráltszó berichtet auch über seine eigenen verlorenen Klagen, schauen Sie, es ist da.
Er: Hmmm.
Ich: (hoffentlich) Sie sehen also, Origó und diese haben ziemlich viel verloren. Lassen Sie uns gar nicht erst über KESMA-Produkte reden.
Er: Was ist KESMA?
Ich: Diese Zeitungen, die aus allen Ecken zu Lőrinc Mészáros-
Er: Nun, überlassen Sie es Lőrinc dem Schlächter.
Ich: Okay, aber du siehst, wie viel sie lügen, nicht wahr? So heißt es in der Entscheidung des Gerichts.
ER: Es zeigt nur, dass die Libs die andere Seite mehr als einmal verklagen. Wenn die Regierung die Libs so oft verklagen würde, hätten sie mehr.

Was nun?

Beszélgetek fideszes apámmal a propagandáról
byu/Infamous_Question430 inhungary



Von Infamous_Question430

36 Comments

  1. gezaantal1 on

    Ez egy vesztett vita tapasztalatból mondom sajnos.Több évnyi propaganda agymosást nem fogsz kiverni senki fejéből egy beszélgetés alatt.

  2. 1. Töltsd le a gépére/telefonjára az ublock origint
    2. Ha hozzáférsz a facebookjához akkor próbálj blokkolni mindeni propaganda sajtót és vond vissza a követéseket.

    Ha ezek megvannak akkor remélhetőleg lassacskán meg fog változni, mert egyszerűen kevesebb propagandát fog látni.

  3. Az a baj, hogy úgy teszed fel a kérdést, amire vagy beismeri, hogy hülye volt éveken át (nem fogja) vagy erősebb lesz a kognitív disszonancia (ezt fogja).

    Ami a környezetemben eddig bevált, az az enyhe megkérdőjelezése annak, hogy amit olvas, lát vagy hall, az tényleg igaz-e és van-e elhallgatott tény, amit amúgy beismertek itt-ott, de nem lett belőle főcím. És ezeket lehet szépen adagolni.

  4. Total_Film2971 on

    Arról mi a véleménye, hogy csalódi pótlék változatlan, Nyugdíj nevetségesen alacsony, Romániában már 40%-al nőtt.
    Illetve, mi a véleménye, hogy közpénzből fizetünk “influencereket”, hogy kis problémákkal lejárasson embereket? Ausztriában már rég börtönben lenne …
    Mi véleménye arról, hogy 2022-es választás előtt azzal ijesztgetett, hogy baloldali párt háborúpárti, ki is plakátoltak. Választás után meg katonákat toborzik, csádba küldte a magyarokat?

  5. Fú, ez kemény sakk-matt lipsikém érvelés volt apádtól, imádom. XDXDXDXD Igazából csak itasd le a szavazás napján, hogy ne tudjon direktbe a fideszre szavazni. 😀

  6. Na pont ilyesmit mondana apám is, csak káromkodva, a másik felet ócsárolva és üvöltve.

  7. Total_Film2971 on

    Lehet úgy “fenyegetni”, hogy kimész külföldre, addig nem fogsz hazajönni látogatni, amíg fidesz lesz.

  8. Fragrant-Tie730 on

    Nekem a fideszes rokonaimmal a következő játszódik le:

    Én: kritika, érvekkel alátámasztva
    Ők: jó, de legalább nem a baloldal van!
    Én: még több tény

    Amikor ezt már nem bírják, akkor jön a “hát nem tudom” meg a sírás. Én feladtam, az ő szavazatuk is tette tönkre az életemet, vette el a jövőmet és kurvára dühös vagyok rájuk.

  9. DevilLilith on

    Az ilyenek csak a saját kárukon tanulnak, egyszer kerülne be a közegészségügybe egy jó hétre, gyorsan kiábrándulna. Kontrasztnak pedig meg lehet neki mutatni a felcsúti stadiont.

  10. BarracudaHUN on

    I feel you sister. Probalkoztam en is parszor de kb ugyan ide jutottam veluk. Hatam mogott tesomeknak (akik szinten Tiszara szavaztak) leagymosottaznak, es mindennek a tetejebe egyik tesom tanar, aki 300 korul keres, de nem erdekli oket, “most fogjak emelni a beruket”.

  11. Andrasmedve on

    Sajnos mamám is hasonló, sőt még rosszabb. A 22es kampány idején szinte magából kikelve ordítva mondta, hogy ha nem a fidesz nyer akkor visznek engem a 2 nővéremet és a másfél éves unokaöcsémet is az ukrán frontra meghalni. Azóta ha lehet kerüljünk a politikát de most az EP vita miatt újra feljött sajnos.

  12. Novel-Hedgehog4939 on

    En egy ilyen apát letagadnék és sose szólnék többet hozza. Egyszerűen egy köpedék ember az apád. noffense

  13. válaszok: /s

    1. azért veszitenek csak pereket mert a magyar bíróságok nem szuverének, a baloldal uralja őket, ők meg a tudjukkik kottájából játszanak

    2. a magyar kormány csak azért nem pereli be a “független médiát” hogy ne terhelje a magyar bíróságokat és igy jusson elég erröforrásuk a jogegyenlőség biztosítására a szabad és független Magyarország minden állampolgárának

  14. NormalGarbage6728 on

    Jó olvasni való volt. Szerintem menjetek el együtt horgászni.

  15. zombimester1729 on

    Akinek az oké hogy egyre jobban lezüllik a gazdaság (más EU-s országokban ugyanennyi ha nem olcsóbbak a bolti termékek, de fizetések meg 3-5x a magyarnak), miközben a kormány Putyin és Kína szekerét tolja (kínai gyár, behozott vendégmunkások, “háború ellenes” csakhogy nem az oroszoktól követelő kommunikáció), az menthetetlen. Ezekhez nem kell ellenzéki médiát fogyasztani, elég nyitott szemmel élni.

  16. A libsi ezek szemében miért szitokszó? 😀 A liberalizmusnak köszönhetik a szabadság harcokat, hogy a nők szavazhatnak, hogy szabadon beszélhetnek ellenzéki politikusokról is, meg még csomó más dolgot lehetne példaként hozni… ezeket ők is ugyan úgy élvezik a mai napig…
    Nem az a baj hogy nem ért egyet, hanem hogy olyan szavakat használ, aminek nem érti a jelentését, csak megy a többi birka után, akik ezt mondogatják.
    Ha lenne önálló véleménye tök jó lenne… De eddig minden fideszes kőkemény személyeskedésbe ment át 1 mondat után… Majd jött az Orosz fasz szopása….

  17. Icy_Blueberry_9949 on

    “**Ez csak azt mutatja meg, hogy a libsik többször perelik be a másik oldalt.**”

    Szóval ezek a jobboldaliak annyira alkalmatlanok, hogy még perelni se tudnak a rengeteg hazug libcsi cikk miatt? És ők harcolnának a globalizmus ellen? 😀

  18. disconnect0414 on

    Tipikus! A narancskomcsik ugyanezzel a szöveggel szokták elhárítani

  19. Ultraspock on

    Sajnos nekem is meg kellett tanulnom, hogy nem éri meg azt a frusztrációt és feszkót, hogy megpróbálok egy kis fényt gyújtani a fejükben. Amikor találkozunk szigorúan nincs terítéken politika vagy gazdaság, bár nem is tudnának érdemben hozzászólni mert soha nem néztek utána semminek. Jó szülők, nagyszülők, így ilyen téren egy rossz szavam sem lehet róluk, csak egyszerűek mint a faék. A legszomorúbb számomra az egészben, hogy egyébként nagyon jó képességűek, több szakmájuk is van, értelmes hobbijuk, apukám egy kisgépre megszerezte a pilóta jogsit is amihez azért tanulni és tudni kell. Az a tragédia az egészben, hogy nem volt lehetőségük továbbtanulni, nem szélesedett a világképük és az igény sem merül fel bennük a tájékozódásra. Ha csak simán csökkent értelmi képességűek lennének akkor megérteném. De így, hogy tudom, hogy nem ostobák még jobban dühít a dolog.

  20. Mondjuk mehetnél no contact ilyen családtaggal, mert látszólag ellened dolgozik.

  21. Working-Cheesecake35 on

    En sajnos feladtam. Szuleim agyat teljesen atmostak. Max a veluk valo viszonyt rontom.

  22. Mert a lipsik többször perelték be xd

    Ott van százalékosan… (Kördiagram)

  23. Valahogy mindenképp meg kell magyaráznia, hogy miért van igaza 😀 Kibaszott erőlködés, pont mint a propagandában.

  24. tismightsail on

    Adj ennek időt. Az emberek általában nem előtted fogják megváltoztatni a véleményüket, főleg akkor, ha ennyire eltérő.

  25. Nincs ebben semmi csoda. Te és apukád két külön csoportba tartoztok. Az egyik csoport tagjai használják az agyukat, a másikét mossák. Pont. Ha már kellően hagyta kilúgozni az övét akkor reménytelen. Sosem fogod meggyőzni.

  26. Pepper_Every on

    Ez nálunk úgy szokott működni, hogy:

    Apum: hall vmit az M1-en és felkapja a vizet, elmondja nekem, hogy a baloldal milyen rossz

    Én: elmagyarázom, hogy amit hallott az csak propaganda, mutatok neki híreket, forrásokat máshonnan

    Ő: nem hiszi el, az M1 sosem hazudna.

    Elkezdünk vitatkozni, én szépen lassan elérem hogy mondja ki és azonosuljon a kormány álláspontjaival. Itt már intenzív szokott lenni az érzelmi állapot. Ezután felhozok valamit amit ő saját maga átélt, ami ellentmond a propagandával és szembeállítom a mostani identitását a saját emlékeivel. Plusz pont, ha valami olyasmi, ami érzelmileg nagyon fontos számára.

    Ő: Apa.exe stopped responding. Konkrétan kifagy. Pár másodpercig néz a semmibe. Aztán összeszedi magát, megrázza a fejét, és vmi morgó hang után azt ordítja, hogy “aaaaaAARGRHGHRGH AKKOR IS ORBÁN VIKTORNAK VAN IGAZA!!!!!”

    70 felett van, erdélybe élte le az életét, a kommunizmusba volt a fénykora. Ahogy megszűnt és nem jött fentről a parancs, hogy mit és hogyan kell csinálni, már alig tudott boldogulni. Nem képezte soha tovább magát, új dolgok befogadására képtelen, elvégre az ő apja is asztalos volt egész életébe, neki se kellett.

    Nagyon kíváncsi vagyok hogy egy esetleges kormányváltás hogyan hatna az ilyen emberek mentális állapotára.

    Edit: szövegtördelés.

  27. TomanovicsGergely on

    Itt egy részben engem is érintő sztori, ami talán segíthet: a kormány képes egy random állampolgárt is feljelenteni a semmiért, majd azt híresztelni, hogy vádat is emeltek az illető ellen, miközben eleve nem is történt bűncselekmény és az ügyészség nem is foglalkozott vele 🙂

    [https://444.hu/2021/07/30/mar-az-ugyeszseg-dontese-elott-tenykent-kozolte-a-kormany-a-vademelest-a-nerbot-keszitoje-ellen](https://444.hu/2021/07/30/mar-az-ugyeszseg-dontese-elott-tenykent-kozolte-a-kormany-a-vademelest-a-nerbot-keszitoje-ellen)

    Vajon ha egy ilyen apró kis csínyt elkövető hétköznapi állampolgár ellen rögtön a rendőrségre szaladgálnak, akkor az újságírókkal miért ilyen kíméletesek? 😀 Nyilván az benne van a dologban, hogy nagy elérésű újságokkal így kekeckedni nem olyan jó buli, mert 1: őket nem ijeszti meg, mint mondjuk egy aktivistát 2: csak még nagyobb hírverést kap a dolog, ami nekik is kínos lehet. Én legalábbis a NERbot-ügynél ezt véltem felfedezni, hogy miután végigsöpört az ügy a független sajtón, és mindenhol le lett írva, hogy mennyire idióta a kormányzat, már nem is erőltették ezt a dolgot, a saját felületeiken nem is volt hír róla hír a feljelentés után (kicsit csalódott is voltam, hogy nem lettem egy jó kis lejárató kampány célpontja, amin röhöghettem volna, legalább Rotyis Bálint mondhatott volna rólam valami vicceset…)

    De amúgy az Átlátszón minden évben szokott lenni grafikon, amin nem csak a jogerős ítéletek száma van ott, hanem az is, hogy egyáltalán hány esetben indult eljárás, és ha csak az arányt nézzük, hogy hány eljárásból hány elmarasztaló ítélet született, akkor is elég nagy a különbség.

    [https://atlatszo.hu/adat/2023/03/15/29-helyreigazitasi-pert-vesztett-tavaly-a-kormanymedia-ebbol-13-at-az-origo-bukott/](https://atlatszo.hu/adat/2023/03/15/29-helyreigazitasi-pert-vesztett-tavaly-a-kormanymedia-ebbol-13-at-az-origo-bukott/)

    https://preview.redd.it/iouze6h7lbud1.png?width=1173&format=png&auto=webp&s=898e37ccef690474a0215e2505da0275017c5879

  28. Own-Development639 on

    Lépj le mielőbb a környezetéből, nem tűnik egészséges embernek.

Leave A Reply