Závecz: Die Tisza-Partei stellt 21 Prozent der Gesamtbevölkerung, ihr Abstand zur Fidesz ist auf 300.000 Wähler geschrumpft

https://telex.hu/belfold/2024/10/11/tisza-part-magyar-peter-fidesz-ellenzek-kozvelemeny-kutatas-zavecz-research

Von dead97531

26 Comments

  1. **Módszertan**

    * Az adatfelvétel ideje: 2024. szeptember 28-október 8.
    * A megkérdezettek száma: 1000 fő, akik együttesen az ország 18 éves és annál idősebb lakosságát képviselik.
    * Alapsokaság: 18 éves és idősebb, állandó magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgár.
    * Az alapsokaság és a megkérdezettek összetétele megegyezik.
    * A közvélemény-kutatás során kapott adatok 1000 fős mintánál legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékkal térhetnek el attól, amit akkor kaptunk volna, ha minden választókorú személyt megkérdeztünk volna az országban.

  2. Závecz nekem tetsző számokat közöl, Závecz ilyen: jó,
    Závecz nekem nem tetsző számokat közöl, Závecz ilyen: Gyurcsány-báb, álellenzéki, Fideszes

  3. madmadmadlad on

    Most ezek a számok sokat nem jelentenek, a lényeg, hogy egyre biztosabban kijelenthető: két párt között fog ez menni és ráadásul egyik sem Gyurcsány.

    Aztán ha kikap a Fidesz, akkor előveszem a popcornt és nézem majd, ahogy Lézer Johnny belsős puccsot indít és szétcincálják egymást a NERtársak, mert ő tuti nem állna be egy 63 éves, vesztes Orbán mögé, hogy az 67 évesen majd talán nyerjen.

  4. Buuubaaa12 on

    Ha az a “nincs pártja” úgy érzi hogy a Fidesznek leáldozott akkor lépni fognak.

  5. Ha így maradna tegyük fel választásig akkor is kihoznák valahogy, hogy kormányt tudjanak alakítani méghozzá jelentős többségben. A Mi Gatyánkot visszaolvasztanák a pártba szövetségesként és még ki tudja mit csinálnának. Máskülönben egy Tisza-MKKP koalíció legyőzné őket ebben a felállásban.

    Szerk: helyesírási hibák

  6. MP szerint a fidesz tényleg veszített 1 millió szavazót, de összeomlott a mi hazánknak a támogatottsága is közben ezért egy részük átment a fideszhez, a fidesztől meg átmentek a Tisza párthoz és emiatt nem látszik akkora nagy különbség a fidesz támogatottságban a közvéleménykutatásokban. És szerinte a Tisza szavazói között 20-25% volt fideszes van.

    [https://youtu.be/4y2rd1eE6bA?si=Z9ItKiHROVCxt8Uw&t=1995](https://youtu.be/4y2rd1eE6bA?si=Z9ItKiHROVCxt8Uw&t=1995)

  7. No-Spread3780 on

    Aki úgy gondolja hogy nincs pártja az nem mert nem akart válaszolni vagy neki mindegy mi lesz?
    Gondolom is is.

  8. Na de most, hogy Peti megfogta a faszat az EP ulesen, biztosan nincs mar egy szavazojuk se

  9. Nem 550 ezer kell? A határon túli választók szavazatait is valahogy meg kell szerezni, mert valahogy minden választás esetén kap bónusz 250K-t a Fidesz tőlük.

  10. Ferinek sajnos van még egy 5 6 % nyugger kommandója,meg pár ezer kitartott megélhetési dk-s és a családjaik..és az a gond ezek akkor is lefognak szavazni ferire ha tudják hogy tök felesleges..Szomorú ha rajtuk fog múlni,de a mihazánk is erős főleg vidéken,rasszizmussal mindig jó egy párt 5 6 % ra.. Nem lesz ez könnyű menet.Beállltak a frontok.. Kutyapárttal meg momentummal akár össze is foghatna de akkor meg megint ugye elent mondot magának.Reméljük a kormányváltás igénye és reménye miatt betud még vonzani bizonytalanokat a Tisza,.Jó lenne ha találna még pár kompetens nyilatkozni tudó arcot akiket nem lehet karakergyilkolni..Januárig talán még lehet vinni ezt a one man showt,és le a kalappal azért előtte mert tényleg mindenhol ott van a csávó és álllja a sarat.

  11. nemakarodteezt on

    Ok, várjuk meg a Mediánt, a Závecznél elég bénán szoktak súlyozni.

    Főleg baromság a teljes népességről beszélni, hiszen az a kivetítés a legbizonytalanabb.
    Sokkal jobb a biztos szavazókról értekezni, de a korábbihoz képesti elmozdulás is hibahatáron belüli (mely hibahatárt akár 10-12%-ra is torzíthatja egy rossz súlyozás, meg aztán a rossz szakértői értelmezés).

  12. abyss_8128 on

    Egyébként egyszerű a képlet, a sok kis 1-2%os párt szavazói (akik már alapból ellenzékiek) átszavaznak a Tiszára és már is a Fidesz előtt lesz. Az EP választásnál is kb. 10%-nyi szavazat ment a kukába a sok kis párt miatt.

    Sokkal egyszerűbb egy alapból ellenzéki beállítottságú szavazót meggyőzni, hogy ne az 1%-os semmirekellő pártra szavazzon, mint egy kőfideszes szavazót.

  13. Public_Tourist_6722 on

    “A legmarkánsabb eltérés a 40 év alattiak csoportjában található, itt a Tisza 28 százalékon áll, a Fidesz pedig 20 százalékon.”

    20% fidesz a 40 alattiaknál.
    Persze…

  14. Dermedvegy on

    Kíváncsi vagyok hogy ez mit jelent az egyéni körzetekre vetítve, mert 14-ben a 44% még kétharmadot jelentett..

  15. Ki kell építeni egy pár százaléknyi előnyt, hogy az osztogatás után is meg legyen még

  16. CR9_Kraken_Fledgling on

    Szipuznám én is a hopiumot két orrlyukra szívesen, de nem hiszek a 26os kormányváltásban, és ha valahogy be is következne, 30ban 4/5 Fidesz.

Leave A Reply