11 Comments

    1. Decizie tipic big brain de la comisia europeana. Cat de greu o sa fie sa facturezi pe SRL 1…5 in loc de SRL1?

      Iar corporatiile muta in continuare profiturile unde au chef.

    2. Unlucky_Climate5194 on

      Alta miciuna! UE nu spune asta. UE spune reduceti deficitul bugetar! Cum, este treaba ta cum o faci.

    3. 88.500 de euro incasari / 12 luni e un prag f mic… Vor deveni toate magazinasele microintreprinderi
      /facepalm

    4. chathaleen on

      Faci asta abia după ce ai un sistem de taxare progresiv. Să sari de la 1-3% la 16% că ai depășit plafonul ăla bășit de €88.500, este o crimă împotriva micilor întreprinzători.

      Coaie, in ritmul ăsta, eu ca și freelancer o să plătesc același procent precum o corporație care face sute de milioane. Se numește linșatul clasei de mijloc. Doamne ferește să-ți crești nivelul de trai.

      Mă piș pe UE la acest capitol. Ne scăldăm în sărăcie, iar cum scoatem puțin capul la mal, imediat încearcă să te împingă la loc.

      Plm, am trecut de curând de pragul de 300.000 de lei așa că plătesc și tva ul de 19%… În ritmul ăsta, ajung precum un sclav. 19% aici, 16% dincolo… 50% în pizda ma-sii… Iar la urmă, rămân doar cu tija de la bumbac.

    5. MisterViic on

      Asta e o minciuna abjecta. Comisia vine cu propuneri de reduceri ale deficitului bugetar. Pe acolo se afla chestii de reducere a coruptiei, de controlul pensiilor si reducerea numarului de bugetari si a cheltuielilor bugetar.

      Dar da, luati de la IMM-uri pentru ca FMMV de pesedisti si dati vina pe Europa.

    6. daguerrotype_type on

      Dincolo de discuția de fond, daca microîntreprinderile ar trebui sau nu sa beneficieze de tratament fiscal preferențial, 88500 de euro **cifra de afaceri** ca nu vorbim de profit, e extrem de puțin. Orice industrie care se bazează pe volum nu are nicio șansă la titlul de micro.

      Personal cred ca ar fi mai bine sa fie raportat la profit ca unele activități au profitabilitate mult mai mare.

    7. isuckfattiddies on

      Din păcate stăm greu cu datele oficiale, dar ceva raporturi de prin 2020 spuneau ca immurile contribuie cu aproape 65% din profitul anual realizat de toate firmele și angajează cam 75% din nr total de angajați ( presupun ca de la privat )

      Sunt cam 90% convins ca taxele alea însumează peste 300 de milioane de euro cat am “pierde” din PNRr, pe care oricum nici așa nu știm dacă le accesam. Și asta e anual.

      Oricum decizie complet idioata a Comisiei. Se pare ca tot mai mult se tinde spre supra taxare și sufocare a clasei de mijloc. Complet în antiteză cu perioada 2010 când băgau programe foarte bune de încurajare a Immurilor la nivel european.

      Asta și imbecilitatea cu restricții pe grade de rudenie la imm. Încurajează practic evaziunea fiscală sau pur și simplu schimbarea rezidentei fiscale.

    8. Delicious_Judge_534 on

      Asta in timp ce IMM-urile din afara au, in cel mai rau caz, taxe pe PROFIT la un plafon de cateva sute de mii, in unele cazuri chiar milioane🙄

    Leave A Reply