Péter Szijjártó ist freundlicher zu seinen östlichen Kollegen, weil sie ihn nicht über Medienfreiheit unterrichten, die Finnen jedoch schon

https://444.hu/2024/10/10/szijjarto-peter-azert-szivelyesebb-a-keleti-kollegakkal-mert-ok-nem-oktatjak-ki-a-mediaszabadsagrol-a-finnek-meg-igen

Von roggahn

18 Comments

  1. Akkor ajánlom Észak-Koreát, ott nem is tudják, mit jelent ez a kifejezés, vagyis kizárt, hogy kioktatnak belőle.

  2. A kínaiak nem oktatnak ki médiaszabadságról.

    Hát csúnya is lenne basszameg, az országban ahol “a kormány csinálhatná máshogy” kijelentést lehallgatja a telefonod és rádcsap -20000000 social creditet (mostmár nem tudsz bérletet venni tömegközlekedésre, sétálj hazaáruló görény!)

  3. Ezechiel-2517 on

    A maffia meg az életek kioltása miatt nem fog szólni, tehát gyilkolni is szabad. Mindenki más neve meg megy a kurva anyátok listára.

  4. Komolyan, baszd ki. Mint egy sértett óvodás, aki folyamatosan bántalmazza a társait és panaszkodik és besértődik, ha őt büntetik meg; vagy az a rossz diák, aki eljátssza az okos diákot és meg van sértődve, ha kioktatják és a szemébe mondják a valóságot. És ez a dölyfös kakadu a külügyminiszter.

    >A belügyekkel kapcsolatban a Mandiner kérdésfeltevője azt is meg akarta tudni Szijjártó Pétertől, hogy „lesz-e hiányérzete, hogy a gyurcsányozást magyarpéterezésre kell cserélni?”

    >Szijjártó szerint ez a „harcosaiknak nem okoz nagy gondot”.

    Harcosok! HARCOS! A Deák Dánielre gondolt, aki úgy be volt tojva, hogy egy troll kommentelőre ráküldte a rendőrséget és még emiatt a tűzszerészeknek is ki kellett volnulniuk a saját házához? Nagy “harcosok” lehetnek, ha ugyanúgy nadrágcsere kell nekik, mint a Doktor Miniszterelnök Úrnak Strasbourgban…

  5. Exotic_Donkey4929 on

    EZ a sokat hangoztatott “több pólusú világrend” és a teljes orbáni külpolitika lényege! Fura hogy ennyire tisztán kimondta kakadu.

    A nyugati társadalmakban még jelen van az érték alapú politizálás, így számonkérik azokat, akik nem felelnek meg a feltételeknek. Ezért van az, hogy az autoriter rezsimek valahogyan megtalálják egymás társaságát, akkor is ha NINCS kultúrális, “politikai” vagy történelmi összefonódás köztük.

    Ők nem hogy nem kérik egymást számon holmi “emberi jogok” vagy “jogállamiság” miatt, hanem egymás kezébe adják az új retorikai, technológiai eszközöket amivel jobban be tudják betonozni magukat. Ők nem egy “politikai” közösség, hanem a pénz és hataloméhes diktártorok klubja, akiket a világ többi része kivet magából, emiatt rájöttek arra hogy egymást támogatva jobban boldogulnak.

    Miért van az, hogy kínával, oroszokkal, bolsonaro-val, trump-pal, szaúd-arábiával, csáddal, közép afrikai köztársasággal, egyenlítői guineával stb jól kijövünk, a nyugati világgal pedig nem?

    Ajánlom mindenkinek Anne Applebaum “Autocracy Inc.” könyvét.

  6. Independent-Bug-4955 on

    Ilyen ez a Péter. Amikor rászólnak hogy bűzlik a szája, akkor is inkább új büdös haverokat keres ahelyett hogy fogat mosna.
    EDIT: Mai kapcsolódó hír: Meghalt Viktorija Roscsina ukrán újságíró, akit kétszer is elhurcoltak az oroszok. Az orosz védelmi minisztérium 2024 májusában erősítette meg Roscsina szüleinek, hogy lányukat Oroszországban tartják fogva. Arról továbbra sem mondtak semmit, hogy miért vették őrizetbe.

  7. Mintha valaki arra lenne büszke, hogy jobban szeret a disznók között enni az ólban, mert ott senkit nem zavar, ha csámcsog, szipog vagy kézzel eszik.

  8. Ezek pszichopaták, a főnivel együtt, nem hinném, hogy nagyon érdekelné őket, mit mondanak nekik, vagy tartanak felőlük.

  9. Ez a médiaszabadság valami ismeretlen fogalom keleten, jó hogy nem szólnak bele a témába.

  10. Remélem, a gyereked buksiját is megsimogatod, amikor a töri tanártól kér segítséget a matek házijához, mert ő legalább nem oktatja ki.

  11. mormogomormota on

    Ettől az embertől szívem szerint megvonnám a magyar állampolgárságot és Karin Kneissl példájára mehetne oroszországba éldegélni. Felőlem a lopott pénzét is vihetné, csak többé ne legyen köze ehhez az országhoz. Szégyen!

  12. Kibaszisztanban is annyira baratsagosak velunk, mint Kairoban a szonyegarusok.

    Csak egy öntelt fasz magyar dől be annak, ha egy muszlim ország fővárosának sikátorában egy fazon ‘barátom’-nak szólítja és rá akar sózni 2 darab kárpitot és egy vödör kínai teát. És a fasz magyar még örül is neki, mennyire kedvesek ezek…

  13. Klassz volt elolvasni az interjút, ami amolyan “Peti szerint a világ” betekintés volt a FIDESZ valóságába. Azért érdemes valamibe megkapaszkodni, mert vannak benne olyan részek, hogy az ember csak olvassa és azt se tudja, milyen filmre ült be. Pl. én nem úgy emlékszem, hogy a COVID kezelése [akkora rohadt nagy sikertörténet lett volna](https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_death_rates_by_country), csak hogy egy dolgot említsek.

    Aztán persze szóba kerül, hogy szegénykét mindig kioktatják a média függetlenségéről meg arról, hogy itt diktatúra van, amire egyik whataboutism jön ki a száján a másik után. “De mi van azzal az európai országgal, aminek az egyik intézménye még a mienknél is rosszabbul van megcsinálva?” Meg “de mi van a finnek központosított médiájával?”

    Egyszerűen nem is értem. Mit gondolt, amikor valaki vele beszélget, miről fogják kérdezni? Leülnek kicsit pletyikézni a német no-go zónákról a finn követségen? Az ég szerelmére, a német no-go zónákról majd a német külügy fog beszélgetni azzal, akivel épp találkoznak. Neki arra kéne reflektálnia, amit tőle kérdeznek arról az országról, amit ő képvisel.

    Egyébként meg persze mi megmondtuk előre, mi tudtuk előre, mi csináltuk meg elsőnek. Hogy mit? Mindent. Is. Mindenki minket majmol, mindenki más hülye csak mi vagyunk helikopter. Persze itt meg az arányokkal van némi probléma. Pl. az, hogy mostanában divat lett (szerinte) Közép-Ázsiánál kilincselni energiahordozókért, az egy dolog. Az meg egy másik, hogy Magyarország kiadja az azeri baltás gyilkost, tudván tudva, hogy amint leszáll otthon a repülőről, szabadon fogják engedni (és így is lett). Vagy pl. megemlíteni, hogy Kína fontos párbeszéd partner a globális problémák megoldásában, az szintén egy dolog. Tövig torokra kapni Micimackót, kínai rendőrségeket engedni az országba meg bazilliárdos hitelekkel adóságba verni magunkat Kínánál, az megint egy másik.

    Ez az utóbbi egyébként jellemző az egész FIDESZ-re és a FIDESZ-es gondolkodásra. Mint Cartman a South Parkból: mivel te háromszor is hülyét csináltál belőlem, ezért nekem akkor jogom van megöletni a szüleidet, chilit főzni belőlük és megetetni veled.

    Akit vonz az abszurd vagy a groteszk, nyugodtan olvasson bele, igazi, önfeledt utazás egy teljesen másik világba.

  14. GasComprehensive3885 on

    Csak annak van baja a médiaszabadsággal, aki ellene van. Szijjártónak baja van vele. Szijjártó a médiaszabadság ellen van. Ennyi.

  15. vipmailhun2 on

    Azért mert keleten még sokkal rosszabb a helyzet, ezekben az országokban a demokrációt még hírből se ismerik.

Leave A Reply