„Gulasch in den Bergen muss 240 Kronen kosten, der Standard wird 300 sein“ – „Standard“ wird eher heißen, dass man bankrott geht

https://i.redd.it/sk4bx60qaptd1.jpeg

Von GPwat

17 Comments

  1. spitfire-haga on

    Však jo, dejte ho třeba za 500, je to váš podnik a vaše věc. Moje věc je zase to, že si ho nekoupím ani za těch 240.

  2. V létě (červenec) jsem byl týden v Peci pod Sněžkou (máme tam firemní chatu) a každej den jsme jedli v jiné restauraci. Každej den to bylo stejný – úplně prázdná restaurace, vždy jsme tam byli sami, občas přišel někdo za obsluhou pokecat – jejich kámoši. My se tam cítili jak u nich v obýváku. A nikdy jsme tam za jídlo nenechali míň než 800 za dva lidi. Opravdu dobrá kam bych se vrátil byla jen jedna, zbytek ať si zkrachuje, úplně zbytečný podniky.

  3. StressCommercial4197 on

    dyk vidím velký potenciál falešných slev, tzv. studentská v akci! 
    po, st, pa a ne guláš za 600, v ut, čt a so o polovinu levnějác.. a za točenej škopek 120, a ke guláši jen za 90! to by bylo aby to nějakej pomatenej rakušák omylem nekoupil!!

  4. Pardon, ale teď nechápu co řešíte. Jestli bude poptávka tak proč ne. Tak zároveň musí nějak pokryt náklady a mít z toho zároveň zisk.

    Jestli poptávka při takovéto ceně nebude, tak si to někdo nekoupi

  5. Used-Needleworker723 on

    Nikde na světě není na horách nijak levno… A nikdo nekrachuje. A to to jídlo kolikrat ani za moc nestojí. Jenže když lidi na těch lyžích v podstatě nemají na výběr, tak to funguje no. Já už lyžovat nejezdím, už i z toho se vyklubal jen obří money grab pro všechny zúčastněný… Vidím to bohužel v mnoha aktivitách a vlastně už mě to pak ani nebaví… 

  6. FortuneAcceptable925 on

    Tak hlavně doufám, že obsluha bude mít plat aspoň tak 35000 Kč čistého. Západní ceny, západní platy.

  7. where_money on

    Chápu. K většině horkejch chat u nás nevede cesta sjízdná pro auto, nebo v zimě pro rolbu, takže tam zásoby musí vynést šerpové na zádech a přitom se váníci brodit v dvou metrech sněhu. To se potom prodraží…

  8. Puzzled_Product555 on

    musí stát 240

    reálne bude stáť 380

    chtunat bude tak na 150

    díky top obsluhe bude studený tak za 100

  9. Big-Draw-9661 on

    Tak když jim to pražáci zaplatí, je to jejich věc. Já když jdu na hory, tak zpravidla žádná hospoda v dohledu ani není.

  10. Týmto sa tak akurát dostane do špirály. Zdraží – menej zákazníkov – zdraží ešte viac (dosť arogantný/naivný aby si neuvedomil že bude ešte menej zákazníkov) – ešte menej zákazníkov – zdraží ešte viac (teraz už vie čo nasleduje, ale musí pre aspoň krátkodobý nárast aby zaplatil dlhy) – ešte menej zákazníkov. Až sa dostane do bodu kedy návštevníci jeho oblasti ani len nepomyslia že vôbec existuje, a vždy sa ohľadom jedla zariadia inak, a tú klientelu už naspäť získa len ťažko.

    Niečo ako u nás kolotočári. Najprv v pohode ceny, potom sa rozhodli zdražiť lebo však zdražím na dvojnásobok zarobím isto dvojnásobok, a presne tá istá špirála. Ľudia sa naučili chodiť do aquaparkov, zábavných parkov (ktoré stoja na mieste)… alebo tie prachy dať do úplne iných voľnočasových aktivít, lebo prišli na to že ich to výjde výrazne menej. Proste im tam nikto nechodí, ani keby to teraz už bolo aj lacnejšie, proste už na to ani nepomyslia že by sa vôbec mali ísť pozrieť na nejaké kolotoče.

  11. Tak hoši postup je jasnej. Před cestou v kauflandu nakoupit májku, utopence, šišku chleba, vepřovku, trenčiansky párek s fazulou, chalupářskej guláš v pixle, petky piva na dlouhé večery, vajíčka natvrdo navařit a jede se na dovolenou👍 nenecháme se vodrbávat nějakym zasranym restauratérem ne?

  12. CriticismJunior1139 on

    Já vám nevím, byl jsem letos několikrát v beskydech, a nic tam nestálo přes 200 kč. Většinou si dám alpský knedlík, který se pohybuje tak okolo 180kč. Ty ceny mají rozpětí 170-250 kč, ale 250 za jídlo je extrém.

    Spíše mě serou ty ceny nápojů, dávat nějakých 70kč za birel nebo kofolu je masakr. To radějí půjdu do lesa podojit srnku nebo olížu žábu.

  13. Už teď jsou na českých horách ceny srovnatelné s Alpami, kluci šikovní, ještě zdražte a už k vám nebude jezdit vůbec nikdo.

  14. AfternoonVegetable14 on

    Za tejden na horách dá dneska člověk klidně jako za tejden v Řecku, když nechce bydlet v chatě v autokempu a jíst párky s fazolema.

Leave A Reply