19 Comments

  1. bernoigssz_ on

    > Ar fi inadmisibil și contrar naturii procesului democratic ca ab initio candidatul să nu îndeplinească aceste condiții și totuși să participe la alegeri, iar dacă le va câștiga să depună un jurământ de credință formal.

  2. drinkmaybehot on

    niste comunisti pe salarii imense, pensii fabuloase care decid fara sa fi fost alesi! La urina cu ei (Sosoaca e un cacat de politician dar totusi… lasati-o sa se faca de ras)

  3. Nu sunt de specialitate dar imi pare cam trasa de par situatia, desi are o oarecare logica motivarea.

  4. enjoyyourlifeeachday on

    Nu o simpatizez pe cucoana dar e bataie de joc ce se intampla in tara asta, au ajuns astia de la ccr sa devina arma politica ideala pentru a trage pe dreapta pe oricine, care deranjeaza sistemul. Au interzis-o de parca iesea presedinte. Probabil lua si ea un 5%, dar ma rog sa aiba tara ce dezbate ca astia intre timp sa mai imprumute bani, sa mai cheltuie pentru interese proprii pe ultima suta de metri…

  5. danny12beje on

    Redditori supărați că sososca nu poate candida că nu e in stare să țină ce ar jura ca președinte, nu era pe lista mea de bingo de anul ăsta.

  6. Bă băieți, voi vă dați seama cum au jucat ăștia șah 5D cu noi? A ajuns rodditul să o susțină pe Șoșoacă. În ritmul ăsta la următoarele alegeri rupe tot. Ia cel puțin 3%.

  7. Ca si ex student stiinte politice ma declar dezamagit ca traiesc intr-un stat pe care il pot numi ROMANIASTAN. Nu sunt simpatizantul doamnei Sososaca, dar intreb asa pentru aia 10k conservatori din grupul asta. Pe cine naiba votam noi ? Ca pe Simion activistul civic clar nu, iar hoituriile USL-iste clar nu. Daca zice cineva de Lasconi ca e conservatoare sa imi aduca si argumente.

  8. Puzzleheaded_Band935 on

    Motivarile sunt multe… si nu doar 1.

    Asta e cea care ar trebuii sa te faca sa intelegi ca “asa nu merge”:
    În primul său discurs din Parlamentul European, doamna Șoșoacă a abordat din nou teme antioccidentale și proruse, mergând într-atât de departe încât să proclame necesitatea neutralității României, în contextul în care demersurile de integrare euroatlantică sunt consacrate la nivel constituțional.

    Date fiind atitudinile și comportamentele anterioare (și prezente) ale doamnei Șoșoacă, se poate observa cu ușurință că aceasta a încercat, prin utilizarea abuzivă a demnităților pe care le-a avut/le are, să exercite suveranitatea în nume propriu, fapt interzis, de plano, de Constituție. Toate aceste luări de poziție oficiale (nu speculative) pe care le-a avut sunt de natură să amenințe ordinea constituțională în România, prevederile art.1 alin.(1), (3) și (5) din Constituție fiind simple sugestii demne de ignorat, după bunul său plac. În același sens, intențiile doamnei Șoșoacă în legătură cu scoaterea României din NATO și ieșirea din Uniunea Europeană (RoExit) sunt contrare literei și spiritului Legii fundamentale a statului român, care la art.148 și 149 a punctat importanța aderării României la Uniunea Europeană și la NATO. Or, și 5 această conduită, cu caracter vădit anticonstituțional, putea și trebuia să fie luată în considerare de către BEC la momentul emiterii deciziei de înregistrare a candidaturii doamnei Șoșoacă, întrucât se poate prefigura cu ușurință faptul că acest candidat, dacă va deveni Președinte al României, va continua să nesocotească Constituția.

    Chiar asa am ajuns… punem Vadim candidat in halul asta ne-am ajuns ca tara? Maine poimaine punem si un caine ca latra haios.

    Paine si circ… paine si circ.

  9. Argumentarea curții e ca atunci când erai în liceu sau generală și băteai câmpii la română ca să umfli 2 pagini.

    Rezumatul la articol este ca sosoaca, din momentul in care și-a depus candidatura, a întreprins acțiuni și declarații ce sunt contrare jurământului care prevede respectarea legilor și a Constituției. Dacă este ok sau nu ce a făcut curtea, nu mă pot pronunța.

  10. gold_rush_doom on

    Ba, nu știu, dar asta sună a minority report și ăștia de la CCR sunt precrime police.

  11. Numai bine la Geoana și Simion cu prietenii lor apropiați de Rusia

    Și sănătate la nenea iliescu , un model în democrație.

  12. hitchinvertigo on

    >obligațiile constituționale în cadrul și în limitele Constituției, act care garantează caracterul democratic al statului.

    Care constitutie?? Aia 50%+ conform legii?? Unde i impartirea puterilor in stat? Unde i garantarea drepturilor omului? Daca ti se face nedreptate pe legislatia nationala scrisa de babuini, nici la ccr nu gasesti solutionare ca constitutia e conform legii. Unde te duci apoi, la curtea drepturilor omului? Aia in prima faza te trimite inpoi sa te judeci pe legislatia nationala. Ras si batjocora…

    Apropo, si comunistii aveau Constitutie, aceea garanta caracteru democratic al statului?? Ce glume proaste..

  13. Alo, curtea constituțională? a sunat Cornel Dinu. Își vrea clișeele înapoi:

    >38. Integrarea euroatlantică și faptul că România face parte din marea familie europeană care se fundamentează pe ideea de stat de drept și democrație reprezintă un punct de reper în istoria constituțională a statului, care indică o opțiune ireversibilă de tip constituțional. Este axiomatic că însăși adoparea Constituției din 1991 are semnificația respingerii regimurilor de tip totalitar, autoritarist sau anarhic, ceea ce înseamnă că pârghiile democratice nu pot fi folosite în scopul distorsionării/deformării/ contestării a înseși ordinii constituționale astfel instaurate sau a parcursului european al României. Apartenența la UE și la NATO constituie garanția politică, respectiv militară a evoluției democratice a statului și a asigurării existenței statului de drept.
    39. Rezultă că democrația, statul de drept și respectul datorat Constituției constituie coordonatele esențiale, imutabile și definitorii ale statului român. Apartenența la UE și la NATO sunt opțiuni fundamentale constituționale pentru democrație și reprezintă finalitatea unui lung și anevoios proces politico-istoric realizat prin efortul întregii societăți românești și, în aceste condiții, reprezintă garanții ale valorilor înscrise în Constituție, fiind consacrate, de altfel, în mod expres, prin aceasta. Erodarea acestor valori și garanții echivalează cu o respingere a opțiunilor democratice fundamentale statornicite prin înlăturarea regimului dictatorial-comunist și impuse de imperativele Revoluției din decembrie 1989 și de voința suverană a poporului român exprimată prin referendumurile de aprobare a Constituției din 1991 (desfășurat la 8 decembrie 1991) și a legii sale de revizuire din anul 2003 (18–19 octombrie 2003).

  14. florin19822021 on

    Da cu George Simion nu are nimeni nimic ? El de ce e lăsat să candideze la președinție?

Leave A Reply