FI verklagte die Person, die wegen Kreditvergabe an Privatpersonen auf der schwarzen Liste stand

https://www.err.ee/1609483861/eraisikutele-laenuandmise-eest-musta-nimekirja-sattunu-kaebas-fi-kohtusse

Von ch01ce

1 Comment

  1. pidasin huvitavaks, kuna eraisikult eraisikule laenud enamasti nagu reguleerimist ei vaja ja tundub naljakas konteksti arvestades, finantsinspektsioon be like
    – Roosaare vahendab 10+ miljonit – I sleep
    – Neli sotti intresse – **real shit**

    > Tänavu veebruaris, kui ta oli andnud laenu seitsmele inimesele ja teeninud tehingutelt 400 eurot intressitulu, sai ta finantsinspektsioonilt järelepärimise, kuidas on tema tegevus kooskõlas krediidiandjate ja -vahendajate seadusega (KAVS) ning kui palju ja kellele on laenu antud.

    > Raskustesse sattunud idufirmale Planet 42 miljoneid eurosid väikeinvestorite raha vahendanud Jaak Roosaare tegevuse asjus ei ole finantsinspektsioon seni mingite sammude astumist vajalikuks pidanud. Põhjenduseks on inspektsioon öelnud, et Roosaare tegevus ei kuulu nende järelevalve alla.

    Viimases sektsioonis on raske aru saada, kas FI ajab kiusu nüüd või on neil lihtsalt väga vastakad arusaamad iseeneda sõnadest.

    > Finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer küsis inspektsiooni kodulehel avaldatud postituses, kas me soovime riiki, kus iga riigiasutus eeldab, et kõik rikuvad kogu aeg rikuvad seadust, kõiki jälgitakse kõikjal või äkki ikkagi mitte.

    > Tammer märkis, et finantsinspektsioonil on mandaat tegeleda eelkõige finantsjärelevalve subjektidega ehk nendega, kellele nad on väljastanud tegevusloa, ning konkreetsete tegevustega, mille osas esitatakse neile taotlus, et saada luba või õigus.

Leave A Reply