Die Mittelschicht in der Großstadt kann sich keinen Wohnraum mehr leisten. Stattdessen waschen sie ihre Hände für 300 DKK mit Handseife

https://politiken.dk/del/V0AqWTAEvkFg

Von KarmusDK

6 Comments

  1. Fantastisk portræt af Havremælkseliten i Amsterdam – en politisk korrekt ungdomsgeneration, som har opgivet den politiske aktivisme og faglige kamp til fordel for materialisme, identitetspolitik og individualistiske statussymboler.

    (Gratis link.)

  2. Corgi_Afro on

    Lyder til bare at være endnu en bekræftelse i, at hvis nogen brokker sig over, at de ikke har råd til at leve længere, at så skal man bede dem om et kontoudskrift og gå den igennem – for det er nærmest altid med garanti, at de prioriterer forkert.

  3. MadsenFraMadsenOgCo on

    Synes man skal passe lidt på med hvilke årsagssammenhænge man trækker op her. Det er jo rigtigt at mange i storbyerne aldrig får råd til at købe deres lejligheder, og at de køber bagværk og håndsæbe til priser der ville forarge deres forældre ude i provinsen. Meeeen…det er jo ikke *fordi* at bagværk fylder lidt ekstra i budgettet, at de ikke har råd til deres lejlighed. Det er fordi priserne på ejendom i byerne er eksploderet, og fordi arbejdsmarkedet byder på langt flere prekære korttidsansættelser der gør det svært at få lov at låne.

    Ellers ved jeg ikke om jeg synes analysen i artiklen er synderligt dyb – ja, havremælk og naturvin er generationsmarkører i dag, ligesom Lacoste eller Beatleshår var det for tidligere generationer. *What else is new?* Det er da altid sjovt at skyde lidt på hipstere i storbyen, men man kunne jo også skyde på dem i provinsen der ukritisk overtager storbyens trends med fem-ti års forsinkelse – i dag er en *latte* jo ikke en hip storbydrik, det er sådan noget man køber på Espresso House i Herning Storcenter efter man har været i Vero Moda og købe billige udgaver af de designs Københavnerne gik med for nogle sæsoner siden.

  4. Godt at vide at jeg kunne have boet på 120 kvm i København hvis bare jeg ikke købte havrenælk til 15 kroner literen og en Dyson der vel koster mig ca 50 kroner om måneden fremfor en ringere støvsuger. Ærgerligt at tænke på her i Nordjylland nu men hvad kan man gøre.

  5. Embarrassed_Ad_1141 on

    Ny avocado og dyr kaffe bortforklaring på
    – Stigende økonomisk ulighed
    – Forskel på realløn stigning og boligpriserne
    – At middelklassen også godt må bruge penge på noget de kan lide og samtidigt godt må kunne købe bolig.

  6. Vores generation slipper aldrig for den dér avocadotoast-anklage, gør vi? Glæder mig til at få at vide at det er min egen skyld at jeg ikke har råd til en plads på plejehjemmet fordi jeg køber for dyr en bridgeblanding.

Leave A Reply