Eine Geburtenrate unter 1,64 bedeutet 50 % weniger Menschen in 3 Generationen. Unter 1,2 bedeutet 80 % weniger. Es sieht nicht gut aus für uns…

https://i.redd.it/fao014brgesd1.png

Von DanimilFX

8 Comments

  1. imbluedabadedabadam on

    Ne skrbet sej jih bomo uvozil sej s tem ne bo mogl bit nč narobe.

  2. Secret_Butterscotch7 on

    No čez 1 generacijo bo potem manj pritiska na stanovanja in bo štalca lažje dostopna, bo se takrat delalo potomce. Drigače pa za vse nas bi blo dobro, da se generacija od 92-2000 odloči met po tri otroke, ker drgač bomo brez penzij ostali.

  3. Pismo tole je pa vse skupaj zaskrbljujoče. Praktično vsi zahodni narodi izumirajo. Mi je pa zanimivo, ker očitno samo pohotni šiptarji hodijo gor, ker to kar se dogaja pri nas sigurno ni 1.38 kvocient.

  4. CatEyePorygon on

    Naj sedanje generacije poskribijo, da trenutna lahko začne samostojno življenje pred 35 letom starosti in se bo problem sam od sebe rešil. Časi, ko se je otroke delalo zato, da da si dobil delavce na kmetiji, ki jih ni treba plačati so minili.

  5. Electrical-Object382 on

    -4 niti ni slabo.

    Sploh če pogledamo še ostale države.

  6. No, pa dajmo, ker se mi ravno da.

    “Normalno” število otrok na povprečno človeško žensko je bilo v času nabiralništva 1-3 v celem življenju. Ravno za vzdrževanje populacije. S pojavom akumulacije viška kalorij (poljedelstvo, shranjevanje ozimnice) so začele te ženske bolj množično rojevat in je takrat populacija rodovitnega polmeseca eksplodirala. V Evropo so hitro uvozili svojo tehnologijo, samo da se je umaknila ledena odeja, ki je ostala od zadnje ledene dobe, tako da so anatolci (izhajajoči iz rodovitnega polmeseca) izrinili takratne bolj lovske/nabiralniške lokalne prebivalce, ker so imeli tako zelo višjo rodnost in zmožnost preskrbet večje družine. (vir: *Potovanje naših genov*). Ista knjiga opisuje kako se je podoben vzpon/mešanje bolj uspešnega prebivalstva na evrazijskem kontitentu zgodil neštetokrat skozi zgodovino in nas verjetno čaka še nekajkrat.

    Ko se je katerakoli civilizacija razvila preko neke navidezne meje dela za golo preživetje (beri: obstajajo živilske trgovine) in je obstajala velika možnost, da otrok preživi zaradi medicine, se je rast prebivalstva v njej upočasnilo. Za naše kraje lahko povemo npr. to zgodbo: Družine so bile v avstoogrski velike nad 10 otrok, da so lahko delali na kmetiji in da jih je vsaj nekaj preživelo do odrasle dobe. Ko je prišlo do jugoslavije in njene kao gospodarske rasti, je vedno več otrok preživelo in vedno manj jih je šlo lahko služit k neki “gospodi”, tako da je začelo prihajat do viškov prebivalstva. Zaradi tega se je vedno več prebivalstva izobraževalo v nekih bolj storitvenih panogah, zaradi česar je potem prišlo do vedno manjšega števila potomcev. Zdaj smo nekje med 0-3 otroke na družino. Plusminus.

    Kitajska, Indija in afriške države, šele prihajajo v obdobje, ki smo ga mi dali čez že 50 let nazaj. Slaba novica je, da bodo nekaj časa proizvajali male delavce po tekočem traku. Dobra novica je, da imajo dobro pripravljen teren in bodo preskočili iz preveč otrok na premalo otrok v rekordno kratkem času. (Kurzgesagt na YT, nek video o Overpopulation, ne da se mi iskat)

    Glavni point je, da se pač narava uravnava. Z notranjimi in zunanjimi političnimi odločitvami lahko vsekakor vplivamo na tok in hitrost preseljevanja v Evropo, ampak ker je to tako idealen kontinent za življenje (kadar ni ledenih dob), imamo bolj malo možnosti, da ga popolnoma zaustavimo.

    Nimam nasveta, ali rešitve. Samo povem, da narava na nek način dela svoje delo in bo na koncu vse uravnala. Za ziher pa to ne bo več naš problem.

Leave A Reply