Von mir entworfene, phasenweise erweiterte YHT-Karte für Türkiye

https://www.reddit.com/gallery/1ft3z1t

Von osmanovic25

27 Comments

  1. osmanovic25 on

    Zevkine tasarladığım hayali Türkiye Yüksek Hızlı Tren (YHT) ağı haritası. Koyu kırmızıdan yeşile doğru önem ve öncelik sırasına göre 1’den 5’e kadar fazlara ayırdım. Elimden geldiğince gerçekçi olmasına dikkat ettim ve topoğrafya, nüfus ve nüfus yoğunluğu, ekonomik katkı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak durakları ve demiryollarını ayarladım: [https://metrodreamin.com/view/eUpaYkxsZVNQN2dQRU9BN1VycU5adHEwVmxqMnwy](https://metrodreamin.com/view/eUpaYkxsZVNQN2dQRU9BN1VycU5adHEwVmxqMnwy)

    Faz 1:
    Yapılması en kritik olan İstanbul, Ankara ve İzmir arası ağ. 3 büyük şehri birbirine bağlıyor. Bunların yanı sıra Bursa, Afyon, Manisa, Sakarya, Kocaeli, Uşak ve Düzce’yi de kapsıyor.

    Faz 2:
    Bu fazda ağ 4 yöne gelişerek 3 büyük dışındaki Antalya, Konya, Edirne, Samsun ve Sivas gibi diğer büyük şehirlere uzanıyor. Eskişehir, Isparta, Kırıkkale. Çorum ve Yozgat’ı da kapsamakta. Edirne bağlantısı ile yurtdışından gelen turistler tüm ağa entegre oluyor.

    Faz 3:
    Geri kalan önemli şehirlerin dahil edilmesi için önemli bir faz. Bu aşamada ağ farklı yönlere ilerlemeye devam ederken aynı zamanda önceki fazlarda inşa edilen raylar arasında da bağlantı noktaları kuruluyor. Antalya- İzmir ve Afyon- Arifiye hatları gibi. Doğu ve Batı Karadeniz hatları, Doğu Anadolu hattı ilerlemesi, Çukurova ve Güneydoğu hatları ile birçok büyükşehir ağa dahil oluyor. Kastamonu, Karabük, Zonguldak, Aydın, Denizli, Kütahya, Bilecik, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Karaman, Mersin, Adana, Hatay, Antep, Urfa, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Erzincan, Ordu, Giresun ve Trabzon’a YHT hizmeti gelmiş oluyor.

    Faz 4:
    Bu fazda büyükşehir kategorisindeki hemen hemen bütün iller YHT ağına dahil oluyor. Doğu ağırlıklı planlama içeren bu fazda hızlı tren ağı Doğubayazıt’a kadar ulaşıyor. Yukarı Fırat ve Van Gölü hatları ile Van, Malatya, Mardin ve Elazığ gibi önemli şehirler ağa entegre hale geliyor. Kastamonu- Merzifon, Erzurum- Trabzon, Tatvan- Diyarbakır, Konya- Antalya bağlantıları ile ulaşım kolaylaşıyor.

    Faz 5:
    Türkiye YHT tasarımın final fazı. Bu aşamayla beraber tüm Türkiye’de kesintisiz bir ray sistemi oluşmuş oluyor. Sinop’tan Rize’ye Doğu Karadeniz Hattı, Muğla’dan Çanakkale’ye Ege Hattı, Alanya’dan Kuşadası’na Güneybatı Hattı tamamlanıyor. Iğdır, Kars, Çankırı, Burdur, Tunceli, Siirt gibi şehirler ağa dahil ediliyor. Türkiye’nin uçları olan Edirne’den Iğdır’a, Sinop’tan Hatay’a trenle gitmek mümkün! Hakkari, Şırnak, Artvin ve Ardahan dışındaki 77 şehrin ve birçok ilçenin yüksek hızlı tren bağlantısı bu fazın sonunda mevcut olmuş oluyor.

  2. LAN OLM ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR DEĞİL Mİ ÖNEMLİ HATLAR ORDAN GEÇMİYO MU NİYE BÖYLE SALAK SAÇMA DÜZENLİYON AQ

  3. sutlukahve2601 on

    Asla yapmazlar bunu, bu veya bunun gibi bir proje hayata geçirilirse yandaşlara peşk- pardon yaptırılan havalimanları boşa gider. Millet zaten rahat olsun diye uçağa biniyor, fakirlerde gidip otobüse biniyor.

  4. Senin_Anonim_ on

    İçinde rant olmadığı için ve ülkeye yüksek seviyede katkı sağlayabileceği için iptal edilir.

  5. AloneOmega on

    Hocam ulaştırma bakanı olacak adamsın bu ülke seni harcar kral

  6. ExtensionQuarter2307 on

    En azından Sivas’a hızlı tren var şu anda, harita biraz daha dolu gözükür.

  7. Tight_Sun5198 on

    Her şey bir kenara, coğrafi özellikleri en iyi şekilde kullanarak yapılması mümkün. Misal, 300 milyar dolar harcanır ama turist çekeceği şekilde planlandığı ve millet düzenli kullanacağı için çok büyük bir getirisi olur orta uzun vadede. Çin gibi? Belki, bilmiyorum.

  8. donquijiote on

    Sen o Antalya Korkuteli yolundan treni çıkar, aya bile ray döşenir. Koca Toroslar var arada. Nereye geçiriyon treni?

  9. Railway Empire oyun serisini tavsiye ederim demiryolu seven arkadaşlara

  10. Şu demiyolları (yht demiyorum bakin) Osmanlı zamanında bi şekilde yapilsaymış belkide günümüzde üvey evlat muamelesi çekilen şehirlerimizin sayısı belkide minimum düzeyde kalacaktı sanayi ve ulaşıma katkısı olucaktı (tabiki şehirlerin gelişmesini sadece demiryollarına baglamıyorum daha fazla demografik etken söz konusu)

  11. ShitassAintOverYet on

    Almanya ve İtalya’yı inanılmaz kıskanıyorum şu tren mevzusunda.

    Hızlı hatlar haricinde tonlarca bölgesel hatlar da var, ülkedeki tüm ilçelere veya birbirine yakın büyükşehirlere trenle gidebildiğinizi düşünün öyle bir demiryolu altyapısı var bu iki ülkede. Biraz geç kaldık ama yollar ve havalimanları üzerinden boş yere kaptırılan paranın çeyreği şöyle bir şeye yatırılsa olmayacak şey değil, turizmi de uçurur.

  12. Coffe_Seller_Son on

    Şu an Yozgatta yht var İzmir’de yok. Tamamen siyasi. Keşke İstanbul Ankara İzmir başta olmak üzere bu altyapı yatırımları ilerletilse, haritan da çok güzel olmuş bu arada mantıklı buldum.

Leave A Reply