"Der Anteil des russischen Rohöls an den gesamten ungarischen Ölimporten stieg zwischen 2021 und 2023 von 58 Prozent auf 77 Prozent, was in der EU beispiellos ist."

https://www.szabadeuropa.hu/a/eu-magyarorszag-orosz-koolaj-fuggoseg-noveles/33109468.html

Von calwerz

11 Comments

  1. A magyar érdekről és a magyar szuveneritásról való beszéd leple alatt a magyarral ellentétes orosz érdek kiszolgálása és az oroszoktól való egyoldalú függés növelése, ez az Orbán-kormány politikája.

  2. Ezek mást, mint a hivtalos szövetségeseket arcon köpni nem tudnak. Nagy lesz a pofon a végen, köcsög, akarom mondani korsó Péter.

  3. LowQualitySpiderman on

    az a konteóm, hogy most, hogy a mol már oroszorszországból exportál olajat könnyen szankciós listára kerülhet aminek következtében majd nem férnek hozzá alkatrészekhez, szakértőkhöz, nem tudnak majd importálni exportálni semmit, mint venezuela… a magyar olajiparnak annyi lesz…

    nyilván az ukrán háború lezárultával komoly amerikai tőke fog beáramlani ukranjába és így a régióba… többek között amerikai finomítók megjelenésére is számítok, amiknek ugye piac kell, és a magyar meg a szlovák piac pont jól fog jönni nekik…

    lehet drágább lenne a horvátokon keresztül importáni a kőolajat, de közel sem olyan drága mint ukrajánól importálni a benzint…

    a mol most sétál be a csapdába, a magyar kormány meg habzó szájjal csahol mögötte, hogy nyomás…

  4. skynet202020 on

    Nem vagyunk szomszédosak az oroszokkal és nincs tengerünk, szóval harmadik felek jóindulatán múlik, hogy meddig tudunk elmenni ezzel az őrülettel.

  5. HolyKnightHun on

    Az EU többi országa is ugyanúgy kereskedik Oroszországgal, csak harmadik félen keresztül mint India vagy Azerbajdzsán. Akkor miről beszélünk?

    Teljesen komolytalan, jelképes színjáték az egész.

  6. Ez csak természetes, hisz amíg a Lölőnek nincs olajfúró tornya, addig kénytelenek az orosz haverokkal intézni a túlárazásos közpénzmosásokat…

  7. A “Szabad Európa” nevezzen meg két másik olyan csővezetéket ami Magyarországot eléri és nem használjuk ki kőolaj importra. Köszönöm!

  8. Ordinary-Lifeguard64 on

    Mondd másképp, hogy Szijjártó-0rbán duó hazaáruló f@szszopó

  9. Addig se hagyják, hogy a magyarok fizessék egy háború árát vagy katonákat küldjenek egy idegen országba, mint ahogy az ellenzék tenné.

Leave A Reply