Kürzlich habe ich einer Diskussion im Crossroads zugehört "Obligatorischer Nationaler Verteidigungsdienst auch für Frauen" und ich war wirklich überrascht von den Meinungen der eingeladenen Diskussionsteilnehmer, z.B. "Die Hauptaufgabe der Frauen besteht darin, Soldaten zur Welt zu bringen und nicht selbst auf das Schlachtfeld zu gehen", "Frauen sollten sich um eine demografische Verbesserung kümmern" Und "Unterdrücken Sie Frauen nicht, indem Sie OVAD anrufen". Ich hatte zuvor sehr rationale Meinungen darüber gehört, warum Frauen zumindest derzeit nicht in die OVAD eingezogen werden sollten. Der Staat sei beispielsweise nicht in der Lage, so viele neue Wehrpflichtige aufzunehmen, aber ich war auf solche Erwiderungen nicht vorbereitet.

Dieses ganze Gespräch wird durch die Tatsache, dass Ināra Mūrniece auch auf der Rolle der Frau bestand, noch spezieller "bei der Verbesserung der Demografie"Sie bleibt bei ihren eigenen Worten "Verbesserung der Demografie"weil sie selbst nur eine Tochter hat … müssen dann andere Frauen Soldaten gebären?

Ich verstehe natürlich, dass diese Mitglieder (AS, ZZS, NA, JV) größtenteils konservative Kräfte waren, aber ich glaube nicht, dass unsere Konservativen SO konservativ sind. Oder war dies eine lebende Karikatur, dass Frauen (diesmal in der Personifikation von Ināre Mūrniece) für Gleichheit sind, aber nur bis zu dem Moment, in dem Gleichheit mit Verantwortung einhergeht.

Obligātais valsts aizsardzības dienests
byu/ChocolateEasy1267 inlatvia



Von ChocolateEasy1267

8 Comments

  1. marijaenchantix on

    Nepopulārs viedoklis noteikti un tūlīt mani bez sāls noēdīs. Saku šo kā sieviete, teorētiski “dzemdēšanas vecumā”.

    Parasti sievietes iesauc tad, kad vīrieši ir beigušies. Un teorētiski, kara un pēckara apstākļos, tāda arī ir sieviešu loma, gribi vai nē. Jo, redz, viens vīrietis var staigāt apkārt un “repopulēt” ar daudzām sivietēm, bet katra sieviete “repopulē” 9 mēnešus, un tikai 1 gabalu/cilvēku parasti. Tāpēc arī pēc kara vai katastrofām parasti ir vajadzīgs mazāk vīriešu nekā sieviešu. Šādos apstākļos cilvēki nav cilvēki, tie ir cipari, lai atgūtu valsts ekonomiku un valsts spēku ar darbspējīgiem cilvēkiem. Nekādas saistības ar “nākotnes karavīriem”.

    Starp citu, atrašanās armijā nenozīme, ka tev jāiet šaut frontes līnijā. Armijā ir ļoti daudz dažādu citu darbu – kādam tie šāvēji ir jāēdina, jāpārsien, jātulko miera sarunas, administrācija, pavēles jāsagatavo. Ne visi ir šāvēji, un ne visiem uz to ir talants vai spējas.

  2. Kawaii_Magikarp on

    Ja ir omd tad visiem. Nav tāds obligātais vīriešu militārais dienests. Ko sievietes darīs kara laikā? Turpinās dzemdēt karavīrus?

    Konservatīvie un viņu patriarhālas pasakas.

  3. AnywhereHorrorX on

    Tā kā dzimums ir tikai sociāls konstrukts, tad loģiski, ka jāiesauc visas personas, neatkarībā no to vietniekvārdiem.

    Feministes & co tādējādi būs sasnieguši savu utopiju par ultra vienlīdzību.

  4. cultofcoil on

    Cik zinu, Norvēģija un Zviedrijā OMD iesauc gan vīriešus gan sievietes, varētu paskatīties uz viņu pieredzi un izlemt vai LV ko tādu vajag.

  5. Saturs izriet no formas, ja pasauc 4 konservatīvus politiķus parunāt par šādu tēmu, tad tikai loģiski, ka viņi visi runās tieši to ko runāja. Drīzāk slikts producenta darbs pasaukt viena flanga pārstāvjus. Vai drīkstu jautāt, kāpēc tieši tu domāji, ka mūsu konservatīvie nav tik konservatīvi? Mūsu konservatīvie ir ļoti konservatīvi uz attīstītās pasaules fona, nu, varbūt viņi ir liberāli uz Tuvo Austrumu, Āfrikas, attīstības valstu fona.

  6. Valsts tāpat neuzņem visus pieejamos OVAD – visdrīzāk arī nekad neuzņems.
    Bet, nu, es domāju, ka būtu labi, ja sievietes arī tiktu iesauktas.

  7. BrilliantPiano3612 on

    Valsts aizsardzībā kā sievietes tā vīrieši var, drīkst un vajag piedalīties ne tikai caur armiju vai tā saucamajām “kaujas lomām”, bet arī caur kaujas atbalsta lomām un nozarēm:
    Loģistika, farmācija, medicīna, rūpniecība, būvniecība, IT, PR, utt.

  8. ichliebebacalhau on

    Pirms vairākiem gadiem skatījos interviju no Izraēlas, kur intervēja sievietes par militāro dienestu, jo Izraēlā dienests ir arī obligāts sievietēm. Ļoti patika viņu skatījums, ka viņas iet dienestu, lai, pirmkārt, iemācītos pašas sevi aizstāvēt.
    Turklāt, ja arī attaisnojums ir “nelaist sievietes dienestā, lai dzemdētu bērnus”. Sievietēm, lai iznēsātu un izaudzinātu bērnus ir jābūt arī fiziski spēcīgām, bet visapkārt ir tik daudz jaunas meitenes ar lieko svaru, kas ar fiziskām aktivitātēm ir uz “Jūs”, un, kurām jau 30 gados ir diabēts, sirds, asinsvadu slimības, utt. Un dienests tomēr audzina arī raksturu.
    Esmu tikai par obligāto dienestu sievietēm!

Leave A Reply