Dies wurde mir gerade von meinem betrügerischen, verschwörerischen Großvater geschickt, um „meinen Horizont zu erweitern“. Lassen Sie uns nicht zu sehr auf den Inhalt der Arbeit eingehen, aber ich möchte Sie um Rat zu Argumenten bitten. Ich möchte versuchen, ihm höflich und ohne Spott zu erklären, dass es wahrscheinlich nicht nach der Wahrheit riecht. Manchmal frage ich mich, wie die ältere Generation ohne ein Funken kritischen Denkens ein schwieriges Leben überstanden hat.

https://i.redd.it/11aky5q53xqc1.jpeg

Von Kotulamsa

8 Comments

  1. Moze ist do komisie za svoju oblubenu stranu a v takom pripade ho tam obec musi umiestnit.

    U nas bola zastupkyna Kotlebu velmi sklamana z vysledku, ale pochybujem, ze mohla daco namietat, ked sama kontrolovala kazdeho jedneho volica…

    EDIT: moze ist robit pozorovatela, ak mu to predseda komisie dovoli. Mam pocit, ze aj pri scitavani, aj ked nesmie narabat s listkami.

    Zapisnicu s vysledkami podpisuju vsetci clenovia komisie a nasledne si mozu pozriet, ake cisla statisticky urad vydal. Ak by sa nejako zasadne odlisovali, som si isty, ze niektory z tisicov clenov komisii by sa ozval, zvlast za tie strany, ktore siria tieto kecy o manipulovani volieb.

  2. agentlardhat on

    Moj argument by bol že prečo to na jeseň dokázali kontrolovať a teraz keď sami VLÁDNU tak to skontrolovať nevedia.
    Plus by som ho tiež poslal do komisie

  3. ElectricalAsistole on

    Blokni ho a je to vyriesene, mam super bratranca, ale ak by mi posielal sprostosti typu “treba vsetko zostatnit” (ved vidiet, ako statne u nas funguje), asi by som mu dal roxorom po tvary. V Poprade sa scitavanie skoncilo okolo polnoci a zatial co geronto-zombici hnili v kome, 40 ludi asi v tom najblbsom pocasi sa trepali na okresny urad odovzdat zapisnice (parlamentne odovzdavaju okolo 4tej rano), vsetky predbezne cisla boli pre statisticky urad, uplne boli na zaklade odovzdanych zapisnic …

  4. AdStunning8948 on

    Voľby sa počítajú ručne, neviem, čo s tými “systémami” majú. Vyhotovujú zápisnice OVK a ÚVK. U nás sa stále ide iba na papieri, žiadna elektronika. Pero, papier a kalkulačky a potom Word na počítači, toť vsio. Tabuľky v TV nemajú nič spoločné s voľbami, to je len vizualizácia, ktorú robia na základe dát z ručného spočítania a robia ich redaktori, nie štátne orgány…

  5. Brave-Decision-1944 on

    https://infosecurity.sk/fact-checks/konspiracie-manipulacie-a-parlamentne-volby/

    https://www.techbyte.sk/2023/09/volby-2023-slovensku-mozne-manipulovat-pocitanie-statisticky-urad/

    1. **Spiklenecké teórie**: “záhadných okolností neodovzdali svoje zápisnice” – Ľudia majú tendenciu vidieť zámer a vzory v náhodných alebo nevysvetliteľných udalostiach, čo môže viesť k predpokladu, že ak sa niečo nezdá byť v poriadku, musí za tým stáť konšpirácia.

    2. **Chyba falošnej príčinnosti**: “zachránili p. Fica a p. Uhríka” – Po nedokončenom hlasovaní sa predpokladá, že určité osoby boli “zachránené” kvôli tomu, aj keď tu nie je preukázaná priama súvislosť.

    3. **Potvrzovací sklon**: “podchytili CELÝ PROCES” – Táto fráza odráža hľadanie a interpretáciu informácií tak, aby zodpovedali už existujúcemu presvedčeniu o manipulácii bez poskytnutia objektívnych dôkazov.

    4. **Skupinové myslenie**: “na jednej strane sme sa my zmobilizovali” – Poukazuje na jednotu skupiny a implicitne predpokladá, že jej činy sú správne, zatiaľ čo opačná strana koná nesprávne.

    5. **Anchoring**: “podobne ako v USA a Českom v posledných voľbách” – Porovnávanie s udalosťami v iných krajinách nastavuje kotvu v mysliach čitateľov, ktorá ovplyvňuje ich vnímanie domácich udalostí v podobnom svetle.

    6. **Hyperbolické zobecňovanie**: “CELY PROCES” – Autor generalizuje, že celý proces bol podchycený, čo implikuje, že každá jeho časť bola kompromitovaná, aj keď tu nemusí byť dôkaz, že to tak bolo.

    7. **Selektívne vnímanie**: “ABY ZÍSKALI ČAS na dokončenie svojich ‘operácií'” – Vyberá si informácie, ktoré podporujú teóriu manipulácie, zatiaľ čo ignoruje alebo minimalizuje tie, ktoré by mohli ponúkať alternatívne vysvetlenia.

    8. **Dvojité účtovníctvo**: “zásah do systému si vyžaduje svoj čas” – Ak sa oneskorenie alebo problémy v niektorých okrskoch hodnotia inak než v iných, bez objektívnych dôvodov, môže to byť prejavom aplikácie rôznych štandardov na rovnaké situácie.

    Ovplyvnený týmito skresleniami, môže nadhodnotiť dôkazy, ktoré podporujú jeho presvedčenie, a zanedbať tie, ktoré by ich mohli vyvrátiť. Toto môže viesť k nesprávnym záverom a posilneniu nepodložených názorov.

  6. Jeden argument – vykon sucasnych pocitacov je tak velky, ze na zasah a upravu postacuju zlomky sekund, takze nie je treba niekolko hodin 😎

  7. Michelangelo89 on

    Podľa mňa aj ten konšpirátor, čo to pisal vie že Košice a Bratislavu trvá sčítať najdlhšie keďže väčšina obyvateľstva je sústredená tam, či už trvalým pobytom alebo príde s voličským preukazom. Žiadne prekvapenie že tam vyhrá proeurópsky kandidát a nie boľševická filcka, nielen že väčšina mladých žije vo veľkom meste ale takisto väčšina ľudí s vyšším vzdelaním ako vysokou školou života je práve tam ….

Leave A Reply