Anna Kinberg Batra hat eine Freundin für einen neuen Spitzenjob engagiert

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/4o6yzg/anna-kinberg-batra-gav-sin-kompis-nytt-toppjobb

Von symmetri

16 Comments

  1. HassePullarArsle on

    Till hennes försvar så hade Percy Nilegård gjort likadant

  2. >Anna Kinberg Batra var helt ny på sitt jobb och att de hade en ny situation just då.

    Lite rolig ursäkt för en yrkespolitiker, ge henne några år till så kommer hon förmodligen klura ut det här med rekrytering och hur man inte begår korruption och jäv.

  3. asdafari12 on

    > Rekryteringen av planeringschef har följt minimikraven i anställningsförordningen. Det gjordes ingen ytterligare annonsering. All tjänstetillsättning i staten sker utifrån förtjänst och skicklighet. Det gäller alltid oavsett personers privatliv och förhållanden.”

    Fan vilket skämt. Man satte upp en lapp i receptionen, hennes kompis var den enda som sökte. 88 tkr i månaden. Om du kan skattefuska eller liknande för att förbättra din egna situation, gör det. De som styr oss gör det mer än du och behöver det mindre.

  4. 5 år i finkan för minsta politisk korruption, kommunalt eller statligt, sen lägger vi till år utifrån hur grovt det är.

  5. Korruption hör ju knappast till ovanligheten, men av någon anledning fortsätter folk och stirra sig blinda på Ryssland och Kina så de kan skriva “men dom då!” varje gång något händer i Sverige… Måste vi verkligen bli sämst i världen innan vi börjar reagera på vad fan som händer?

    På en helt irrelevant fråga, hur många sånana här artiklar om dagen skulle krävas innan de svenska minecraftspelarna tycker det är resonligt att vi hänger upp modsen från de svenska servrarna i virtuella lyktstolpar?

  6. Ganska vanligt att kontakter ger jobb…?

    Vad skulle en fejk annons hjälpa, om dom visste vem dom skulle ge jobbet i förhand

Leave A Reply