Den Thorengruppen droht eine Geldstrafe von vier Millionen – nun soll das Management überprüft werden

https://www.dn.se/sverige/thorengruppen-far-viteshot-pa-fyra-miljoner-nu-ska-ledningen-granskas/

Von neoshero

3 Comments

  1. AutoModerator on

    DN verkar köra med slumpmässig paywall på innehållet, som varierar från person till person. Vänligen kopiera in artikeln i kommentarerna.

    *I am a bot, and this action was performed automatically. Please [contact the moderators of this subreddit](/message/compose/?to=/r/sweden) if you have any questions or concerns.*

  2. Från artikeln:
    >**Tekniska gymnasiet Helsingborg får ett hot om vite på fyra miljoner kronor av Skolinspektionen – för allvarliga och omfattande brister. Det är det högsta vitesbeloppet någonsin för en enskild skola. Nu inleder också myndigheten en granskning av hela ledningen för Thorengruppen – som kan förlora tillståndet att driva skolor.**

    > Bristerna är så allvarliga och har pågått under så lång tid att Skolinspektionen ger huvudmannen, Tekniska gymnasiet i Sverige AB som ägs av Thorengruppen, ett vitesföreläggande på fyra miljoner kronor. Det är det högsta beloppet som Skolinspektionen någonsin satt för en enskild skolenhet.

    > **För två veckor sedan inledde Skolinspektionen en ägar- och ledningsprövning av Thorengruppen AB.** Det betyder att alla som sitter i ledningen och bedöms ha ett väsentligt inflytande över verksamheten ska granskas för att se om de överhuvud taget är lämpliga att bedriva skolverksamhet.

    >– Vi tycker det är rätt läge att göra det nu eftersom koncernen har visat väldigt mycket brister. För att göra en bedömning och se om de är lämpliga och har de förutsättningar som krävs för att vara en välfungerande huvudman.

Leave A Reply