Russland befinde sich in der Ukraine im „Kriegszustand“, erklärte Kremlsprecher Dmitri Peskow. Die Nachrichtenagentur AFP brachte die Nachricht und nannte es eine große Änderung in der Amtssprache Moskaus. Der seit mehr als zwei Jahren andauernde Krieg in der Ukraine werde bisher als „militärische Sonderoperation“ bezeichnet, schreibt TASR. Quelle: https://svet.sme.sk/c/23299857/rusko-je-na-ukrajine-vo-vojnovom-stave-vyhlasil-kremel.html Diese Änderung in der Rhetorik wirft in mir eine Frage auf: Bereitet Putin den Boden? zur Vorbereitung der Mobilisierung und noch größeren Eskalation?

https://old.reddit.com/r/Slovakia/comments/1bkwfze/rusko_už_pripúšťa_že_je_vo_vojne/

Von PlateNew1842

10 Comments

  1. A to len tak si vsimli, ze vojna, alebo to zacal byt vojnovy stav jak im zacali vybuchovat tie rafinerky?

  2. toto nie je dobra sprava, ak ruska vlada pripusti ze je vo vojne tak moze mobilizovat este viac, doteraz to vyzeralo ze si nechcu az tak pohnevat obcanov ale ak pripustia vojnu…. mozu byt este silnejsi na fronte 🙁

  3. Myslím si, že to nasledovalo stále – tá fakeová vojna v ruskej propagande bola najme preto, lebo najprv musel mobilizovať ruských gaučových nacionalistov, predtým, než ich postaví pred hotovú vojnu – zrejme vždy plánoval nastoliť úplnú mobilizáciu len to chcel robiť postupne. Cieľ podľa mňa nie je oveľa väčšie vojenské nasadenie (okrem hotovej nukleárnej vojny nie je už nič nové čo by ruská armáda nasadiť – nasadenie viac pechoty nezvládajú logisticky a nič iné už nemajú), ide zrejme skôr o snahu o odôvodnenie posilnenia vládnej moci, prenasledovanie opozície a disidentov apod.

  4. BenzinThief on

    Rusko stratilo doteraz 430 tisíc mužov, 14 tisíc vojenských vozidiel, 7 tisíc tankov, 300 lietadiel, 300 helikoptér, 26 lodí a ďalšiu techniku za miliardy a miliardy eur. A získali čo? Donetsk/Luhansk ktoré boli na pomedzí ešte pred vojnou a Záporožie. A to bojujú len proti Ukrajine. Po tomto všetkom pustiť sa do konfliktu s NATO ktoré je teraz ešte silnejšie vďaka špičkovým armádam Švédska a Fínska neznie ako najlepší nápad.

  5. Speciální vojenská operace zavedla jejich stát na armádní řežim, tedy hodně zbrojit. A to samé by měl udělat i západ!

  6. ZappedPsycho on

    Možno to len nechceli priznať kým bolo pred voľbami. Teraz keď ma Putin isté že tam bude dalšie obdobie tak už môžu povedať že to je vojna.

    Pred voľbami mu to mohlo poškodiť jeho CV.

  7. Rusko potrebuje do prezidentskych volieb v USA spravit co najvacsi tlak aby potom Putin mohol Trumpovi nakazat co najvyhodnejsie podmienky primeria…

Leave A Reply